Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Norweski ogródek... 15:09, 05 lis 2012

Do góry
pięknie- dziko i trochę srogo, ale tak szlachetnie i obok zaraz teren ujarzmiony, oswojony...

Norweski ogródek... 15:08, 05 lis 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)
dzisiaj nie pada wiec zrobilam kilka fotek , zazwyczaj lejeeeeeeeeeee i tak to juz trwa od poczatku lata z niewielkimi przerwami , ciemno ..... juz od 17 , coraz wczesniej , zima mamy jasno od 9 i o 15 juz ciemno za to latem nie mamy nocy wogolei tak to tutaj pomieszane.

Dzięki. Tu, na zdjęciu wyżej masz ostnicę cieniutką- tę trawkę zwiewaną. Ona już zimowała u Ciebie?
Jeśli nie to rozejrzyj sie dobrze wokól niej, teraz i wiosną- znajdziesz pewnie malutkie , młode kępki - jej dzieci. Zostaw, te przezimują najpewniej, tak podtrzymasz nasadzenia. Może o tym wiesz, ale na zapas, napiszę
Norweski ogródek... 14:22, 05 lis 2012

Do góry
ślicznie jest u Ciebie. Zauroczyły mnie skały z mgłą z traw, poduchy rozchodników... ślicznie.
Widzę że masz wrzosy, trawy ozdobne , piszesz o sadzeniu czosnków.
Jak z zimowaniem tych gatunków u Was?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:56, 05 lis 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
cześć śliczna kobietko.
Obejrzałam zdjęcie z wizyty Danusi i Witka u Was.
Bardzo ładnie u Ciebie.

Nie jestem w stanie byc na bieżąco u Ciebie, wpadam więc tylko czasem. Zostawiam spóźnione buziaki na 100 stronkę i na dwusetną też, bo zaraz stuknie a mi znów tylko mignie. Ale chciałabym być u Ciebie na codzień, na bieżąco.

Magnolio, serdecznie dziękuję
ogród oczywiście po wizycie Danusi i jej radach ulegnie zmianie, nie może być inaczej; jednak jak fachowiec doradza, to nawet jak nie masz tego na papierze, bardziej klarownie wszystko widzisz i łatwiej te zmiany się robi; nie wiem czy zdążę w tym roku, jeśli nie zimą dopracuję szczegóły, chyba zdazę, bo tyle się dzieje! grudzień przeleci jak chwila!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:59, 05 lis 2012

Do góry
cześć śliczna kobietko.
Obejrzałam zdjęcie z wizyty Danusi i Witka u Was.
Bardzo ładnie u Ciebie.

Nie jestem w stanie byc na bieżąco u Ciebie, wpadam więc tylko czasem. Zostawiam spóźnione buziaki na 100 stronkę i na dwusetną też, bo zaraz stuknie a mi znów tylko mignie. Ale chciałabym być u Ciebie na codzień, na bieżąco.
Ogródkowe perypetie:) 11:38, 05 lis 2012

Do góry
Krzyś maluch jeszcze- słodki. Ola śliczna, ale Mamę tez ma bardzo ładną. Chyba jesteście podobne do siebie- tak?
Ogródkowe perypetie:) 11:11, 05 lis 2012

Do góry
abiko napisał(a)
i żeby was rozśmieszyć moja Ola jako Iza z piratów z Nibylandii 3 stopnie na zewnątrz..brr a ta leginsy!
i mama..wiedźma po imprezie

Aleście śliczne dziewczyny!
Ogródkowe perypetie:) 11:10, 05 lis 2012

Do góry
ładnie bardzo jest u Ciebie. Wszystko sie rozrasta, zmienia.
Bukszpany- wiosną może trzeba będzie się nimi zająć, teraz możesz sypać wokół nich popiół z kominka- odkwasi im ziemię, trochę tez odkazi z grzybów i infekcjii.
Tylko uważaj żeby hortensji nie sypać.
Żurawki z bratkami śliczne, wrzosy też - widać że się sprawdzają u Ciebie.
Olka jest teraz w trudnym momencie- pierwszy rok liceum i to jeszcze bardzo ambitne liceum. Mierzy się po praz pierwszy z tym że czegoś nie łapie na lekcji, że przynosi gorsze oceny. Moja rodzina wzdycha- nareszcie, widać że jest normalna. A mnie jej szkoda, sama pamiętam początek liceum i obity tyłek.
Za to dla odstresowania i zarobku dzierga koniki i serducha filcowe- ma zamówienie na 1000 szt.
Jej koledzy się śmieją że Ola znienawidzi choinke do świąt.

Trzymaj się kobietko

Ogródkowe perypetie:) 10:59, 05 lis 2012

Do góry
Ha Magnolia, Ty wiesz, że ja myślałam o Tobie o Twojej córce wczoraj..)
A moje żurawki..zobacz sama.. rozrosły się pięknie, oczywiście brak żwirku..nadal, ale czekam już do wiosny, bo chyba moją Umbraculiferę będę musiała jednak wymienić na nową.

W Sashay zagościłu..bratki samosiejki Wyglądały tak uroczo, że je zostawiłam.
Zmodyfikowałam też trochę wrzosowisko i skarpę, ale reszta czeka..

Żurawki...Sashay w tle

dynia, wyrosła sama z kompostownika, obdarowałam sąsiadów i siebie

moja już wiem ukochana hortensja, która zadziwiła mnie kwiatami...

i wrzosy, moje od dwóch lat..

