Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 00:02, 03 cze 2019

anpi napisał(a)
Łubiny,krzewuszszki...i dmuchawiec mnie teraz u ciebie zachwyca,oprócz całej reszty którą codziennie podglądamOstatnich niektórych przygód nie zazdroszczę...ale oko w oko z taka sówką -ciekawa sprawa

Dzięki Aniu
sylwia_slomc... 00:03, 03 cze 2019

katel napisał(a)
Sylwia prześlicznie jest - powtorzę za poprzednikami łubiny i łąka zachwycające .

Buziak
Urszulla 00:35, 03 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ula ja na tej rabacie mam rzędami psadzone różne odmiany po trzy w rzędzie i musze stwierdzić, że ciut za gęsto bo te wysokie zjadają już te mniejsze.
Odległość w rzędzie mam około 40-50cm, a między rzędami gatunkow około 40cm
tu widać jak po zimie zdjęłam suche liście( zbombardowane przez krety po zimie, ale widać

końcem marca juz tak wyglądało

Mam Ula liliowcowo irysową zrobiona na zalanym pod płotem przy wejściu, mam nadzieję, ze przeżyje to zalanie bo słoneczniczki szorstkie padły już i nie spodziewam się, że jeszcze odbiją. Dobrze, że mam jeszcze na innych rabatach też.
Nad rowem też zrobione liliowcowe, ale tam jeszcze bergenii dosadzę no i musi sie rozrosnąc to co posadzone, efekt pewnie za rok dwa będzoie lepszy na razie są w błocie.

Ok czyli co 50cm. To w przechowalniku też mam za gęsto. Fajne fotki poglądowe

U mnie mokro po tych ulewach a co dopiero u Ciebie.
sylwia_slomc... 07:06, 03 cze 2019

To zależy jakie odmiany wysokie czy niskie Jedne rosną w szeroką kepę z latami, a drugie mocno w w kępce siedzą. Z moich obserwacji na tym co mam wynika, że te wyższe mocniej się rozchodzą, a kępy lluźniejsze robią.
Katkak 07:18, 03 cze 2019

To zależy jakie odmiany wysokie czy niskie Jedne rosną w szeroką kepę z latami, a drugie mocno w w kępce siedzą. Z moich obserwacji na tym co mam wynika, że te wyższe mocniej się rozchodzą, a kępy lluźniejsze robią.

A kto to dziś taki ranny ptaszek?.

Czekam Kochana
danuta_szwajcer 08:01, 03 cze 2019

Byłam tu i widziałam, jak Cie zalało ale sladu nie zostawiłam bo trudno cos napisac w takiej sytuacji bo serce boli, tyle pracy, milosci i kosztów ale chyba jakos powoli dochodzicie do siebie ? Strach pozostanie a lato zapowadaja ekstramalne w pogodzie echhh, niech Ci szybko wszystko schnie a kataklizmy wszelkie omijają a to co pozostało i kwitnie to niech Ci daje radośc i oko cieszy) Lubiny masz CUDNE Pozdrawiam
agata19762 09:33, 03 cze 2019

Nie wiem, który to już raz przeglądam Sylwia ten Twój ogród i się zastanawiam czy jest jeszcze coś czego nie ma w Twoim ogrodzie ??? Bogactwo roślin korów...
cudnie
Doranma 10:01, 03 cze 2019

Śliczna ta biało- granatowa odmiana, wygląda jak w kropeczki ☺
Monia81 22:04, 03 cze 2019

Sylwuś nadgoniłam, widziałam, że miałaś cudnej urody gościa, ale w sumie też jednak wolę tą mniejszą ptaszynę, bo i gwarno w tedy w ogrodzie jest ogród pięknie się prezentuje, ale może z czasem się oczyści... a jak samopoczucie? pozdrawiamy i buziaki wysyłamy
Nallar 00:20, 04 cze 2019

Łubiny piękne, zwłaszcza te "w kropeczki" Gdybyś kiedyś zbierała nasionka to ja chętnie kilka przygarnę.