Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 14:00, 05 sty 2017

beta napisał(a)

Odpisalam na priw

merci
malkul 14:01, 05 sty 2017

leon60 napisał(a)

Ja też poszukuję ale póki co lipa...
Jakbyś miał kawałek miedzianej rurki dla porównania byłoby idealnie

to dobry pomysł.
czekamy zatem
malkul 14:02, 05 sty 2017

eee_taam napisał(a)

brnę do przodu bo do niedawna to miałam wrażenie ze się cofam

ja ostatnio mam wrażenie że mi sie wszytko miesza
malkul 14:03, 05 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Ja myślałam że tu wszyscy angielski perfekt znają.

Chodziłam na ang rok. Teraz siedzę z synem nad lekcjami więc się douczam. Przerobiliśmy już Present Simple, Present Continuous i teraz mamy Past Simple. Za dwa lata będę powtarzać to z młodszym a potem z najmłodszą. Później pójdę tylko na metodę Callana bo gramatykę to chyba w jednym palcu będę miała

trzymam zatem kciuki za ciebie. ja wychodzę z założenia i doświadczenia że w szkole g....no uczą. dlatego zapisałam tez syna na agl. prywatnie. i robi błyskawiczne postępy.
jednak co młody umysł to młody , chłonny
malkul 14:03, 05 sty 2017

Luki napisał(a)
Zrobię Ci jutro na kartce test tego miedzianego sprayu co ja mam. Bardzo sobie chwalę, ale na pewno nie jest to taki pełny połysk bo takiego nie da się sprayem osiągnąć
Gdybym zapomniał co zdarzyć się może proszę o przypomnienie

dziś jest jutro :
dasz radę?
Makao_J 14:30, 05 sty 2017

eee_taam napisał(a)

a mnie to trochę przeraza ten styl nauki języków obcych...w podstawówce tylko lekcje mówienia i rozumienia ze słuchu powinny byc ...i nauka słówek....dzieci powinny umieć sie miedzy soba komunikować.....a potem niech sobie wprowadzają ta gramatykę.

pamiętam, że za moich czasów gramatykę z j.polskiego uczyli w 4 klasie podstawówki mieliśmy wtedy jakieś 10 lat ...a wszyscy już mówiliśmy po polsku dość dobrze....a na lekcjach gramatyki wiele osób jednak głupiało.

Makao_J a masz doświadczenia z Callanem ? warto?

Zgadzam się z Tobą. Dzieciaki powinny mieć zajęcia też na podobę Callana. Ale oni muszą zdawać maturę pisemną z anglika więc gramatykę muszą znać. Za naszych czasów na szczęście nie trzeba było. Chyba że ktoś chciał.
Ja Callana nie miałam ale znajomi chodzą i mówią że przez rok Callana nauczyli się więcej niż rok normalnego. Mówią że tam gramatyka jest nie ważna - tak się mówi i koniec.
malkul 15:09, 05 sty 2017

testował ktos może http://allegro.pl/radio-lazienkowe-scan-pod-prysznic-biale-i5859021575.html
?
Luki 16:57, 05 sty 2017

Dałem radę, wkleję zdjęcia jak dotrę do komputera
Macie wymagania z rurkami ale miedzi u mnie pod dostatkiem to i rurka miedziana się znalazła
17:09, 05 sty 2017
Makao_J napisał(a)

Zgadzam się z Tobą. Dzieciaki powinny mieć zajęcia też na podobę Callana. Ale oni muszą zdawać maturę pisemną z anglika więc gramatykę muszą znać. Za naszych czasów na szczęście nie trzeba było. Chyba że ktoś chciał.
Ja Callana nie miałam ale znajomi chodzą i mówią że przez rok Callana nauczyli się więcej niż rok normalnego. Mówią że tam gramatyka jest nie ważna - tak się mówi i koniec.

własciwie to bym chciała wiedzieć czy jak sie uczy tylko Callanem to po 6 miesiacach moze roku ...sie mówi i rozumie język ulicy?

ja nie uczę się angielskiego dla gramatyki czy jakiś tam testów lub egzaminów ( z tego mi nic) ...che rozumieć język ulicy i cos tam wydukać jak jest potrzeba

Makao_J 17:18, 05 sty 2017

eee_taam napisał(a)

własciwie to bym chciała wiedzieć czy jak sie uczy tylko Callanem to po 6 miesiacach moze roku ...sie mówi i rozumie język ulicy?

ja nie uczę się angielskiego dla gramatyki czy jakiś tam testów lub egzaminów ( z tego mi nic) ...che rozumieć język ulicy i cos tam wydukać jak jest potrzeba

No ja osobiście nie wiem jaki ma efekt. Wszystko i tak zależy od nauczyciela. Ci moi znajomi są bardzo zadowoleni.
Sąsiad nigdy nie uczył się angielskiego trochę sam próbował. Ale po roku z Callanem dogadywał się jak był teraz w Szwecji. Więc myślę że ok.
Inny znajomy to już pisałam że stwierdził iż po roku tą metodą rozumie dużo więcej niż wcześniej na zwykłym.
Siostra moja też była zadowolona ale musiała przerwać.
Spróbować warto na pewno.