Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:57, 07 lut 2019

kasiek napisał(a)
Myslałam że da się o jedną deskę przesunąc, ale faktycznie drzwi sa na miarę i byłaby szpara - no to ja z chłopakami bedę się zginać przed Wami - a co
A kolor jaki dasz? Bo taki jasny jest piekny!

Nie da się niestety
Kolor taki jasny strasznie by się zbrudził zaraz, a to drewno to wchłania. Bedzie podobnie do WC i chyba z ciemnymi wstawkami, tak myślę o futrynach i przy dachu.
Bogdzia 20:59, 07 lut 2019

Sylwia nie na wiele się przydam , nie jestem w stanie stanowczo rozpoznac tego ptaka. Dla mnie on najbardziej wyglada na myszołowa, szczególnie po kształcie i kolorze skrzydeł. Muszę przyznac że zrobiłas świetne zdjecia ale ja na drapieżnych az tak dobrze sie nie znam.Za myszołowem świadczy równiez to ze orliki na razie są w Afryce .Orliki żyją w terenach gdzie sa podmokłe tereny , kolo mnie takich nie ma wiec i znajomosc moja jest dosc kiepska bo jednak bezpośrednie obserwacje są najwazniejsze.
Domeczek fajny , podziwiam nieustannie Wasz zapał do pracy i jak inne dziewczyny Twojego eMusia , rzadko się tacy trafiaja.
ewsyg 21:08, 07 lut 2019

Ale się u Was dzieje. Szalejecie kochana, szalejecie. Ale szybko przybywa, pracowici jesteście i to bardzo. Do twarzy Ci w czerwieni
zszywka 21:11, 07 lut 2019

Sylwio nawet nie zauważyłam wcześniej ze masz już 2 wątek! A tu tyle stron do poczytania

Ogród zmienił się niesamowicie, gdy zobaczyłam zdjęcia to oczu oderwać nie mogłam

Domeczek już wyglada bardzo ładnie- a układanie kostki w środku zimy? Podziwiam
Muszelka 21:16, 07 lut 2019

Sylwio, to jest altanka, czy domek ogrodnika? Jakie ma wymiary?

Oj, Wy, Pracusie
sylwia_slomc... 21:25, 07 lut 2019

Bożenko bardzo dziękuję, że przyszłaś zobaczyć.
Zaglądnęłam w necie na myszołowa
tu jest w odniesieniu do kulki dla sikorek( o wielkość chodzi)
https://www.youtube.com/watch?v=GWQx4SAjgX4
I jestem pewna na wielkość patrząc, że to nie on. Te ptaki były niesamowicie wysoko, a mimo to były ogromne

A On tak patrząc
dwa razy większy do pustułki, a tą często widujemy u nas.
To nie to. Bo kolory to nawet faktycznie podobne by były. Może się okazać, że orliki albo już przyleciały, albo zostały tak jak żurawie bo zimy nie ma. U nas za Wisłą w Puszczy Orliki gniazdują, a jak w październiku byliśmy w Beskidzie Sądeckim też jeszcze były.
Mając na uwadze wysokość na jakiej krążyły i wielkość jaką miały, bo ja na odległość ( zwłaszcza taką) nie widziałabym ich wcale gdyby były nawet wielkości bażanta. Straszny krótkowidz jestem. Dopiero w aparacie na max powiększeniu zobaczyłam, że krążą trzy, bo słyszałam dużo wcześniej, słuch mam świetny
Ale dziękuję bardzo
sylwia_slomc... 21:26, 07 lut 2019

ewsyg napisał(a)
Ale się u Was dzieje. Szalejecie kochana, szalejecie. Ale szybko przybywa, pracowici jesteście i to bardzo. Do twarzy Ci w czerwieni

Strasznie się w czerwonym nie lubię( najlepiej wyglądaja brunetki)ale bardzo ten kolor lubię
Bogdzia 21:28, 07 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bożenko bardzo dziękuję, że przyszłaś zobaczyć.
Zaglądnęłam w necie na myszołowa
tu jest w odniesieniu do kulki dla sikorek( o wielkość chodzi)
https://www.youtube.com/watch?v=GWQx4SAjgX4
I jestem pewna na wielkość patrząc, że to nie on. Te ptaki były niesamowicie wysoko, a mimo to były ogromne

A On tak patrząc
dwa razy większy do pustułki, a tą często widujemy u nas.
To nie to. Bo kolory to nawet faktycznie podobne by były. Może się okazać, że orliki albo już przyleciały, albo zostały tak jak żurawie bo zimy nie ma. U nas za Wisłą w Puszczy Orliki gniazdują, a jak w październiku byliśmy w Beskidzie Sądeckim też jeszcze były.
Mając na uwadze wysokość na jakiej krążyły i wielkość jaką miały, bo ja na odległość ( zwłaszcza taką) nie widziałabym ich wcale gdyby były nawet wielkości bażanta. Straszny krótkowidz jestem. Dopiero w aparacie na max powiększeniu zobaczyłam, że krążą trzy, bo słyszałam dużo wcześniej, słuch mam świetny
Ale dziękuję bardzo

Sylwia możesz miec racje , ja mówię ze dobrze sie nie znam ale wydaje mi sie że powinny miec dłuższe i równiejsze w szerokosci skrzydła i ciemniejsze pióra ale to mi sie tylko wydaje. Wiem ze jestes doskonałą obserwatorka i jestem skłonna Ci uwierzyc.
sylwia_slomc... 21:29, 07 lut 2019

zszywka napisał(a)
Sylwio nawet nie zauważyłam wcześniej ze masz już 2 wątek! A tu tyle stron do poczytania

Ogród zmienił się niesamowicie, gdy zobaczyłam zdjęcia to oczu oderwać nie mogłam

Domeczek już wyglada bardzo ładnie- a układanie kostki w środku zimy? Podziwiam

Witaj
Kostka będzie trochę do poprawy bo na szybko i na mrozie, a teraz odmarzło i wdeptujemy chodząc, ale to się da poprawić zwłaszcza, że docelowo przed wejściem musimy jeszcze trochę dołożyc
To prawda ogród z dziecięcia stał się młodzieniaszkiem
sylwia_slomc... 21:30, 07 lut 2019

Muszelka napisał(a)
Sylwio, to jest altanka, czy domek ogrodnika? Jakie ma wymiary?

Oj, Wy, Pracusie

Domek ogrodnika, altanka, ale taka zamknięta na kluczyk, w środku przeszło 10 metrów kwadratowych