Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

17:28, 04 sty 2017
malkul napisał(a)

dalej grzecznie dreptam na lekcje jestem "grzeczna" uczennica. Zadania odrabiam, tłumacze teksty, pisze wypracowania, czytam książki słucham itd, bleeeeeeeeeeeeeeeeee

edit: a ty jak tam ? nie odpuszczasz?

brnę do przodu bo do niedawna to miałam wrażenie ze się cofam
Makao_J 18:17, 04 sty 2017

Ja myślałam że tu wszyscy angielski perfekt znają.

Chodziłam na ang rok. Teraz siedzę z synem nad lekcjami więc się douczam. Przerobiliśmy już Present Simple, Present Continuous i teraz mamy Past Simple. Za dwa lata będę powtarzać to z młodszym a potem z najmłodszą. Później pójdę tylko na metodę Callana bo gramatykę to chyba w jednym palcu będę miała
Luki 21:32, 04 sty 2017

Zrobię Ci jutro na kartce test tego miedzianego sprayu co ja mam. Bardzo sobie chwalę, ale na pewno nie jest to taki pełny połysk bo takiego nie da się sprayem osiągnąć
Gdybym zapomniał co zdarzyć się może proszę o przypomnienie
Madzenka 22:19, 04 sty 2017

Makao jestes moja guru ubolewam , ze mam tylko jedne dziecko
leon60 08:27, 05 sty 2017

Luki napisał(a)
Zrobię Ci jutro na kartce test tego miedzianego sprayu co ja mam. Bardzo sobie chwalę, ale na pewno nie jest to taki pełny połysk bo takiego nie da się sprayem osiągnąć
Gdybym zapomniał co zdarzyć się może proszę o przypomnienie

Ja też poszukuję ale póki co lipa...
Jakbyś miał kawałek miedzianej rurki dla porównania byłoby idealnie
beta 09:33, 05 sty 2017

malkul napisał(a)
MIEDŹ ?????????????????????????

Prosze o informację czy komuś z Was udało się nabyć spray w kolorze miedzi który faktycznie po uzyciu okazła się trafionym kolorem zblizonym do miedzianego???????????????

Jaki?????

Odpisalam na priw
abiko 09:37, 05 sty 2017

ja też poproszę Beata
13:42, 05 sty 2017
Makao_J napisał(a)
Ja myślałam że tu wszyscy angielski perfekt znają.

Chodziłam na ang rok. Teraz siedzę z synem nad lekcjami więc się douczam. Przerobiliśmy już Present Simple, Present Continuous i teraz mamy Past Simple. Za dwa lata będę powtarzać to z młodszym a potem z najmłodszą. Później pójdę tylko na metodę Callana bo gramatykę to chyba w jednym palcu będę miała

a mnie to trochę przeraza ten styl nauki języków obcych...w podstawówce tylko lekcje mówienia i rozumienia ze słuchu powinny byc ...i nauka słówek....dzieci powinny umieć sie miedzy soba komunikować.....a potem niech sobie wprowadzają ta gramatykę.

pamiętam, że za moich czasów gramatykę z j.polskiego uczyli w 4 klasie podstawówki mieliśmy wtedy jakieś 10 lat ...a wszyscy już mówiliśmy po polsku dość dobrze....a na lekcjach gramatyki wiele osób jednak głupiało.

Makao_J a masz doświadczenia z Callanem ? warto?
malkul 14:00, 05 sty 2017

eee_taam napisał(a)

Makao_J a masz doświadczenia z Callanem ? warto?

ja mam. u mnie było tak że po dwóch trzech lekcjach juz niby mówiłam jakieś zdania a teraz po kilku latach już nic z tego w głowie mi nie zostało
malkul 14:00, 05 sty 2017

abiko napisał(a)
ja też poproszę Beata
hihi najlepij to na forum dać. wszyscy skorzystają