Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:15, 27 wrz 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Aga - dziękuję za taaaaaaką porcję zdjęć Kompozycje mistrzowskie

I co dla mnie ważne - poznałem nowe rabaty, które były przeze mnie nieodkryte, a Marta je ukrywała

Polecam się na przyszłość

Też zawsze byłam ciekawa co tam Marta skrywa z tyłu ogrodu hahahahahahaha
a skrywa spore rabaty w trakcie tworzenia, są nowe plany, będzie zdzieranie darni no będzie się działo
Coś jeszcze, coś więcej... 21:22, 26 wrz 2017

Do góry
Sebek ma być pogoda, popieram Anię ciekawa jestem rewolucji u Ciebie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:05, 26 wrz 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziś pogoda trochę lepsza była, w każdym razie mam dużo więcej do wywalenia z ogrodu. I będę wywalać, na ognisko. Bo chore. Poczekam tylko aż wyschnie.
I nie mam na myśli irysów.

Ja dzisiaj zacząłem wywalać i przerzucać, nawet z trawami ryzykuję
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:47, 26 wrz 2017

Do góry
Ojjj Anda... Właśnie sobie parę metrów rabaty wykombinowałem, a Ty mi tu postanowiłaś trening silnej woli przeprowadzić
Coś jeszcze, coś więcej... 20:41, 26 wrz 2017

Do góry
Melduję, iż dzieje się rewolucja

Plewiłem sobie dzisiaj po południu na pełnym "czilałcie" i tak sobie wzdychałem w myślach: "trzcinniki takie suche, lepiej by im było w bylinach", "bukszpany też muszę przesadzić, bo tam padną", "molinie jednak słabą przesłonę tworzą", "a hakone tak pięknie rośnie, muszę je podzielić", "hosty trzeba by odmłodzić", "na bylinowej chyba lepsza byłaby żwirowa ścieżka niż wiecznie zarastający ją trawnik"....

Myślałem, myślałem i nagle w godzinę miłosierdzia (piętnasta dla niewtajemniczonych) te wszelkie potencjalne przerzucanki ułożyły się mi w całość Wziąłem za łopatę i melduję iż:
- wywaliłem trzcinniki spod żywopłotu i posadziłem na bylinowej.
- molinie wykopane czekają w garażu na moje natchnienie - jak na razie nie wiem gdzie pójdą. Jakieś pomysły?
- rabata po trzcinnikach poszerzyła się i przekopała
- żwirek pod hostami zdjęty

Plan jest taki, że przenoszę hosty na miejsce trzcinnika, a na ich miejsce przy huśtawce będą kule bukszpanowe w hakone (banał, wiem ). Przed posadzeniem muszę tylko zdjąc kostkę, zmienić linię rabaty, przekopać ją i ułożyć kostkę od nowa Na miejsce kul bukszpanowych pójdą miskanty ML, które przesadzę wiosną po poszerzeniu rabat na froncie (naprawdę nie sądziłem 2,5 roku temu, że będę musiał ). Rabata pod tujami czeka na jutrzejsze przedpołudnie na wypełnienie hostami.

Zdjęty dziś żwir zastąpi trawnik na rabacie bylinowej - nie mam już siły ani ochoty na cięcie krawędzi sekatorem. Ścieżka z łupanego marmuru będzie miała nowe oblicze, ale realizację tego akapitu przewiduję wiosną Albo next week, zależy od pogody
Coś jeszcze, coś więcej... 19:22, 26 wrz 2017

Do góry
Makao - ja tam lubię jak się przebarwiają Pasują mi do Pissardi, udany zestaw jak dla mnie

Aga - znów narobiłem zdjęć. Ostatnie takie, bo... zmieniam

Justyna - u mnie zakupionych cebulowych jak na razie okrągła liczba zero Myślę co i gdzie, do grudnia mam czas

Angelika - mam nadzieję, że soczysty pozostanie Ale masz rację - deszcz mu służy, przynajmniej większości roślin

Rosa - zaraz ją obejrzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:34, 26 wrz 2017

Do góry
Noooooo, coś widzę się klaruje
Tu ma być ogród :) 11:26, 26 wrz 2017

Do góry
zieloniutka napisał(a)

Na mnie duże wrażenia robią obsadzenia niektórych rond w Oświęcimiu. Na bogato, chyba nawet ze stożkami z cisów. Chociaż przejeżdża się przez nie w korkach, to jakoś nigdy im nie cyknęłam fotki.

