Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:16, 02 cze 2019

kasiek napisał(a)
O jak ładnie kolorowo - po powodzi nie ma śladu... Woda brudna ale to trzeba sobie darować, reszta wynagradza

Nie ma śladu na części nie zalanej, na zalanej nie ma co ogladać jeszcze, bo tragedia, choruje już klon esk sunset.
sylwia_slomc... 21:17, 02 cze 2019

bogumila napisał(a)
Bardzo często podglądam...z pisaniem jest gorzej...
Jestem pod wrażeniem niesamowitej pracy włożonej w powstanie tak oryginalnego ogrodu z zaczarowanymi zakątkami.Serdecznie pozdrawiam.

Miło Cię widzieć Bogusiu
Gosialuk 21:27, 02 cze 2019

Sylwia parę dni, a kilkanaście stron musiałam nadrabiać. Czosnek od sąsiada MEGA - fajnie w ogrodzie wygląda. Łubiny masz ładne i dorodne bardzo. Też zaczęłam w łąkę dawać. Teraz zapowiadają trochę ładnej pogody, to podziałasz, choć chwasty rosną jak na drożdżach. Mam nadzieję, że to nakłuwanie widłami pomoże. Jak rośliny w tej nowej podwyższonej donicy się teraz mają? I chciałam jeszcze zapytać jak nazywa się clematis, pojedyńcze płatki, teraz na niebiesko kwitnie - o ten.
sylwia_slomczewska napisał(a)

JoannA 21:28, 02 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie ma śladu na części nie zalanej, na zalanej nie ma co ogladać jeszcze, bo tragedia, choruje już klon esk sunset.

Oj szkoda klonika bo piękny jest. Mam nadzieję że sobie poradzi. A może podlej Previcurem.
KasiaLangier 21:35, 02 cze 2019

Jednego czego mi brakuje w moim ogrodzie to wolnej przestrzeni, którą Ty masz na łąki kwietne..maki, łubiny..ach..ale nie można mieć wszystkiego
sylwia_slomc... 21:37, 02 cze 2019

Gosialuk napisał(a)
Sylwia parę dni, a kilkanaście stron musiałam nadrabiać. Czosnek od sąsiada MEGA - fajnie w ogrodzie wygląda. Łubiny masz ładne i dorodne bardzo. Też zaczęłam w łąkę dawać. Teraz zapowiadają trochę ładnej pogody, to podziałasz, choć chwasty rosną jak na drożdżach. Mam nadzieję, że to nakłuwanie widłami pomoże. Jak rośliny w tej nowej podwyższonej donicy się teraz mają? I chciałam jeszcze zapytać jak nazywa się clematis, pojedyńcze płatki, teraz na niebiesko kwitnie - o ten.

Gosiu rośliny w donicy z grubsza się zbierają, szarłaty najbardziej i pierwiosnki odchorowały. Kilka straciłam.
Musiałam zerknąć w notes bo pamięć nie ta, to clematis mrs Cholmondeley
sylwia_slomc... 21:39, 02 cze 2019

JoannA napisał(a)

Oj szkoda klonika bo piękny jest. Mam nadzieję że sobie poradzi. A może podlej Previcurem.

Już opryskałam i jego i ziemię wokół Medicurem, a wczoraj jeszcze miedzianem, zobaczymy, liście mdleją, a on nie rośnie pierwszy rok u mnie już dobrze jest zakorzeniony, ale mokro jeszcze okropnie i do tego upał
sylwia_slomc... 21:40, 02 cze 2019

KasiaLangier napisał(a)
Jednego czego mi brakuje w moim ogrodzie to wolnej przestrzeni, którą Ty masz na łąki kwietne..maki, łubiny..ach..ale nie można mieć wszystkiego

No wszystkiego nie da sie mieć też bym parę rzeczy chciała, ale wiem, że nie da się
anpi 23:01, 02 cze 2019

Łubiny,krzewuszszki...i dmuchawiec mnie teraz u ciebie zachwyca,oprócz całej reszty którą codziennie podglądamOstatnich niektórych przygód nie zazdroszczę...ale oko w oko z taka sówką -ciekawa sprawa
katel 23:24, 02 cze 2019

Sylwia prześlicznie jest - powtorzę za poprzednikami łubiny i łąka zachwycające .