Wyszłam z kawusią na taras cieszyć się ogrodem. Z tego siedzenia mam kolejne supertunie posadzone w doniczkach i wstępny zarys kolejnego wycinka koła do darcia darni
Lidziu jak lubisz pomponiary to tak wyglada moja Rotundifolium lub Popcorn zgubil sie paseczek i druga pomponiara Eskimo
Jeszcze w fazie poczatkowego rozkwitu. Eskimo teraz perlowa za chwile bedzie miec wielkie bialoperlowe kule, pachnace z daleka.
Mam tez nowosc o skorzastych lisciach kalina wielkoglowkowa. Ale posadzilam maciupkie sadzonki rok temu, jeszcze nie kwitna. Rosnie wolno.
Zrobiliśmy pszczoly. Na szczęście wszystko ok, Krolowa robi co powinna. Nawet trochę miodu jest.
Pola rzepakowe dookoła aż szumią od uwijających się pszczół część z nich jest nasza.
Jedziemy sprawdzić napełnianie oczka i pewnie zakręcić Kurek, zamknąć garaż . Posiałam kukurydzę, słoneczniki posiejemy z młodą po południu bo ciepło jest.
Przygotowałam też małe poletko pod ogórki i ogórki, wysadzę je też po południu. Od jutra ma być chłodniej więc może ich słońce nie spali
Na razie druga kawka i łapiemy pogodę, bo mają być potem burze. Pogoda wyśmienita.
Milli jak widać co chwila zmienia miejsce I uwaga! Jest i u mnie kawałek cienia!
Dzień jam do tej pory leniwy… od wieczora bolą mnie okolice kości śródręcza i jedna pięta. Spróbuję jednak coś pokuśkać