Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Milka 06:20, 07 lut 2019

Obejrzałam, poczytałam, lecicie jak na dopalaczach, podzwiam, jak i skąd te siły na wszystko. Domek zapowiada się super, łowny ptak też niesamowity. Nawet ogrodowo działasz, u mnie jeszcze się nie da, czekam na ciepełko, bo leźy zmarzniety śnieg.
Anitka 08:57, 07 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dobrą masz pamięć Albo zerduszka albo deska na zetke bita, jedne i drugie by mi pasowały

Jak złożycie to zobaczysz co i czy da radę.
Chłopaki to się do tych pracy nieźle wystroiły Wiedzieli, że mama im nie odpuści i pól ogrodowiska będzie ich oglądać. Też mięliśmy na początku taki domek tylko mniejszy. Całkiem fajnie się składa. Pomalowaliśmy go od razu i za jakiś czas w niektórych miejscach na łączeniach powychodziło niepomalowane drewno i trzeba było poprawić. Myślałam, że na całym placyku stać będzie. Trzymam kciuki, żeby pogoda współpracowała, bo planów macie wiele.
I kiedy ja mam na tą herbatę przyjechać pracusie ? No chyba, że z pędzlem

Ale wielkiego ptaszora uchwyciłaś. Tylko nie wiem czy to był orlik krzykliwy, bo one z tego co mnie uczono w szkole na zimę migrują do Afryki i wracają dopiero w kwietniu. Może orzeł przedni, bo gdy w górach pod koniec są trudne warunki pogodowe przemieszczają się na tereny niżej położone w poszukiwaniu pokarmu.
sylwia_slomc... 10:12, 07 lut 2019

gogo napisał(a)
Ja sklonowanego Twojego eMa przyjmę z wszystkimi wadami / choć nie wierzę, że jakieś ma /.

Będę pamiętała gdzie się zwrócić o "przygarnij kropka" gdy mi się eMuś znudzi tymi wadami właśnie
sylwia_slomc... 10:13, 07 lut 2019

Katkak napisał(a)

Mój Krzyś ma taki sam tekst

Dlatego tak Go lubię I dla wielu innych powodów jeszcze między innymi bo to Twój Emuś
sylwia_slomc... 10:14, 07 lut 2019

Milka napisał(a)
Obejrzałam, poczytałam, lecicie jak na dopalaczach, podzwiam, jak i skąd te siły na wszystko. Domek zapowiada się super, łowny ptak też niesamowity. Nawet ogrodowo działasz, u mnie jeszcze się nie da, czekam na ciepełko, bo leźy zmarzniety śnieg.

Kolejny słoneczny dzień mamy i pociągniemy ściany w górę, a przynajmniej taki jest plan...wiesz jak to z planami bywa
sylwia_slomc... 10:24, 07 lut 2019

Anitka napisał(a)

Jak złożycie to zobaczysz co i czy da radę.
Chłopaki to się do tych pracy nieźle wystroiły Wiedzieli, że mama im nie odpuści i pól ogrodowiska będzie ich oglądać. Też mięliśmy na początku taki domek tylko mniejszy. Całkiem fajnie się składa. Pomalowaliśmy go od razu i za jakiś czas w niektórych miejscach na łączeniach powychodziło niepomalowane drewno i trzeba było poprawić. Myślałam, że na całym placyku stać będzie. Trzymam kciuki, żeby pogoda współpracowała, bo planów macie wiele.
I kiedy ja mam na tą herbatę przyjechać pracusie ? No chyba, że z pędzlem

Ale wielkiego ptaszora uchwyciłaś. Tylko nie wiem czy to był orlik krzykliwy, bo one z tego co mnie uczono w szkole na zimę migrują do Afryki i wracają dopiero w kwietniu. Może orzeł przedni, bo gdy w górach pod koniec są trudne warunki pogodowe przemieszczają się na tereny niżej położone w poszukiwaniu pokarmu.

A co myslisz o niedzieli po południu? Może byście do mnie do domu przyjechali z eMusiem?
Jak pogoda będzie to możemy na ogród podskoczyćA Jak nie to posiedzimy i pogadamy

Porównywałam fotki innych ptaków drapieżnych w locie od dołu i nie pasuje do innego, może one już wracaja po zimie do nas? Bo zimy prawie nie było....
deszczowymaj 10:55, 07 lut 2019

Sylwia no normalnie brak mi słów szalejecie,domek zapowiada się ciekawie ,fajne te puzzle

Wczoraj pojechałam do mojego ogrodu w poszukiwaniu wiosny ..myślę sobie u Ciebie pomalutku już się budzą rośliny,to może i u mnie coś się dzieje a dwa dni wcześniej był tam małż i mówię mu ..jak będziesz to zobacz,czy już coś z ziemi wyłazi ..Mówi :nic a nic, ja tam nic nie widzę ..myślę sobie no niemożliwe,może niedowidzi

No i wczoraj pacze a tam ..Tulipany z ziemi wyłażą ,szafirki,na tawułach pączki,lobelia okazała ma piękne zielone rozetki (przykryte górką liści) pysznogłówki pokazują bokiem takie malutkie listki,rozchodniki w różyczkach.
Normalnie szaleństwo wiosna jak nic
sylwia_slomc... 11:02, 07 lut 2019

Joasiu to u Ciebie wiosna jeszcze bardziej zaawansowana niż u nas Nie patrzyłam na monardzy jak znajdę chilke to musze zerknąć , może i moje startuja, ale jeszcze suszem są nakryte
deszczowymaj 11:09, 07 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Joasiu to u Ciebie wiosna jeszcze bardziej zaawansowana niż u nas Nie patrzyłam na monardzy jak znajdę chilke to musze zerknąć , może i moje startuja, ale jeszcze suszem są nakryte

Zerknij koniecznie i daj znać
Właśnie bardzo dziwne z tą wiosną,zawsze było tak,że to u Ciebie wszystko o wiele szybciej startowało
AgataM 11:16, 07 lut 2019

Dopiero co zaczynałaś wątek, a już 100!!!!
Domek zapowiada się rewelacyjnie. Bardzo mi się podoba. Jakie są jego wymiary?