Dzięki Agato Każdy dąży do pięknego ogrodu, ja też mam jeszcze troszkę planów, ale wiadomo nie wszystko na raz
Przecież Twój ogród też jest piękny Dużo masz roślin kwitnących, u mnie przewaga zieleni ...
Jaki wiek ? Przecież jesteśmy jeszcze młode, a że boli tu i ówdzie ... Damy radę
Mam dużo drzew i trochę krzewów i dużo pracy, trzeba wytrząsnąć z tuj i jałowców suche a produkują tego suśćcu mega ilości, trzeba przycinać, zbierać igły z sosen co chwila żeby roślin nie zasypało na amen i takie tam Przez dwa lata nie czyściłam tuj i miałam problem, do tej pory uzbierała 70 worów odpadów zielonych z 3/4 działki ... więc może lepiej mieć kwiaty
Byłaś ale pewnie cichaczem Mieszkam tu od ślubu czyli od 2007 roku, do tego czasu sadzone było jak popadnie i tak do 2012 roku, a od 2012 roku zaczęłam wprowadzać zmiany małymi kroczkami i tak drepczę do dnia dzisiejszego Rabaty niby nowe bo ciągle coś zmieniam, ale drzewostan ma ponad 10 lat.
Dziękuję za fajny i dojrzały
Nasze ogrody podobne są pod względem klimatu, takie zadrzewione a bluszcz porasta tytułową Antonówkę, na pozostałe drzewa rzuciłam przywarkę białą i różową oraz hortensję pnącą o białozielonych listkach, ale to jeszcze maleństwa, zanim zakwitną to troszkę czasu minie.
A ogród postaram się żeby był piękniejszy