Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Nigdy nie mów nigdy 19:23, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dziewczyny nie narzekajcie, miejsca zawsze mało, bo co roku chciejstwa dochodzą,
Kasiu tajemnicze zakątki też mi się marzą, ale cóż u mnie działka też kwadratowa i na środku dom, jeszcze w dodatku obrócony trochę, cośik będziemy kombinować, może za naście lat zrobią się zakątki jak trzeba się będzie przez busz roślinny przedzierać
buziaki

Mam wrażenie, że tego buszu nie dożyję U mnie jeszcze nie posadzone...nie śmiem o buszu marzyć

Pocieszę Cię, mam dwie bramy wjazdowe, z dwóch stron, praktycznie tylko jeden róg do obsadzenia, w drugim kompostownik Jakie tu zakątki ...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:22, 11 mar 2013

Do góry

ana_art napisał(a)
Madżenka a masz foty tego żółtego tataraku? mam kilka kępek które kupiłam i się zastanawiam czy o nie to

Nie mam. Chyba fot nie będzie... Miał być przymrozek dopiero w nocy... A po południu nagle się ochłodziło... Jest -3 stopnie. Problem polega na tym, że wczoraj go przesadziłam do świeżej ziemi i podlałam. WIeczorem miałam go przenieść do domu.... I się zmroził, część liści będzie do obcięcia. Zdjęć nie budjet!!!
Stokrotki i bratki też oklapły.. Nie wiem czy się reanimują

AniaDS napisał(a)
Ja też chętnie go zobaczę, może się skuszę w końcu na zakup

Odpowiedź jak wyźej!!! Jestem wściekla. 1 szt 29,90 a mam dwie..

Tess napisał(a)
To Ty masz podmokły kawałek działki????

Ja praktycznie mam bagno.... Gdyby nie drenaż wzdłuź płotu to jezioro które widać na zdjęciach za żywopłotem grabowym byłoby u mnie w ogrodzie.... Wiosną drenaż nie daje rady i jest grząsko, przy dużych opadach tak samo, korzenie roślin się duszą bo rosną w glinie...

I widoczek na urocze jezioro.... Które znajduje tunele i płynie w kącie mojego ogrodu na drogę.... Ale jest szansa na drogę i drenaż za płotem w tym roku...

Gosiniak napisał(a)
Madżen tataraczek koniecznie obfoć, widzę tu wielu chętnych na niego,
a jak dziś z pogodą?, pisałaś wczoraj, że przedwiośnie, u mnie 10 cm śniegu, czyli zima na całego
Ale przynajmniej pozakrywało trochę roślinki, liczę że przyszły weekend będzie u mnie przedwiośnie,
pozdrówka

Gosia tataraczka NIET!! Śniegu nie ma... Mróz -3, krokusy w pąkach trafia ... O reszcie roślin nawet nie myślę... Ciekawa jestem ile będzie w nocy. bo max miało być w nocy -4 a w dzień +2 .... wot i synoptycy....Co ma być to będzie. To co wymarźnie więcej w moim ogrodzie nie znajdzie miejsca. Będą same tuje i trawnik!!!

asc napisał(a)
Madżenka.. jak na razie nasze zaklinanie pogody jest skuteczne ....... robimy dalej czary-mary

Zamiast czarować pracowałam i widzisz jaki efekt? Trzeba było wziąć urlop i pić kawe i czynić czary!!!!

Evchen napisał(a)
Uff.. na bieżąco. Aranżacje Madziusi cudowne!

W przeciwieństwie do mnie.. Ja nie jestem na bieżąco i nawet mi się dzisiaj nie chce!!

irena_milek napisał(a)
Marzenko, u nas znowu śnieg; mimo to, popracowałam w ogrodzie i myślę o tataraku, skoro Pszczółka mówi, że zimuje

Irenko jaki śnieg, ślizgawica i 0,5 cm śniegu.... Tatara może i zimuje w gruncie ale nie w donicy..

Gosiniak napisał(a)
Marzenko mam pytanie- znalazłam cisy niedaleko siebie- koło ciebie też jest ta szkółka, zobacz czy tam byłaś kiedyś:
http://arnow.pl/index.php?article=kontakt

Nie znam, zaraz zjarzę na stronę

gierczusia napisał(a)

Noooo .. Ja teź proszę o zdjęcia tataraku ... Plizzzz

Uwzięły się na ten tatarak czarownice jedne . Chyba żeby mnie zagotować z nerwacji

Kasiek napisał(a)
Widze ze i tu mam zaleglosci i 500 sie szykuje...ide poczytac,odprasowac kiecke,i fryz ulozyc

Nie będziemy dzisiaj mojego wątku roziwjać

Pszczelarnia napisał(a)

Ale się porobiło. U Wieloszki w reklamie występuję, na wątku Madżenki jako specjalistka od tataraku.
Nie wiem, jak odmianowy ale łąkowy tatarak, acorus gramineus zimuje. Kłącze tataraku pięknie pachnie. W dawnych czasach nim właśnie odświeżało się chałupy na wsi przed świętami wielkanocnymi. Robiło takie saszetki zapachowe, rozkładało. A na "zielone świątki" majono nim domy.

