trzymam zatem kciuki za ciebie. ja wychodzę z założenia i doświadczenia że w szkole g....no uczą. dlatego zapisałam tez syna na agl. prywatnie. i robi błyskawiczne postępy.
jednak co młody umysł to młody , chłonny
Zgadzam się z Tobą. Dzieciaki powinny mieć zajęcia też na podobę Callana. Ale oni muszą zdawać maturę pisemną z anglika więc gramatykę muszą znać. Za naszych czasów na szczęście nie trzeba było. Chyba że ktoś chciał.
Ja Callana nie miałam ale znajomi chodzą i mówią że przez rok Callana nauczyli się więcej niż rok normalnego. Mówią że tam gramatyka jest nie ważna - tak się mówi i koniec.
No ja osobiście nie wiem jaki ma efekt. Wszystko i tak zależy od nauczyciela. Ci moi znajomi są bardzo zadowoleni.
Sąsiad nigdy nie uczył się angielskiego trochę sam próbował. Ale po roku z Callanem dogadywał się jak był teraz w Szwecji. Więc myślę że ok.
Inny znajomy to już pisałam że stwierdził iż po roku tą metodą rozumie dużo więcej niż wcześniej na zwykłym.
Siostra moja też była zadowolona ale musiała przerwać.
Spróbować warto na pewno.