Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:02, 18 maj 2019

asiak napisał(a)

Niech już przestanie padać. Było sucho, popadało i starczy.
Nie ma jak pracować w ogrodzie

Ja w kaloszach przez muł przedzierać się muszę do suchej części ogroduJu ż nie mówiąc o tym, że gdyby nie mostek z podkładów rok temu zrobiony to wcale bym sie nie przedarła
kasiek 22:49, 18 maj 2019

O Matko jedyna, 2 dni nie byłam u Ciebie i aż mnie zatkało!!! Co za kataklizm.. U nas też przeszedł mocny deszcz, ale po ostatnim zalaniu kiedy sąsiedzi pisali skargi na oczyszczanie kanałów burzowych teraz jeżdżą i oczyszczają regularnie.
A nie mysleliście wałów zrobić wzdłuż rowu? Może coś takiego jak te podwyzszone donice? Wiem że polami tez idzie ale można było by chociaż rów ograniczyć. No chyba że to wszystko szło bokiem...
Znajde dobrą stronę - jak dobrze że jest już po nagraniach
Sylwia jutro koniecznie musisz się odprężyć i naładować akumulatory - zrobimy co się da być trochę oderwała się od smutnych myśli...
Buziam mocno - trzymajcie się!
Magleska 23:05, 18 maj 2019

przyszłam poczytać co i jak na dziś...

...mam nadzieje ,że jutro oderwiesz trochę myśli i sama nie wiem jak Cię pocieszyć...

Buziaki
sylwia_slomc... 23:06, 18 maj 2019

kasiek napisał(a)
O Matko jedyna, 2 dni nie byłam u Ciebie i aż mnie zatkało!!! Co za kataklizm.. U nas też przeszedł mocny deszcz, ale po ostatnim zalaniu kiedy sąsiedzi pisali skargi na oczyszczanie kanałów burzowych teraz jeżdżą i oczyszczają regularnie.
A nie mysleliście wałów zrobić wzdłuż rowu? Może coś takiego jak te podwyzszone donice? Wiem że polami tez idzie ale można było by chociaż rów ograniczyć. No chyba że to wszystko szło bokiem...
Znajde dobrą stronę - jak dobrze że jest już po nagraniach
Sylwia jutro koniecznie musisz się odprężyć i naładować akumulatory - zrobimy co się da być trochę oderwała się od smutnych myśli...
Buziam mocno - trzymajcie się!

Kasiu z rowu uciekło nad mostkiem dopiero na pole (ugór) sąsiadki, a to co nam zalało to nie z rou tylko polami poszło 20 metrów szeroko
Z tym nic się nie da zrobić, a jak podniosę grunt u siebie tu gdzie mam najniżej to mi będzie zalewało w podwórku, z dwojga złego wolę na duży ogród i boisko niech zalewa, a jesli pójdzie jeszcze większa fala jak w 2010 roku to i tak nic mi nie pomoże, wtedy zalało nam budynki gospodarcze łącznie z obecnym warsztatem, a na dużym ogrodzie aż do placu z ogniskiem, ale to przeszła trąba z lejem i oberwaniem chmury, króliki nam wtedy potopiło kilkadziesiąt sztuk, a Emus przedzierał sie przez wode do pasa
Przed takim niech nas Bóg chroni, bo chyba bym się nie podniosła psychicznie teraz gdyby tak zalało
sylwia_slomc... 23:07, 18 maj 2019

Magleska napisał(a)
przyszłam poczytać co i jak na dziś...

...mam nadzieje ,że jutro oderwiesz trochę myśli i sama nie wiem jak Cię pocieszyć...

Buziaki

Madzia w tym celu jadę, ale patrząc w prognozy to i tam będę myślała co u nas czy powtórki nie ma.
la_estrellita 08:21, 19 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nieee bo ugotuje korzenie! Wiaterek, ale nie wietrzysko byłby lepszy bo szybciej osuszy

A to odwołuję, słońca nie życzę. Wiaterku życzę ale nie wiatrzyska, wiaterku .
anabuko1 08:37, 19 maj 2019

Jak tam Sylwuś ?
Mam nadzieje,ze woda wsiąka.I nie dolało więcej ??
pozdrawiam cieplutko
gosika67 10:18, 19 maj 2019

Sylwia jaką macie teraz pogodę? Mam nadzieję,że rośliny zbytnio nie ucierpiały, tam takie bogactwo, jak w ogrodzie botanicznym.
eVka 19:30, 19 maj 2019

Sylwia, bardzo dziękuję wam za miłe spotkanie, super było was poznać. Szkoda, że musiałam wcześniej lecieć.

Nie byłam u Ciebie dwa dni i co ja widzę, jaka powódź. Współczuję, mam nadzieję, że woda opadła i za dużych strat nie narobiła.

Pozdrawiam!
deszczowymaj 19:43, 19 maj 2019

Sylwuś jak tam u Ciebie ?