Jego kłącze w ziemi zachowuje się tak jak u irysów, "kładzie się".

Więc Madżenka pięknie nawiązuje do tradycji obrzędowej.

No przynajmniej Ewo poprawiłaś mi humor podobno jest też cynamonowy
Nigdy nie mów nigdy 19:14, 11 mar 2013

Do góry
Dziewczyny nie narzekajcie, miejsca zawsze mało, bo co roku chciejstwa dochodzą,
Kasiu tajemnicze zakątki też mi się marzą, ale cóż u mnie działka też kwadratowa i na środku dom, jeszcze w dodatku obrócony trochę, cośik będziemy kombinować, może za naście lat zrobią się zakątki jak trzeba się będzie przez busz roślinny przedzierać
buziaki
Tu odpoczywam 19:11, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Za tydzień to się wybiorę już na tą potańcówę

Ty Gosia pewnie tak, "potańcujesz" u Ciebie zawsze cieplej i wcześniej cieplo robi się

Lubię jak do mnie zaglądasz, powiew świeżości wnosisz, wiosną czuć od Ciebie
Igiełkowy ogródeczek 19:09, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Znalazłam taki namiar na cisy, bukszpany też mają, dzwoniłam, ale cen nie bardzo chcą podawać, nie zniechęca mnie to jednak, mają podobno spory wybór, może ktoś był, a może się komuś przyda:
http://arnow.pl/index.php?article=kontakt
Jak tylko się ociepli można przyjechać, kopią na miejscu, jeśli nie ma tego dużo.
Bukszpany też znalazłam, mam dwa namiary- pierwszy właśnie wykopali i można już kupować: wys. 60, szer. 40 po 10-12 zł, nie wiem czy ładne, w przyszłym tygodniu pojadę to się okaże, na obwódkę to chyba za duże, może kulę by się dało zrobić, zobaczymy, drugi namiar to są te bukszpany z Wrocka, koło mnie mieszka ojciec tego gościa może sprowadzić je z Wrocławia po 12 zł takie jak u Madżenki i Irenki a małe ok. 30 cm po 3,5. Jakby ktoś był zainteresowany to dajcie znać, namiary na priv.

Warte przemyślenia Gosiu...dam Ci znać jakby co, do Ciebie mam bliżej niż do Wrocka ...
...niech już ten śnieg stopnieje i wiosna przyjdzie to pomierzę ile mi potrzeba
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 19:07, 11 mar 2013

Do góry
Ja też obcięłam trawy i horti, jeszcze nie wszystkie, chyba nic im nie będzie, skoro śnieg leży.
Przed nami jeszcze trochę mrozów, oby później już tylko wiosna była,
pozdrawiam
Kondziowy Ogród :) 19:03, 11 mar 2013

Do góry
Kondziu pisałeś kiedyś u mnie, że do Wrocka byś się wybrał po bukszpany, ja nie jadę jednak, bo koło siebie znalazła, jakby co to chyba Gierczusia jest zainteresowana,
pozdrawiam i uśmiech ślę
Nasz przydomowy ogródek 19:00, 11 mar 2013

Do góry
Zbyszek- rany jaki okaz, a jak ty masz tam czyściutko, zazdraszczam
Dzięki za dobrą nowinę wierzę że się sprawdzi i za tydzień wiosna zawita
Pozdrawiam
Moje ogrodowe marzenia... 18:58, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Agnieszko i ja przybyłam,
jeśli chodzi o trawki to łączę się w bólu- bo ja też przycięłam, jeszcze nie wszystkie, ale jednak;
U mnie też zima, ale plany robię i to już można powiedzieć konkretne, szkółki obdzwonione,
ciężko mi opanować emocje, tak się cieszę że niedługo ta wiosna

To podziel się może swoimi planami.Ja po przeczytaniu artykułu danusi o wyborze i kupnie roślin ostudziłam z lekka swój apetyt na kolejne krzaczory.teraz sobie zaplanuję a potem spokojnie stopniowo będę kupowała.Taki mam planGorzej z planowaniem rabatki.Coś tam już zdecydowałam.Dobrze że jeszcze zimowo u mnie.
Gdzieś na końcu świata... 18:57, 11 mar 2013

