Jeszcze się zastanawiam tak patrząc na fotki że chyba wywalę hoste (mam posadzoną za turzycami ) i dosadze tam Red barona na tej fotce to widać dobrze troszkę się tam za dużo dzieje
Chciałam pokazać moją dzisiejszą robotę wiem że plan był troszkę inny miało nie być hortensji na pniu ale nie mogłam jej nie zostawić podsadziłam ją Red baronem i wygląda całkiem nieźle
Halinko! w tym roku jest wyjątkowo niska jak nigdy, ale to ja bardzo późno sadziłam nie miała możliwości rosnąć równo z innymi trawami, poza tym nie zdążyłam dać jej czadu nawozem.
Pałki są tylko małe.
Witaj Przemku!
Za wielkie to grzybobranie nie było.Ale trochę na suszenie jest.I 3 słoiczki marynowanych ,I trochę na sos.Ale po trochu coś się i z grzybkami uzbiera.
Dziękuję,Przemku.Bogactwo kolorów i roślin jest.Ale przyznam,że nie na wszystkich rabatach jeszcze mi się podoba
do dalii mam słabość. Wszędzie je upycham.ale sama jeszcze mam chęć na kilka.I chyba na drugi rok jeszcze kilka dokopię.
Ja czeto robię bukiety ze świeżych kwiatowa.Najczęściej z łąk. A tutaj mam Bogactwo wielkie. Oj tak do wielu rzeczy i ogrodowych trzeba dojrzeć
Zależy jakie rośliny chciałabyś tam mieć. Wiesz jaka wysokość, czy zimozielone, czy to miejsce eksponowane itd. Ale ja wzielabym pod uwagę : zurawki, trzmieliny i hosty. Oczywiście jedno z nich. Pozdrawiam
Jeżówki dosadzone do rabaty klonowo-hortensjowej i ostatnia zamiana kwiatowa - z lilii na róże, niestety lilie przekwitły, róże rozpoczynają drugie kwitnienie
Kwiat hosty 'Olympic Silver Medal' obfoconej troszkę wyżej oraz kwiat hortensji 'Mont Blanc'
Mariolko! właśnie nie ogarniam i na nic nie mam czasu, ale cykam róże i dalie bo bym je chciała widzieć zawsze, w taki sposób otwieram kiedy chcę i przed snem galerię w tel.
Tą różę podziwiam za nieustające kwitnienie, kwiat utrzymuje się bardzo długo ale NN.
dochodzę do wniosku że to angielka.
ta jest z jesiennego sadzenia i ciągle ma bukiet kwiatów od czerwca było kilka bukietów czyli długo siedzą i nie opadają płatki. to Gertenfreund
Miejsce mam na jeszcze dwa krzaki i trzeba powiększyć.
To Casonowa kolor jasna morelka.
Kotlina mając obrońcę w twojej osobie musiała się obronić innej opcji nie było.
Gra wyglądu detali potrzebny jest czas. na szczęście jest tak już gęsto że z daleka detali nie widać.