Zuza - oczywiście, że cisy Sam tam zawsze przejezdzam jadąc do domu i myślę co by było, gdybym je wykopał do siebie?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:44, 26 wrz 2017

Do góry
Aga - dziękuję za taaaaaaką porcję zdjęć Kompozycje mistrzowskie

I co dla mnie ważne - poznałem nowe rabaty, które były przeze mnie nieodkryte, a Marta je ukrywała
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:56, 25 wrz 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Renia - nie ukrywam, że siedzę cicho, bo nie mam pojęcia jak rozwiązać kwestię ścieżki Na żywo może bym poczuł temat, ale przez zdjęcia ciężko
Jednak kibicuję mocno!

Dzięki Sebek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:38, 25 wrz 2017

Do góry
Mnie irysy nie denerwują, latem zdaży mi się wyrwać parę liści, ale tak to trzymają się dzielnie od mrozów Chyba dlatego, że u mnie mają dużo słońca i rosną na podwyższonej rabacie przy murze? Chyba nawet Monty ostatnio zalecał takie stanowisko

Rosa - zdradź nam proszę co to za bylina

Danusiu - słońca nam życzę Bo bez tego to ani rusz...
Ogródek Iwony II 21:26, 24 wrz 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja też głosuję na odsłonięty taras Pamiętaj Iwonka, że ML podczas natężonego użytkowania tarasu będzie miał ze 150 cm, zatem ta pergola chyba niepotrzebna

Ha, ha, wszyscy głosują, a ja nawet nie robiłam głosowania
Ale macie rację. Tak chyba jest lepiej. Dlatego dosadziłam ML. Jak podrosną, delikatnie zasłonią taras od strony ulicy. A faktycznie jest ładny widok na łan hortensji. Przyzwyczajam się

Dziękuję wszystkim za oddanie głosu

Coś jeszcze, coś więcej... 19:55, 24 wrz 2017
Do góry
Sebek napisał(a)

Mira - w zeszłym roku posadziłem kilka paczek I te świeże cebulki zakwitły chyba wszystkie Niektóre odmiany sadzone we wcześniejszych latach powtórzyły kwitnienie. Najlepiej wypadł Van Eijk - duże łby w dużej ilości, wytrzymały nawet wiosenny mróz i śnieg - było wtedy minus 5 o ile dobrze pamiętam... Botaniczne również się pokazały i parę sztuk strzępiastych Najgorzej wypadły Queen of the night - tylko jeden zakwitł ponownie, reszta wypuściła marne liście.
W tym roku dokupię chyba same czosnki. Te lubią współpracę ze mną Albo nic nie dokupię jeśli nadal będą mi wyskakiwać gigantyczne i nieprzewidziane wydatki... Ale nie narzekam - zawsze może być gorzej

czytam ...i te czarnule to i u mnie porazka ...zdziczałe pojedyncze wychodziły tylko ....zamiast do Wojsławic pojechalam do L ...nakupiłam czosnków ...bo te ze mna nie chca wspólpracowac...moja glina nie słuzy rozrostowi populacji ....ale kupiłam sobie nowe bo jakos tak ogród bez czosnkow ..lekko słabo jak dla mnie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:36, 24 wrz 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

No teraz to nie wiem Jak?
Turzyca palmowa w tym roku ze mną wygrala - już mnie nie rusza jej leżakowanie i niewyrwane kłosy
Ja ją bardzo lubię nawet jak leży i ma kłosy

Kasiolaaa napisał(a)
Pieknie tu ze ojoj ja tez bede malowac plot ale za tydzien
Ja muszę dosztukowac jedno przęsło, bo źle obliczyłam i za krotki wyszedł Taki ze mnie projektant

Zana napisał(a)
Marta, pięknie, z klasą Przypomniałaś mi, że ten bez czarny mam kupić. Nie szkoda Ci zasłaniać betonu bluszczem potworem. One rosną jak szalone, mój w trzecim roku sięgnął już do dachu (ale mój domek niewysoki).
Ten winobluszcz na murze to tylko taki akcent ma być. Też szkoda by mi było zasłaniać mur
Bez czarny polecam

beata_m napisał(a)
czy ja dobrze Martuś pamietam, że miałaś tulipanu queen of the night połaczone z białymi??? podobało Ci się to połączenie?
Wolę z różowymi Napisałam u Ciebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:17, 24 wrz 2017

Do góry
Renia - nie ukrywam, że siedzę cicho, bo nie mam pojęcia jak rozwiązać kwestię ścieżki Na żywo może bym poczuł temat, ale przez zdjęcia ciężko
Jednak kibicuję mocno!
W oflisowym ogrodzie 13:11, 24 wrz 2017

Do góry
Jak miło zobaczyć słoneczne zdjęcia!
Lawendowy zawrót głowy 11:08, 24 wrz 2017

Do góry
Wianek woooww! Ciekawe ile wytrzyma?

Jola tniesz te graby od Anji Rubik? Czy same rosną takie gęste?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies