Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Skalniak"

Moja największa pasja - ogród 22:06, 21 paź 2012

Do góry
alinak napisał(a)
Kasiu widzę minę twojego pupila i coś mi się zdaje że jakaś zmowa nastąpiła . mój mi wykopał cały skalniak pod schodami i całą burę odebrał z miną szczeniaczka ( fotka w wątku ). wiśnia też na moim celowniku, ale ciągle jeszcze się zastanawiam z zasadnością wyboru miejsca

Alinko witam cię gorąco

chciałabym zobaczyć twoją minę, jak zobaczyłaś wykopki na skalniaku tak to jest z tymi milusińskimi, zawsze coś

wiśnię polecam, u mnie w tym miejscu miało rosnąć milion różnych roślin i w końcu okazało się, że Umbra to najlepszy wybór

idę do ciebie pooglądać winowajcę
Moja największa pasja - ogród 21:59, 21 paź 2012

Do góry
Kasiu widzę minę twojego pupila i coś mi się zdaje że jakaś zmowa nastąpiła . mój mi wykopał cały skalniak pod schodami i całą burę odebrał z miną szczeniaczka ( fotka w wątku ). wiśnia też na moim celowniku, ale ciągle jeszcze się zastanawiam z zasadnością wyboru miejsca
Ogród Eli 23:00, 20 paź 2012

Do góry
Siedząc na huśtawce mam takie widoki:

W miejscu tej kępy trawy chcę zrobić jakieś ciurkadełko z kamienia polnego. Powiedzcie co o tym myślicie, będzie tu pasować?
Patrząc w prawo za wierzbami skalniak
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:44, 20 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Zdolniacha jesteś ja mam zawsze dylemat gdzie cebule wsadzić .Jeszcze ani jedna nie włożona
Trochę z powodu norników bo wszystko robi zapasy i one też nie inaczej
Mówisz ,że krokusy szybko bo można blisko siebie ...?

To też.. ale też płycej... i mam już posadzone tulipany i narcyze... a krokusy sadzę nad nimi... wiec moja glina już zruszona..... i to jest sadzenie ,a nie walka.... A sadzę na prawo od oczka, gdzie miałąm cynie..... za obwódką bukszpanową.. i zrobiłam rabatę pod liliowce.... przed liliowcami posadziłam razem tulipany wczesne i późne.... a na wierzch mix kolorów krokusowych...... Lubię kolorowo.. wiec nie mogłam oprzeć się pokusie pstrokacenia... tyle, że tym razem wyrzuciłam pstrokaciznę za skalniak.. z trasu ie będzie gryzło w oczy...
A po cyniach miało być konsekwentnie w kolorach..... i jest.... tylko odmian dużo... za dużo...... I jak już sobie posadziłam... to uświadomiłam, że moja azalia pontyjska kwitnie na ......żółto............. wiec jasny róż i żółty..... najgorsze połączenie kolorów mam znów/... Muszę sprawdzić kiedy kwitną tulipanki, a kiedy azlia.... Prawie rok na ogrodowisku..... i dalej MImo WOli, ale jak się staram
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:05, 20 paź 2012

Do góry
Hej Karola ,u mnie też róże na tapecie ,byłam dziś u Batko kupiłam 1 okrywową na skalniak przy tarasie ,oraz 6 rabatowych chciałam 10 ale białych nie mieli .Ku uciesze dzieciaków nabyłam czereśnie kolumnową .Chciałam jeszcze jarzębinę ale mieli małe drzewka w Jaworniku mieli większe.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:12, 19 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Przetacznik siwy już w ładnej kępce, długo go Aniu masz?
Moje to maleństwo jeszcze a już go rozdzieliłam do rabaty - koła, nie wiem, czy nie przegięłam i czy nie padnie teraz.

Skalniak zakładałam w zeszłym roku... więc u mnie jest 2 lata i 1 zimę.... ale ja sadzę wszytko dość gęsto i nie dzielę Za niecierpliwa na czekanie na efekty...