Ogródkowe perypetie:) 10:47, 05 lis 2012

Do góry
Pamietają, pamietają.
Ostatnio myślałam o Tobie zdejmując śnieg z żurawek Sashay.
Rozrosły się Twoje? Moje bardzo, wiosną można uszczykiwać im 'piętki' i rozmnażać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:25, 05 lis 2012

Do góry
Śliczna jesień u Ciebie Marzenko. Tak tylko delikatnie jesienna, w ciepłych odcieniach, ale wciąż dużo życia w ogrodzie. czytałam że ścinałaś lawendę ze świadomością że może jej to zaszkodzić. Tak jest, może ją uszkodzić mróz. Tylko dla innych chcę to podkreślić- teraz lepiej już dać spokój lawendzie i wszelkim gatunkom gorzej zimującym, egzotycznym.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:55, 05 lis 2012

Do góry
Gosiu witaj.
Bardzo podoba mi się propozycja Marzenki. Dla mnie bomba. Storczyki są łatwe, trzeba tylko im nie przesadzać z wodą, dawać mniej niż za dużo. Możesz posadzić duże, smukłe, albo miniaturki, małe, ale za to więcej. Twoja donica stoi dalej od okna co zimą będzie miało znaczenie- wiele gat lubi jasno bardzo. Storczyki dadzą radę dalej od okna.

To co jeszcze mi przychodzi do głowy to Kalanchoe thyrsiflora- posadzić ich kilka. To co innego niż miałaś, jest ozdobne z dużych, szarawych liści z różowo-czerwonym brzegiem. Ja mam to od kilku miesięcy, kupowałam w Ikei ( choć na ich stronie jest kiepskie zdjęcie). No i nadaje się tylko jeśli jest tam jednak sporo światła.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30231042/

Kolejny mój typ- paproć Zanokcica gniazdowa - Asplenium nidus. Jest naprawdę łatwa w uprawie, może rosnąć w rozproszonym świetle, nie lubi mocnego słońca, nie lubi być przelewana za mocno. Tez bym tam ze 3szt wsadziła. To żelazny typ, ma za to śliczne liście i ładny kolor zieleni.

Co do innych propozycji, ciekawszych- nie pomogę, bo w doniczkowców raczej unikam. Jakoś mnie nie kręcą.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:01, 04 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Baaardzo mi się podobają moje brzozy (lubieżnie nieskromnie to mówię), więc jeszcze z innej strony

Trzemilinki sadzone we wrzesniu też się wybarwiają a carexy nie są im dłużne.
Rabata oczyszczona z funki i zawilców japońskich wyglada porządniej.

Rabata oczyszczona z kosaćców. Pomiedzy kosaćce i kule bukszpanowe upchałam ostatnie cebule tulipanów. Magnolia Susan/Betty??? już wyłysiała.....

Uwielbiam Twoje brzozy i woooogóle cały ogród ..... Mam nadzieję , że i u siebie kiedyś będę je uwielbiać

Scenka mi łopadła .Prześlicznie. Pzdrawiam.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:38, 04 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Baaardzo mi się podobają moje brzozy (lubieżnie nieskromnie to mówię), więc jeszcze z innej strony

Rabata oczyszczona z kosaćców. Pomiedzy kosaćce i kule bukszpanowe upchałam ostatnie cebule tulipanów. Magnolia Susan/Betty??? już wyłysiała.....

Uwielbiam Twoje brzozy i woooogóle cały ogród ..... Mam nadzieję , że i u siebie kiedyś będę je uwielbiać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:36, 04 lis 2012

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:24, 03 lis 2012

Do góry
I jeszcze trochę kolorów jesieni

Metasekwoja 'Little Creamy'

Magnolia 'Susan' i brzozy niegdyś młodziutkie, uratowane zanim buldożery wjechały na budowę A1

Altana i cyprysik nutkajski 'Pendula' po prawej

Jodła koreańska 'Silberlocke'

Irga pstra

Ogródkowy chaos u monitki 21:50, 31 paź 2012

Do góry
ewa004 napisał(a)
Moniczko witam się cieplutko
Pisałam ci już że Twoja nowa rabata śliczna ?
Już ja widzę wiosną Cudnie

Ewciu i ja Cię witam serdecznie
Cieszę się rabata się podoba Mam nadzieję że magnolia zakwitnie i tulipany też to bedzie na co wiosną popatrzeć tylko trzeba zimę przetwać...ale damy radę
Ogród w Tarnowie 21:34, 31 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Zaglądnęłam na ostatnie fotki, miałeś biało....ale nie za dużo...więc chyba żadnych strat nie ma.....tylko klon palmowy już gubi swoje czerwone ubranko

Nie tylko klon palmowy ale też magnolia i buk gubią już liście i ładnie śmiecą...

Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:39, 30 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Tess, ślicznie napisałaś.
Musiałaś wyglądać nieziemsko.

Czułam sie nieziemsko Jak każda panna młoda
Ale jak teraz patrzę na zdjęcia ślubne, to też rechoczę
Szczególnie z tej złotej nitki

A nie napisałam, że welon też miałam kombinowany
Tiul kupiony na metry, obszyty ręcznie przez ciotkę krawcową różyczkami wycinanymi z tej samej koronki, co suknia...
Welon długi, oczywiście, snuł się za mną...

Ech, to były czasy!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:27, 30 paź 2012

Do góry
Tess, ślicznie napisałaś.
Musiałaś wyglądać nieziemsko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies