Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

koliber 12:52, 18 mar 2019

A właśnie Gosia, pokaż co kupiłaś, bo mówiłaś, że roślinka na pamiątkę musi być
sylwia_slomc... 19:27, 18 mar 2019

Gosiu dziękujemy za cudny dzień, niezwykle cicha, spokojna i skromna z Ciebie osoba, wiesz, że czekamy na Cię w maju
Na pamiatkę zostawiam
co mam

anpi 23:31, 18 mar 2019

Gosiu miło było Cię poznać na targachDo twojego ogrodu obiecuję,że zajżę Na razie zostawiam pozdrowienia
Gosialuk 23:55, 18 mar 2019

Agatko, Anetko zakupiłam vernonię 3 szt. Ale pokazywać nie ma co, bo na razie tylko doniczki z ziemią widać. Jednak uważam, że do mojej łąki będzie bardzo pasowała, bo Danusia nazwała ją swoim odkryciem w 2017 roku i nawet napisała artykuł. Pewnie dlatego coś mi w głowie kołatało.
artykuł Danusi
I dla mamy kupiłam róże okrywowe Hakuun. A może jedną sobie zostawię?

A jeszcze skorzystałam z nasionek. Jutro może posieję, bo w sobotę, to tylko ziemię kupiłam. I patyczki hortensji od Sylwii się moczą.
A na balkonie czekają bodziszki żałobne, rosplenice i chabry od Anitki. I moje wcześniejsze zakupy posadzone do doniczek.

Sywio ja również dziękuję za przemiłe spotkanie. I aż nie wiem co powiedzieć na taką opinię o swojej osobie. Bardzo jestem ciekawa twojego rancza na żywo.
Na pewno z Kasią się umówimy.

Agatko, Aniu Mnie również było miło Was poznać. Zajrzę do Was jutro wieczorem, bo teraz to już wymiękam.
I do reszty poznanych dziewczyn też.
Anitka 08:03, 19 mar 2019

Gosiu fajnie było się ponownie spotkać. A jak będziesz u Sylwii to do mnie też zapraszam. Niecałe 30 min tylko nas dzieli
Katkak 18:36, 19 mar 2019

Gosiaczek zdjątka zostawiam na pamiątkę tej fajnej niedzieli . Super było
MalgosiaW 08:39, 20 mar 2019

Witam w piękny słoneczny dzień. Targi widać udane, spora drużyna. Mi się nie udało wybrać ... Może za rok. Pa
greg66 12:41, 20 mar 2019

Witaj Gosiu
Co tam na łące słychać, kiedy jedziesz pokażesz zdjęcia nowe?
Pozdrawiam słonecznie
Gosialuk 22:57, 21 mar 2019

Na działce nie byłam, ale się pochwalę pierwszym tulipankiem. Zdjęcie wczorajsze. Niestety to chyba jedyny kwiat w tej skrzyneczce. Wydaje mi się, że cebulki były jeszcze za małe. Muszę je w tym roku podkarmić.

A to moje bratki posadzone, jeszcze tymczasową miejscówkę mają. Muszę balkon posprzątać po zimie. Część już stoi na parapecie kuchennym, bo zdecydowanie częściej przez kuchenne okno o tej porze spoglądam.

Oprócz bratków w skrzynkach i doniczkach mam żonkile. Kupione w grudniu na wyprzedaży po 20 groszy za cebulkę. Po posadzeniu postały parę tygodni na klatce w bloku, a jak minęły większe mrozy wystawiłam je na balkon. Powoli wystawiają kiełki.
Do bratków i żonkili dosadziłam turzycę ID - taki pomysł zgapiłam od kogoś na Ogrodowisku.

Jeszcze się wiosna na dobre nie zaczęła, a balkon zapełnia się doniczkami z kupionymi i darowanymi roślinkami. Jak podliczyłam to zrobiła się już spora lista.
4 irysy syberyjskie białe
4 tawułki Arendsa białe bez nazwy
4 tawułki Arendsa Deutschland
3 gipsówki
3 floksy wiechowate białe
3 wernonie
2 róże okrywowe białe
1 krwiściąg przywieziony do reanimacji, na szczęście puszcza nowe listki

i dary od Anitki
bodziszki żałobne, chaber niebieski i rosplenice.

A jeszcze wysiewy we wtorek poczyniłam, choć nie wiem czy się udadzą. Ja mam tendencję do przesuszania albo zalewania, więc wiecie.
Na szczęście najbliższą sobotę zapowiadają słoneczną i ciepłą, więc liczę, że się porządnie na działce zmęczę.
Ciekawa już jestem co się tam przez te dwa tygodnie zmieniło.
sylwia_slomc... 23:21, 21 mar 2019

Sporo już zgromadziłaś, a jeszcze w maju ode mnie dostaniesz różności