Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:31, 12 wrz 2018

Do góry
Sylwia witam

Zobaczylsm kawal twojego ogrodu misz masz, kolorowo i zielono. Bardzo dobrze wyszedl ten row. Floksy szybko sie rozrosna, jeszcze mozesz posadzic barwinek gdzie niegdzie tez szybko sie rozrasta i mozna go kosic.

Tak patrze na te pola obok wszedzie kukurydza czy inne uprawy a twoj ogrod rodzynek wsrod tych upraw. Ciekawi mnie co twoi sasiedzi sadza o tym cudownym waszym ogrodzie czy masz jakies kontakty z nimi. Czy oni na swoich arealach takich ogrodow zrobic?

U nas lato nie odpuszcza. Tez rosliny co niektore czuja jesien, ale tempetatury srodziemnomorskie.

Widze, ze nagrodzeni zostaliscie, paczek tyle, ze uniesc nie mozecie.
To cieszy, ze ktos zauwaza pracowitosc.

Pozdrawiam
Pszczelarnia 23:17, 11 wrz 2018

Do góry
Różne znane nam głównie z angielskich ogrodów wiejskich elementy:

nawierzchnie, misy, płotki metalowe niewysokie.

I nieoczekiwanie pojawiające się miskanty a nawet rozplenice. Ale też dalie i floksy, nowoczesne selinum obok znanych rutewek. Obrzeża tradycyjnie obsadzone roślinami, które większość z nas zna.

Ogród z uśmiechem 21:37, 11 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Witaj Jolu Zakupy super Ten floks i jeżówka są niezawodne. Pięknie się rozrastają. Tworzą zwarte kępy. W późniejszym czasie floksy te, w porównaniu z innymi, fajnie dzielą się na mniejsze sadzonki.

To bardzo dobra wiadomość Baaardzo lubię jak się dzielą
Oby tylko fajnie przezimowały.
Z Pszenicznej ... 13:48, 11 wrz 2018

Do góry
Hortki już różowieją piękne są w takiej masie, 3 lata wystarczyły bym była nimi zachwycona

Bylinowa wciąż jeszcze w kolorach, floksy po przycięciu kwitną ponownie

na koniec rdest z prosem - udany duet

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:15, 11 wrz 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pójdą po szmacie U mnie cały placyk z metr kwadratowy opanowały na szamcie i kamykach. I tu najłądniejsze i najzdrowsze, az żal wywalać, ale muszę, bo nie po to robiłam wirowy placyk by mi rosły floksy

To w żółtym rośnie na szmacie.. a uciekło ze skalniaka z góry, ja tego nie sadziłam, samo poszło.

Masz psy??? Jakoś nie zatrybiłąm..

A że Iwonce żywopłot najładniejszy gdzie szmata łatwo wytłumaczyć, szmata trzymała wilgoć dłużej.. a w takie upalne lato było to zbawienne. Jak zakładałam ogród to tam gdzie krzewy i drzewa też dawałam szmatę bo pielenie by mnie zjadło żywcem.. a przy okazji zagłuszyło krzewy i drzewka .. Niestety chwasty są szybsze od ozdobnych roślin I ode mnie

Właśnie z tego powodu zdecydowaliśmy się na szmatę w rowie. Tam stare drzewa są i wilgoć ciągną, a pod szmatą zawsze więcej wilgoci zostanie dla bylin. Trawę jak Em zdejmie to i tak perzu nie wykopie bo korzenie drzew gruntowne kopanie uniemożliwiają, mam nadzieję, że szmata da mu radę przynajmniej w większości. Tak jak poradziła gdzie indziej.
Em mi wczoraj powiedział, że się cieszy bo Mu gimnastyka z wykaszaniem rowu odpadła, trudne to było szczególnie jak woda płynęła. Trzeba było prócz koszenia wybierać grabiami to co do rowu poleciało...mordęga. Teraz powinno być łatwiej z utrzymaniem porządku
edit:
Mam trzy dziewczyny dwie małe ( na zdjęciu) i jedna dużą tez czasem na zdjęciach się pojawia, choć rzadko Był jeszcze chłopak, ale guz mózgu wymusił pożegnanieBardzo nam go brak, kochana psina była. Ja psiara i kociara jestem nie wiedziałaś???
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:04, 11 wrz 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Może rozwieś kartki u siebie w okolicy?

Sylwia floksy ci się chyba nie rozrosną przez szmatkę

Masz priv.

Aguś będą spływać po szmatce na ażury mam nadzieję, a w ażurach już ziemia będzie bo kret ryje, a woda zamuli, zobaczymy jak się nie sprawdzą dam coś innego, ale chciałabym żeby się udało
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:41, 11 wrz 2018

Do góry
abiko napisał(a)

Masz priv.

Pójdą po szmacie U mnie cały placyk z metr kwadratowy opanowały na szamcie i kamykach. I tu najłądniejsze i najzdrowsze, az żal wywalać, ale muszę, bo nie po to robiłam wirowy placyk by mi rosły floksy

To w żółtym rośnie na szmacie.. a uciekło ze skalniaka z góry, ja tego nie sadziłam, samo poszło.

