Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Życie w wiejskim ogrodzie 19:08, 28 lip 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Rewelacyjne połączenie bodiszków z różami. Nie wpadłabym ale wygląda super. Po kwitnięciu bodziszki ścinasz?
Stipa jeszcze taka ładna i zwarta. Moja się już wypierzyła z nasion i chyba ją przytnę bo woła o pomstę do nieba już.

To połączenie The Fairy i bodziszka wyszło zupełnie przez przypadek ale jakże udane. Geranium to Rozanne, nie trzeba jej przycinać, kwitnie jak szalona od maja do pierwszych przymrozków.
Stipa na mojej ziemi zawsze najładniejsza z ubiegłego roku ( pod warunkiem że przezimuje ) Tegoroczna z siewu prezentuje się bardzo marnie.
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 14:11, 28 lip 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wiunia czy jeżówki u Ciebie doborze się mają w tym roku? Pytam, bo moje kiepskie

Piękne, dorodne hortki - to linki czy vanilki?

Co robisz, że masz taką ładną stojącą stipę?

Pozdrawiam Cię Wiunia

Mirelko hortki to phantomy pod domem, a przy świerkach to linki. Stipa była cięta wiosną i praktycznie rośnie bez podlewania.
Co do Jeżowej to bardzo ładnie mi w tym roku kwitną. A co u Ciebie z nimi się dzieje?
Ja i mój ogródek, a może ogród 22:19, 27 lip 2019

Do góry
Ta stipa zupełnie nie wygląda na stipę. Efekt jest rewelacyjny
Nawadnianie już masz i jesteś z niego zadowolona. A teraz kolejna rewolucja! Dzieje się!
Tu na razie jest klepisko.... 19:44, 26 lip 2019

Do góry
Byłam w szkółce dziś. Mają taki wybór wszystkiego że nie wiedziałam gdzie oczy podziać. Zestawilam rośliny razem tak jak myślałam ale też z mężem popatrzyliśmy na inny zestaw i ten skradł nasze serca... Nie wiem jakie ilości i jak to wszystko ładnie razem ustawić żeby było dobrze ale mam czas do końca upałów
Zestaw: gracki, stipa pony tails, szałwia, róże herzogin Christiana i pełne jeżówki white doubke delight.

Chyba że lepiej podbić kolor róży bardziej hmmm szałową jeżówka pełną?
Życie w wiejskim ogrodzie 14:52, 26 lip 2019

Do góry
Rewelacyjne połączenie bodiszków z różami. Nie wpadłabym ale wygląda super. Po kwitnięciu bodziszki ścinasz?
Stipa jeszcze taka ładna i zwarta. Moja się już wypierzyła z nasion i chyba ją przytnę bo woła o pomstę do nieba już.
Prawie - jak ogród 10:04, 26 lip 2019

Do góry
Domi, dzięki za informacje. Wszystko muszę sobie pokopiować i zima będę myśleć o tym nawadnianiu. Chociaż część rabat bym podłączyła na razie i już byłoby łatwiej.

Reniu, miło Cię widzieć Mówisz, ze nawóz do pomidorów? Muszę zakupić.
Pokaż swoje rabatki. Proszę ładnie Widzisz, ja na prosto przerabiam, a u Ciebie masa cudnych inspiracji

Ewcia, to mnie pocieszyłaś z tym obornikiem. Taki tez prosto ze stajni miałaś?
Stipa jest masakryczna. Wyczesywać nie będę, bo mi się nie chce. Obetnę, bo już leży.
Rabatki pokazałam tylko te zrobione, coby szoku u oglądających nie wywołać. Caly bałagan będzie za chwilę, mam nadzieję, że nikogo nie wystrasze...
Prawie - jak ogród 09:22, 26 lip 2019

Do góry
Bataka!!!! Jak Ty masz cudniaście. Wyprostowane rabatki bardzo mi się podobają. Uwielbiam proste linie Nie moge się zecydować, która rabata najpiękniejsza, każda zachwyca.
Powiedz, czy stipa Ci się pokłada? Wyczesujesz ją? Moja zaczęła mne wkurzać bo jest gigantyczna prawie jak miskanty i zaczęła się mocno pokładać pod ciężąrem włosia.
Red Barony może podlej Florovitem, może mają za mało witaminek, a może wody. Nie wiem sama.

