Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

LIDKA 14:50, 25 maj 2025

Przeeepiękneeee!!!
Kwitna krótko ale żadne inne rośliny nie robią takiego spektakularnego szoł.

U mnie zmarzły 2 młodziutkie grujeczniki. Nie widze żeby coś odbijały.

Sonko zdrowia życzę.
Sonka 15:03, 25 maj 2025

Dziękuję, to chociaż kilka pojedynczych kwiatów wstawię, dla rozjaśnienia duszy.Znow mam zapalenie oskrzeli, więc siedzę w domu.Moge tylko foto z okna zrobić, ale nie z każdej strony.
Kazimierz OdnowicielAmericam Pears
Sonka 15:19, 25 maj 2025

Azalia, Góra sw Anny
basia3012 16:29, 25 maj 2025

Krysiu, u Ciebie to nie ogród, to piękny park. Rododendrony cudne. Marzą mi się ładne u mnie ale niestety na razie są z nimi problemy. Gratuluję.
Życzę zdrowia.
Sonka 09:52, 26 maj 2025

Dziękuję, mam duży ogród, rodo sadziłam z zamiarem naturalnego żywopłotu, teraz brakuje mi czegoś z przodu.Pierwsze trzy Cat.Boursault miały za dużo cienia i zawiązały mało pąków.Przycielam kalinę wiąza i oczara, więc w przyszłym roku powinno być lepiej.
Pokażę mojego derenia kwiecistego, jest śliczny, rośnie szybko.

Sonka 09:58, 26 maj 2025

Wczoraj, widok z okna
mirkaka 19:25, 26 maj 2025

Krysiu, przepiękne masz odmiany, przepiękne kolory, przykro że podmarzły, czasami tak coś ciągle idzie pod górkę, ale mimo to ogród prezentuje się bardzo ładnie, prawdziwy park
Krysiu, każdy z nas ma gorszy czas, u mnie też było źle, teraz też męczę się z bólami stawów itp. Starość mnie dopada, ale staram się być tu aktywna, jednak pobyt na O dużo mi daje radości, zawsze jestem ciekawa co u innych się dzieje

ten Fartem Direktor Rieger jest cudny, bardzo szkoda że przemarzł, u mnie taki wczesny jest tylko jeden, reszta późne, to też ma swoje minusy, bo jak kwitną to są przeważnie już upały i kwiaty po kilku dniach już bledną, brzydną i opadają. Ja jestem już zmęczona taką intensywną kolorystyką, a potem jak przekwitają to długo muszę patrzeć na ich brzydotę, dopiero jak wypuszczają młode liście to znów je lubię. Teraz już dwie azalie kończą, znów trzeba iść i obrywać kwiatostany bo wyglądają jak wiszące ściereczki
Zdrowia życzę, nie poddawaj się, Ogród masz cudny, pamiętaj o tym Moja trawa już zaczyna schnąć, u mnie już zaczyna się susza i patelnia

A, zapomniałam dodać że ten Twój dereń to jakieś zjawisko Nie widziałam takiego pięknego jeszcze
Margo2 22:34, 16 cze 2025