Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Anitka 00:18, 18 lip 2019

Ty jak zwykle nie zawodzisz z fotkami. Dziękuje za zdjęcia pamiątkowe, niektóre to mogą posłużyć za dowody. Będziecie najwyżej za kratkami mnie odwiedzać
Ja tej tabliczki z zasadami nie widziałam, a nawet jeśli bym widziała to i tak po fakcie, bo chyba wszystkie zasady złamałam

Ciekawe gdzie nas teraz poniesie Ostatnio to mam głównie ogrodowisko w realu
sylwia_slomc... 09:51, 18 lip 2019

Urszulla napisał(a)
Turzyca palmowa- to te kiełki wychodzące jaskrawozielone chyba 2 szt. 30-40cm wys. Fotka z ogrodu Anitki

Turzyca szerokolistna- niska rośnie w kępie, zanika na zimę, pojawia się w kwietniu.

Jeszcze coś??

DziękiResztę wiem
sylwia_slomc... 09:56, 18 lip 2019

Anitka napisał(a)
Ty jak zwykle nie zawodzisz z fotkami. Dziękuje za zdjęcia pamiątkowe, niektóre to mogą posłużyć za dowody. Będziecie najwyżej za kratkami mnie odwiedzać
Ja tej tabliczki z zasadami nie widziałam, a nawet jeśli bym widziała to i tak po fakcie, bo chyba wszystkie zasady złamałam

Ciekawe gdzie nas teraz poniesie Ostatnio to mam głównie ogrodowisko w realu

Dziwi mnie, że tabliczkę dali tylko z jednej strony, jak ktoś jest pierwszy raz jak my, a do tego widzi co robią inni to skąd ma wiedzieć, że jest zakaz???
My poszłyśmy pod górę, a nie odwrotnie. No cóż, szkód nie narobiłyśmy, większych narobi ten pień jak się osunie, swoją drogą choć malowniczy to niezwykle niebezpieczny bo on wcale stabilny nie był. Ale wrażenia nie zapomnianeOgrodowisko w realu świetne jest
Pszczelarnia 10:07, 18 lip 2019

Prawie na bieżąco jestem u Ciebie, piękna ta wycieczka krajoznawczo-ogrodowo-turystyczna.

Dziękuję za rudbeckię.

Ja w tym roku ogórki lałam wodą jak leci (zimną ze studni), zobaczymy czy to wytrzymają.

Pomidory w tym roku prowadzę restrykcyjnie na 1 pęd.

sylwia_slomc... 10:20, 18 lip 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Prawie na bieżąco jestem u Ciebie, piękna ta wycieczka krajoznawczo-ogrodowo-turystyczna.

Dziękuję za rudbeckię.

Ja w tym roku ogórki lałam wodą jak leci (zimną ze studni), zobaczymy czy to wytrzymają.

Pomidory w tym roku prowadzę restrykcyjnie na 1 pęd.

Ty wiesz, ze te moje ostatnio posadzone zakupy chyba coś zeżarło, tzn korzenie, po mikołajkach już i po dwóch rudbekiach, a wczoraj zwiędły dwie jeżówki, wszystko na tej samej rabacie A obok rośnie mikołajek już drugi rok i nie ruszony, nie wiem czy zeżarło dlatego, ze ziemia miękka bo podlewane czy tak posmakowało, ale tych z poprzednich lat nie rusza. Mikołajka wyjełam tylko łodygę miał
Się nacieszyłam....

Też mi sie zdarza podlać prosto ze studni i pomidory czasem też Beczka za mała by dla wszystkiego starczyło codziennie
Na razie mają się ok Pomidory mam wielopędowe podwiązane, wczoraj oberwałam od dołu część liści bo owoce już duże, a światła nie miały, góry nie ruszam bo kwitną jak szalone na wszystkich pędach

Mój tato pędzlem pomidory zapyla bo się Mu nie wiążą, a ja bez pędzla mam ładne okazyZa to trzmieli po ogrodzie masę lata
Gosialuk 10:28, 18 lip 2019

Jak chodziłam na religię do salki katechetycznej obok kościoła, to wąwóz nie był jeszcze zagrodzony, a cała dzieciarnia po tych skarpach biegała, nawet od czasu do czasu jakiś pojazd przejechał. Wydaje mi się, że wtedy nawet trochę głębszy był, a teraz przez to że nikt nie jeździ to się spłycił.
Wycieczka piękna, znane krajobrazy innymi oczami pokazane.
sylwia_slomc... 13:22, 18 lip 2019

Gosialuk napisał(a)
Jak chodziłam na religię do salki katechetycznej obok kościoła, to wąwóz nie był jeszcze zagrodzony, a cała dzieciarnia po tych skarpach biegała, nawet od czasu do czasu jakiś pojazd przejechał. Wydaje mi się, że wtedy nawet trochę głębszy był, a teraz przez to że nikt nie jeździ to się spłycił.
Wycieczka piękna, znane krajobrazy innymi oczami pokazane.

O widzisz, czyli stosunkowo nie tak dawno musieli te tablice wprowadzić. Szlaban był chyba tylko od góry, na dole nie pamiętam dokładnie, ale raczej nie widziałam. Może przy deszczach less ze skarpy spłukuje na dno wąwozu
Monia81 22:26, 18 lip 2019

Sylwuś cudnych gości miałaś bardzo się cieszę, że się spotkałyśmy u Madzi... buziaczki wielkie
a roślinki może jakiemuś zwirzaczkowi posmakowały, wielka szkoda, bo piękne okazy kupiłaś...
sylwia_slomc... 22:32, 18 lip 2019

Monia81 napisał(a)
Sylwuś cudnych gości miałaś bardzo się cieszę, że się spotkałyśmy u Madzi... buziaczki wielkie
a roślinki może jakiemuś zwirzaczkowi posmakowały, wielka szkoda, bo piękne okazy kupiłaś...

Też się ucieszyłam, że JesteścieRoślinki....wyglada na to, ze na tej rabacie wszystko co nowe stracone, na dzień dzisiejszy jeżówki i zwykła rudbekia też
Ewidentnie żre to co ma ziemię podlewaną
Monia81 22:34, 18 lip 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Też się ucieszyłam, że JesteścieRoślinki....wyglada na to, ze na tej rabacie wszystko co nowe stracone, na dzień dzisiejszy jeżówki i zwykła rudbekia też
Ewidentnie żre to co ma ziemię podlewaną

Podlewasz, to ziemia miękka i dziad ma wygodniej podgryzać, ale co to może być???