Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:15, 29 maj 2026

Ulina napisał(a)
Nawet nie chcę sobie wyobrażać tych akrobacji, pamiętam kiedyś wiosenne sadzenie w łące, za głowę się łapałam przy Twoim poświęceniu
Bardzo cieszy stwierdzenie, że efekty są bliskie tym zamierzonym

Na przyszły tydzień zapowiadają deszczowo, więc plewienie jest realne czego Ci życzę. Ja za to będę leżeć i się obijać po zabiegu, takim jaki miałaś niedawno i nic nie wyplewię. To oznacza że plewienie nr2 zostanie niedokończone.

Ula ja jeszcze nie zaliczyłam plewienia nr 1. Widziałam na fotkach u Ciebie, ze nawet kancik masz zrobiony. Skończysz plewić jak wydobrzejesz Mnie jeszcze jak popada czeka wysadzanie tego co posiałam w paletki żeby do laki dać
sylwia_slomc... 21:17, 29 maj 2026

Joku napisał(a)
Zrobiło się kolorowo, bardzo pasuje miejsce łubinom i chyba irysom. W porównaniu z poprzednim sezonem na pewno rośliny się rozrosły.
Tej plantacji podagrycznika w sąsiedztwie nie zazdroszczę.

Dzisiaj sobie pomyślałam, że za 5-10 lat pewnie mi przyjdzie z łubinami walczyć jak teraz z nawłocią. Albo będę miała ogród lubinowo, paprociowo, astrowy bo wszystko zjedzą