Masz psy??? Jakoś nie zatrybiłąm..

A że Iwonce żywopłot najładniejszy gdzie szmata łatwo wytłumaczyć, szmata trzymała wilgoć dłużej.. a w takie upalne lato było to zbawienne. Jak zakładałam ogród to tam gdzie krzewy i drzewa też dawałam szmatę bo pielenie by mnie zjadło żywcem.. a przy okazji zagłuszyło krzewy i drzewka .. Niestety chwasty są szybsze od ozdobnych roślin I ode mnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:57, 11 wrz 2018

Do góry

Masz priv.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:03, 10 wrz 2018

Do góry
Było kolorowo wracamy do czarnego Wieści z placu boju.....
W sobotę za wiele się nie dało zrobić bo padało prawie cały dzień, więc nie koszone, nie plewione , ale trochę w przerwach między chmurami udłubane
Inspiracja z Wojsławic na brzegu wykorzystana
Bardzo się ludzie dziwili na co nam tyle kii do miotły

dosadzone paprocie pozbierane po całym ogrodzie

a nad ażurami floksy też z własnych szczepek czyli za free

zaczęłam sypać na brzegu kamyk...tam nie odpłynie bo dużo wyżej niż grunt na drugim brzegu
Ogród z uśmiechem 21:57, 09 wrz 2018

Do góry

Witaj Jolu Zakupy super Ten floks i jeżówka są niezawodne. Pięknie się rozrastają. Tworzą zwarte kępy. W późniejszym czasie floksy te, w porównaniu z innymi, fajnie dzielą się na mniejsze sadzonki.
Ogród z uśmiechem 20:32, 09 wrz 2018

Do góry
jolanka napisał(a)

Kupiłam jeszcze 2 świdośliwy Honeywood, jeszcze dwa inne floksy, dwie jeżówki i 4 hakonki Chyba to wszystko

i pysznoglowke
Ogród z uśmiechem 20:32, 09 wrz 2018

Do góry
jolanka napisał(a)

Kupiłam jeszcze 2 świdośliwy Honeywood, jeszcze dwa inne floksy, dwie jeżówki i 4 hakonki Chyba to wszystko

Pięknie, cały samochód roślin .
Pokaż te świdośliwy.
Ogród z uśmiechem 20:29, 09 wrz 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Co jeszcze kupilas oprocz floksa i krzewuszki ?
Nie zrobiłam żadnego zdjecia
Ale wiem dlaczego.... ręce miałam ciagle zajęte

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:09, 09 wrz 2018

Do góry

floksy niezmordowanie tłoczą chyba trzeci miesiąc

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:21, 09 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jakie bylinki zakupiłaś?

Jezowki
Niskie floksy z serii Early
Molinie transparent
Hakonki strip it rich

A... i jeszcze bambusa kupiłam
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:03, 09 wrz 2018

Do góry
Parę kwiatków,
Jeżówki green jewel

Floksy
W ogródku emerytki 16:18, 08 wrz 2018

Do góry
Witaj Grażynko... U mnie pada. Suuuuuper. Od wczoraj przerabiam rabatę. Wykonałam już jeżówki i floksy. Nie... To nie są moje kaprysy, tylko nieszczęsny milin. Muszę wszystko wykopać, wtedy ostatecznie z nim się rozprawię.
Podziwiam u Ciebie kolorystyczną ilość cynii. Czy w tym roku będziesz zbierać ich nasionka czy kupujesz pewniaki z torebki.
Życzę udanego wypoczynku.,.......
Moja działka na Dębowym Lesie 10:35, 04 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, fajnie zrobiłaś pod tujami, będzie ładnie.
Brunnery okryj na zimę, jak to się mówi " strzeżonego....."
Moje kilkuletnie zmarzły tej zimy
Pomysły, pomysły, a zima przed nami i znów będą pomysły, a co wiosną? pewnie też pomysły

W każdym bądź razie będzie,albo powinno być ładniej już pod tymi tujami.
Ok, okryję brunery.Bo szkoda byłoby je tsracić, te pod tujami mam od Agnieszki- agapant ze spotakanka u niej.Także takie wspominkowe są.
Tak, tak główki mam ciągle pracują.I do wiosny jakieś nowe pomysły wyklarują.Na bank!!

Galtonie wciąż ( drugie wprawdzie ) kwitną
Wrbeny te same kwitną i cieszą

Floksy po usunięciu przekwitłych kwiatostanów pięknie kwitną.No może nie wszystkie są maga ładne.ale jeszcze kolorki są i cieszą i pachną
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:15, 02 wrz 2018

Do góry
Kwitną jeszcze floksy, niektóre powtórnie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:47, 01 wrz 2018

Do góry
Madzia zobacz jak się klon rozbujał

żółwik przypomniał sobie, że na niego pora

jesienne kolory

a floksy w tym roku niezmordowane
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies