Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Madzenka 22:40, 11 mar 2012

noemi napisał(a)

Magda jesli zrobisz taki przedogródek jak na gardenbuilders to się upiję przepiękne takie liczne kule. Chyba przed furtką tak posadze. Ukradną ?????

Ukradną - lepiej nie sadzić nic cennego ...

Matko kochana jak ukradną ??? to kradną rośliny tak )

U nas nic nie kradli ale pewnego dnia sterta europlatet zniknela i nikt nic nie słyszał ja się cieszyłam bo mi drogę szpeciły ale właściciel był nieszczęsliwy. Ja mam fajnych nowych sąsiadów, są czujni to może nie ukradną. Ale super byłoby gdyby przed furtką takie stado kulek rosło ?
Joanka 22:43, 11 mar 2012

Było by super!
noemi 22:46, 11 mar 2012

Pewnie , że super by to wyglądało... same kule a jaki efekt !!!! bomba !!! Jak masz czujnych sąsiadów to nie ma się czego obawiać... przypomina mi się teraz , że kiedyś czytałam, że Danusia jakoś zabezpieczała takie duże okazy przed złodziejami, ale nie wiem gdzie to było... u mnie spokojna okolica... nie sądzę... sąsiad pracuje w domu i ma kamery ...
Gabriela 22:52, 11 mar 2012

Złodzieje są wszędzie i niczego się nie da upilnować. Kilka lat temu obsadziliśmy naszą skarpę przed ogrodzeniem niedużymi płożącymi irgami. To tanie rośliny, kosztowały 6 czy 7 zł za doniczkę. Posadziliśmy w sobotę, a w niedzielę rano osiem sztuk było wykopanych. Komuś się przydały, widać był w potrzebie. Mam cichą nadzieję że mu zdechły. A mieszkam na cichej, niewielkiej wsi, gdzie wszyscy się znają.
Tak więc z czymś drogim i ładnym trzeba się u nas ustawiać za furtką, od naszej strony, oczywiście.
Madzenka 22:52, 11 mar 2012

zanim posadzę kule - stertę żwiru na drogę muszę wysypać o z powodu kałuż, niemal mi na furtkę samochody wjeżdżają ....
Ostrzeżenia przed zlodziejami ostudziły mój zapał.....
nieszka 22:55, 11 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Magda jesli zrobisz taki przedogródek jak na gardenbuilders to się upiję przepiękne takie liczne kule. Chyba przed furtką tak posadze. Ukradną ?????
A ja mam taką wiśnię i nawet nie wiedziałam, że aż taka piękna może być. U mnie na razie tragicznie wygląda, ale nawet u Danusi nie są takie gęste jak na tych zdjęciach.

Oj ja bym się bała przed furtką. Ukradną jak nic
Ale naprawde śliczne te stadka. Nic im więcej nie potrzeba. Chociaż ja już się zastanawiam na wiosennymi tulipanai i trawami jesiennymi w ich okolicach...
Wogóle cały ten projekt mi się straaasznie podoba
Madzenka 22:56, 11 mar 2012

Idę spać, bo mnie jutro znów stolica czeka....... I wrócę nocą, jak ja bez was wytrzymam????
Ha w komórce będę podglądać
noemi 22:59, 11 mar 2012

Też zmykam spać... i mi ciężko wytrzymać bez forum... buziale pa pa!
waska 23:01, 11 mar 2012

Ja nie umiem znaleść żadnego projektu telefon super wygoda ale jak nie chce to chce pokazać humor i chodzi jak żółw.
Sebek 23:08, 11 mar 2012

Kradną - u mnie budującą się rodzinę okradli na budowie - kable i inne rzeczy - straty na kilka tysięcy.... I jeszcze raz się wrócili, ale na szczęście już czuwali i złodzieje uciekli - teraz czuwa solid

Danusia raz pisała, że ma jakoś rośliny na hidcotowej zabezpieczone przed kradzieżą - jakieś siatki, gwoździe, ale nie pamiętam dokładnie jak...

Widzę ten często jak są ukradzione zwykłe begonie z klombów miejskich, raz chyba tuje komuś ukradziono - różnie jest...