Do góry
Ja też bez kaloszy latam....coś z tym trzeba zrobić, ciągle kusicie, to Irenka to Ty...
I o konserwacji wiem już wszystko....konieczna konieczność nabyć
Ogród do odświeżenia 18:51, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ja też bukszpanów szukam i cisów na żywopłot, dam znać jakbym coś wiedziała.
Pozdrawiam zimowo, bo u mnie śnieg leży, oby za tydzień była już ta wiosna, pozdrawiam

Mi Gosiu tylko bukszpany, ale na pewno dam znać, jak coś znajdę...zależy mi na większej ilości dlatego cena też jest ważna
Co z tym ogródeczkiem począć 18:48, 11 mar 2013

Do góry
Śnieg leży i zima na razie, ale już niedługo wymarzona wiosna
Tu odpoczywam 18:45, 11 mar 2013

Do góry
Grażynko widzę że do tańca i nie tylko....zachęcasz
Za tydzień to się wybiorę już na tą potańcówę
Ogrodowe skarby 18:43, 11 mar 2013

Do góry
Strumyk może bajkowo wyglądać, ostatnio nawet w Mai w ogrodzie coś podobnego pokazywali, będę kibicować i zaglądać, witaj serdecznie
Ogród w skali mikro :) 18:33, 11 mar 2013

Do góry
W futurgardens też kupowałam i mogę polecić, tyle że drogo mają, najlepiej na miejscu się rozejrzyj.
Do Wrocka nie jadę, bo koło siebie znalazłam
Ciekawe czy takie ładne będą jak te Madżenki, pozdrówka
Moje ogrodowe marzenia... 18:27, 11 mar 2013

Do góry
Agnieszko i ja przybyłam,
jeśli chodzi o trawki to łączę się w bólu- bo ja też przycięłam, jeszcze nie wszystkie, ale jednak;
U mnie też zima, ale plany robię i to już można powiedzieć konkretne, szkółki obdzwonione,
ciężko mi opanować emocje, tak się cieszę że niedługo ta wiosna
Liliowo i kolorowo:) 18:26, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Różyczki masz piękne, nie wątp w siebie, nie ma opcji, żeby się nie udało, a co do dostępności to jestem zdziwiona. Ja kupuję w szkółce na miejscu, więc nie podpowiem gdzie jeszcze mogłabyś kupić.
Będziemy niedługo podziwiać razem z tobą nowa rabatkę
pozdrawiam niedzielnie

Mam w planie starą rabatę na której jest misz-masz przerobić na zupełnie nową i chyba dam sobie spokoj z zakupami przez internet u mnie tez sa szkolki co sprzedaja roze i cos wybiore bo nie kupie teraz korzeni gołych przez internet a za oknem zima
Igiełkowy ogródeczek 18:21, 11 mar 2013

Do góry
adom1206 napisał(a)
To na wasze szaleństwa fajny artykuł danusi czytałam.Mądra ta nasza szefowa i zapał na szaleństwa roślinne mi przeszedł

Czytałam, ale zapał nie przeszedł, bo ja bukszpany i cisy mam dawno zaplanowane
Igiełkowy ogródeczek 18:19, 11 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Gośku .., toż u Ciebie wnet trzecia stówa stuknie ...ale super !!!

Przeczytałam u Julki ,że poszukująca jesteś .... Danuśka radziła by się nie spieszyć z kupowaniem buksików bo mogą być przemarznięte po zimie a teraz jeszcze tego nie da się zauwaźyc .... Pisała ,że sama kilka razy tak się nacięła .. Więc na wstrzymanie trzeba sobie wziąć .., ja już ledwo daję radę.. Już bym kupowała i szalała :€

Wiem, ale jak tu się powstrzymać jak 60 cm za 12 zł sprzedaje, Pan jest ok, bo już kiedyś u niego kupowałam coś innego ale dał mi nawet gwarancję, zapytam czy wrazie co będzie można zwrócić. Ma już wykopane, ciekawa jestem czy da się z nich kule zrobić, czy kupię jeszcze nie wiem, bo ich nie widziałam, ale na pewno się wybiorę zobaczyć to niedaleko mnie.
Do Wrocka nie pojadę, bo te z Wrocka mogą do mnie przyjechać, za pośrednictwem jego ojca, który niedaleko mnie ma też bukszpany, ale małe, jedyna wada to że się samemu nie wybiera. W razie co to mam jeszcze trzeci namiar- tam gdzie te cisy- podawałam stronę, mają też bukszpany, pojadę na początku kwietnia to będę wiedziała co i jak. Ale się cieszę
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:18, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
No właśnie widzę, patrzę i patrzę kto to się wygrzewa na słonku- ale ci dobrze...

Gosiu zapraszam !!!!!!!

leżak czeka pusty........
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies