Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Dorota123 22:25, 17 maj 2019

Jak zwykle miałam sporo do nadrobienia. Podziwiałam piękne lilaki, kaliny, orliki i wiele innych perełek z Waszego ogrodu. A na koniec prawdziwy kataklizm, bardzo Wam współczuję, wkładacie w ten ogród tyle serca i pracy, a tu dwa 15 minutowe deszcze i powódź zalewa sporą część ogrodu.
sylwia_slomc... 22:40, 17 maj 2019

Dorota123 napisał(a)
Jak zwykle miałam sporo do nadrobienia. Podziwiałam piękne lilaki, kaliny, orliki i wiele innych perełek z Waszego ogrodu. A na koniec prawdziwy kataklizm, bardzo Wam współczuję, wkładacie w ten ogród tyle serca i pracy, a tu dwa 15 minutowe deszcze i powódź zalewa sporą część ogrodu.

W trudnym miejscu pod wieloma wzgledami przyszło nam ogrodniczkować....co poradzić
Magleska 22:43, 17 maj 2019

o ranyyyyyy ale Wam dolało ….masakra ….ech ...współczuję bardzo -tyle Waszej ciężkiej pracy ,a żywioł nic sobie z tego nie robi …

.szkoda ,że nie mieszkam bliżej ,bo wpadłabym pomóc ogarnąć to błoto …

masakra.....

..mam tylko nadzieję ,że Wam te rowy szybko pogłębią -idz może do gminy z fotkami co się działo ,może wezmą się szybciej do prac ...
AniazUroczyska 22:50, 17 maj 2019

Tragedia!Sylwuś ,bardzo współczuję! Wydawało mi się,że w tamtym roku rowy były pogłębiane.
Coś źle zrozumiałam?
sylwia_slomc... 22:50, 17 maj 2019

Już podobno pan zaczął pogłębianie, ale to dłuuugi odcinek, blisko 2 km, do nas dotrze na końcu więc pewnie w lipcu dopiero
sylwia_slomc... 22:52, 17 maj 2019

AniazUroczyska napisał(a)
Tragedia!Sylwuś ,bardzo współczuję! Wydawało mi się,że w tamtym roku rowy były pogłębiane.
Coś źle zrozumiałam?

W tamtym roku nasz odcinek rowu pogłębiliśmy i to uratowało nas przed wylaniem już dwukrotnie, ale dzis sie miara w chmurach chyba przebrała, ściana deszczu dwa razy w ciągu godziny po 15 minut za każdym razem i taki skutek
Magara 23:17, 17 maj 2019

Sylwia, przykro czytać o kłopotach
niby z Naturą nie wygrasz, ale jak sobie człowiek pomyśli, że te wszystkie zmiany klimatyczne, te anomalie pogodowe, nagłe upały, ulewy, skoki temperatur, etc., to w sumie tak nie do końca wina Natury ale tego, że jako ludzie za mocno w Nią ingerujemy - no to tylko ręce opadają
sylszu 23:28, 17 maj 2019

Współczuję...ale i pocieszę. Teraz jak przyjdą ciepłe dni to dopiero wszystko Wam zacznie rosnąć. Nawodnione na kilka tygodni naprzód. Jedynie trzeba pilnować chwastów, bo te najszybciej wlezą.
sylwia_slomc... 00:06, 18 maj 2019

Magara napisał(a)
Sylwia, przykro czytać o kłopotach
niby z Naturą nie wygrasz, ale jak sobie człowiek pomyśli, że te wszystkie zmiany klimatyczne, te anomalie pogodowe, nagłe upały, ulewy, skoki temperatur, etc., to w sumie tak nie do końca wina Natury ale tego, że jako ludzie za mocno w Nią ingerujemy - no to tylko ręce opadają

Też tak uważm, że to przez złą eksploatację przez ludzi
sylwia_slomc... 00:08, 18 maj 2019

sylszu napisał(a)
Współczuję...ale i pocieszę. Teraz jak przyjdą ciepłe dni to dopiero wszystko Wam zacznie rosnąć. Nawodnione na kilka tygodni naprzód. Jedynie trzeba pilnować chwastów, bo te najszybciej wlezą.

Sylwuś o ile im wcześniej korzenie nie zgniją, lub nie zaczna się choroby grzybowe