Anabelkowa ławka świetna, zawsze podobały mi się ławeczki zatopione w zieleni

Co do końskiej kupy, jak dobrze ją przerobisz z ziemią, nawet świeżą, to sadź. Ja w zeszłym roku sadziłam miskanty i tawuły na świeżym oborniku i dały radę. Wprawdzie delikatnie się podsuszyły ale za to teraz są gigantyczne jak na takie maluszki, które jesienią sadziłam, więc qpka im wyszła na dobre

Ja i mój ogródek, a może ogród 07:14, 26 lip 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)
To szybko Ci stipa odrosła, bo na fotkach zdaje się, że ma znowu pióropusz
Chyba moje też przytnę
tak tak cos tam zaczyna znowu odbijać
przytnij przytnij
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:13, 26 lip 2019

Do góry
Jola_M napisał(a)
Fajna ta stipa - równiutko jak żołnierze Baczność! Stipa melduje się na rabacie
a tak jakoś wyszło
Jolu witam u siebie i zapraszam - idę pospacerować do Ciebie
Ja i mój ogródek, a może ogród 15:59, 25 lip 2019

Do góry
To szybko Ci stipa odrosła, bo na fotkach zdaje się, że ma znowu pióropusz
Chyba moje też przytnę
Ja i mój ogródek, a może ogród 15:14, 25 lip 2019

Do góry
Fajna ta stipa - równiutko jak żołnierze Baczność! Stipa melduje się na rabacie
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:51, 25 lip 2019

Do góry
sarenka napisał(a)

No widać, że nie ma co przepłacać urosło i jest super
Przycięta stipa?? Wow, wygląda ciekawie!
ja wszystkie swoje rosliny kupuję malutkie i wtedy sa tanie - trzeba było kilka lat, ale nadgoniły i się rozrosły i pozakrywały wszystkie wolne przestrzenie - a było tego przecież sporo - ledwo było widać rośliny - a teraz zaczynam się zastanawiać czy będzie potrzeba przesadzania czy nie

przycięta stipa - dla mnie w sumie nowość - pierwszy raz tak ją obcięłam, ale chyba jest ok
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:48, 25 lip 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)
Domi hortka na pierwszej fotce wielka - to vanilka czy limka?
to limka

MirellaB napisał(a)
Przycięta stipa - super. Napisz mi koniecznie kiedy cięłaś i na jaką wysokość. Moje częściowo leżą i mnie denerwują. Kilka z nich wyrwałam i wywaliłam, bo patrzeć na nie już nie mogłam tak mnie wkurzały.
niedawno ją cieła jakieś dwa tygodnie temu. Ciachnęłam cały piuropusz z nasionkami - jak szło

MirellaB napisał(a)
Murki powstają będzie się działo
oj będzie, już się tego boję
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:45, 25 lip 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
tak, kupione jako malutka sadzoneczka w casto, taka kilku centymetrowa za 4,50 zł - a teraz

No widać, że nie ma co przepłacać urosło i jest super
Przycięta stipa?? Wow, wygląda ciekawie!

Edit. Murki oporowe?
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:44, 25 lip 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Grubsza robota u Was, mawadnianie...fiu, fiu, fiu...dobra inwestycja, upały i susza Ci nie straszne
Stipa do Stipy nie podobna
przekonuję, że warto

a faktycznie ta stipa wyszła jak nie stipa, może dlatego, ze przycieta
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:22, 25 lip 2019

Do góry
Domi hortka na pierwszej fotce wielka - to vanilka czy limka?

Przycięta stipa - super. Napisz mi koniecznie kiedy cięłaś i na jaką wysokość. Moje częściowo leżą i mnie denerwują. Kilka z nich wyrwałam i wywaliłam, bo patrzeć na nie już nie mogłam tak mnie wkurzały.

Murki powstają będzie się działo
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:02, 25 lip 2019

Do góry
Grubsza robota u Was, mawadnianie...fiu, fiu, fiu...dobra inwestycja, upały i susza Ci nie straszne
Stipa do Stipy nie podobna
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:51, 25 lip 2019

Do góry
sarenka napisał(a)

To trzcinniki? Super wygląda ta trawka
Nie kochana to przycieta stipa

sarenka napisał(a)
A co to za rewulacja? Ciąg dalszy nawodnienia??
nie nie nawodnienie juz skończone i działą - jestem mega zadowolona poznaję, że podlewa jak mi psiunio cały mokry wejdzie do domu - hihihi

a rewolucja dalsza to teraz szykują sie murki oporowe i powiększona będzie rabata i wasza pomoc w jej zagospodarowaniu
Podwórkowa rehabilitacja 20:43, 24 lip 2019

Do góry
Nallar napisał(a)

No takiego ujęcia to ja jeszcze u Ciebie nie widziałam. Stipa w takiej masie wygląda spektakularnie.
Co by Ci żal nie było to napiszę że też dzisiaj przesadziłam Jeżówki w ilości trzy i Runiankę.

Nie tylko ja dwa razy dziennie z konewką będę biegała
Póki co roślinki wyglądają dobrze.
Podwórkowa rehabilitacja 22:05, 23 lip 2019

Do góry
ryska napisał(a)

No takiego ujęcia to ja jeszcze u Ciebie nie widziałam. Stipa w takiej masie wygląda spektakularnie.
Co by Ci żal nie było to napiszę że też dzisiaj przesadziłam Jeżówki w ilości trzy i Runiankę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies