Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Gardenarium 00:52, 23 lis 2011

Świetnie, M. dał się namówić? Ja wiem, że się czepiam, ale to front. Dlatego to takie ważne

Instagram Ogrodowiska
EwaG 07:08, 23 lis 2011

Witam,
prześledziłam właśnie Twoje zmagania z przedogródkiem. Rzeczywiście drewutnia przy wejściu to jest problem.
A może jakiś fragment ekranu z cisa w formie niskich sześcianów dało by się wcisnąć przed zmodernizowaną drewutnią?

Mam nadzieję, że mogę Ci zwrócić uwagę na zupełnie odmienne wymagania glebowe cisów i różaneczników, planowanych w bezpośrednim sąsiedztwie. Cisy lubią glebę zasadową, a rh kwaśną; jak ci się uda to utrzymać na tak niewielkim kawałku gruntu?
Gardenarium 10:00, 23 lis 2011

Ewo Rh są jeszcze nie przesądzone, jednak to nie jest taki problem. Ja także mam RH w bliskim sąsiedztwie zarówno cisów (stożki przy stawie) i serbskich świerków o zupełnie innych wymaganiach co do pH. Po prostu duże dołki z odpowiednią glebą i potem nawożenie nawozem w płynie bezpośrednio pod krzew zgodnie z wymaganiami.
To dość przewrotne ogrodnictwo, ale sprawdza się w malutkich ogrodach, kiedy coś chcemy koniecznie uprawiać a niekoniecznie jest to logiczne z punktu widzenia ogrodnictwa.

Ale wierzcie mi, sprawdza się.

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 10:33, 23 lis 2011

Wierzymy, widzieliśmy.
noemi 16:21, 23 lis 2011

gardenarium napisał(a)
Świetnie, M. dał się namówić? Ja wiem, że się czepiam, ale to front. Dlatego to takie ważne

Tak Danusiu ale nie stanie się to już, jakbym bardzo chciała ...będę musiała poczekać...ale obietnica została złożona... sam przyznał, że dach jest za krótki, dał pewien zapas, ale i to okazało się za mało...najważniejsze , że wiem , że muszę to uporządkować, że ważny jest każdy szczegół
No i rośliny , które zostaną tam posadzone...
W sumie to nie przewidywałam , że drewutnia będzie do zmiany... pogodzona byłam z faktem , że jest , bo innego wyjścia nie ma... no ale, jak ją poprawimy to będzie super
Dzięki Danusiu za to że się czepiasz , bo to powoduje zmiany na lepsze i oto chodzi
siaaska 17:36, 23 lis 2011

Noemi śliczny masz ogródek Taki dopieszczony Widać wpływy Ogrodowiska
Z przedogródkiem też dasz radę
noemi 22:57, 23 lis 2011

Dzięki Asiu za wsparcie i pochwały , to miłe
Domi 19:21, 24 lis 2011

Noemi, jeśli udało Ci się tak ładnie zagospodarować tył domu, przód ogarniesz w jeden sezon M. przez zimę też będzie miał co planować.
lenka 15:39, 25 lis 2011

No... noemi podziwiam, piękny ogródeczek wyczarowałaś. Będę podglądać co posadzisz w przedogródku, u mnie są dwie długie i wąskie rabatki i też myślę czym je obsadzić by było ładnie
noemi 22:16, 27 lis 2011

Domi - będziemy działać na wiosnę na razie szukam pomysłu jak tą drewutnie "unowocześnić"... ( o ile się da ) dziękuję za odwiedziny i zapraszam jeszcze

Lenko jeszcze nie wiem do końca co posadzę ? Będę podglądać u Ciebie planujesz kulki bukszpanowe będzie bardzo ładnie