To foto z zeszłego roku (czerwiec) zaraz po posadzeniu (nie najlepsze, ale widać jak sadziłam).. kupiłam kwitnące... i trochę zdechlaków wyciągnęłam spod drzewa...bo padały i zamiast więcej było coraz mniej...

A to w tym roku w czerwcu Kamień zarosły i nie widać

Ogród Eli 09:20, 18 paź 2012

Do góry
To bardzo zadbany ogród. Jaki równy trawnik. Skalniak bogaty. Pozdrawiam mocno
Mój jesienny ogród 07:35, 12 paź 2012

Do góry
Witam mgliście, rano się zdziwiłem, mgła ale bez szronu. Ciekawe czy kwiatki zmroziło.
Marto, mówiłem o tej brzozie z 4 zdjęcia.

Judaszowiec chiński

miskant cukrowy z kaliną

widok na skalniak przez warzywnik

widok na brzozę

chińska brzoza

dąb czerwony

znów miskant cukrowy z kaliną
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 21:36, 09 paź 2012

Do góry
widzę Kochana że nie próżnujesz

fajnie ten skalniak wygląda z tymi kamykami

pomysłowa z Ciebie kobietka

buziolki
O....! 19:40, 08 paź 2012

Do góry
dalej jesienne ( ? ) klimaty ...
to pewnie dla Was novum... to kawałek mojego pola właśnie zaorany ...posadzę tu drzewka i krzewy owocowe

kółko bukszpanowe 'francuskie'

skalniak

kółko warzywne i rabata naturalistyczna
Ogrodnik mimo woli 19:26, 26 wrz 2012

Do góry
A to migawki z wieczorka...... próbowałam zrobić ogród z oświetleniem, ale za duż ywiatr i wszystko sie kolebocze....
Wisonka kiku coś tam...

Skalniak

Wrzosowisko

Brzózka

THE END
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 12:01, 20 wrz 2012

Do góry
o zrobiłam zdjęcia zwidłowanego "kawałka".
W sumie dużo pracy mnie to kosztowało. Ziemia twarda jak diabli. Dopiero gdy juz miałam prawie całą zdartą darń spadł deszcz i trochę zmiękczył ziemię. Podlewanie nic nie dawało. Oto efekty

A tutaj widać przedłużony skalniak. Kany tam nie będzie, tak samo jak i trzmieliny. Kana czeka na przymrozki i wykopanie, a trzmielina na przesadzenie
Wszystko przede mną.
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 11:43, 20 wrz 2012

Do góry
hej hej hello, po baaardzo długiej przerwie w pisaniu (nie czytaniu!!) powracam, żeby się zameldować
Bylismy z malutkim w Gdańsku u baaaardzo miłej i wspaniałej okulistki. No cóż powiedziała że maly ma klasycznie zatkany kanalik. Pokazała jak prawidłowo masować, a jeśli po 4 tygodniach nie pomoże to niestety zabieg...
Jeśli chodzi o mój ogród, to zabrałam się za zdzieranie darni z kawałka działki, gdzie miałam bałagan po zrobieniu kanalizacji.

Na ostatnim zdjęciu widać płyty chodnikowe podtrzymujące skalniak. Juz ich nie ma, teraz jest tam przedłużony skalniak. Zrobie zdjęcia to wrzucę. Kawałek jest już zdarty z trawy, przewidłowany, teraz muszę go tylko przegrabić i sasiać trawę. Jednak nie chcę żeby tam była tylko trawa. Chciałabym coś tam wsadzić, może jakiegoś świerka, np. serba nanę. Miałam różne pomysły, ale nie wiem na co się zdecydować. Mam tam szambo i chciałabym je zakryć. Jednym z pomysłów bylo kupienie pompy takiej dekoracyjnej, ale czy to dobry pomysł?????????
"Baśniowy" Ogród 23:41, 18 wrz 2012

Do góry
alinak napisał(a)
jeszcze raz oglądnęłam to zejście z tarasu i zdecydowanie odradzam żwirek .oddziel sobie rabatki wcześniej od trawy

Nadal jestem za trawką..... pod trawę nie dawaj siatki.... nornice nie wyjdą w tym miejscu wyjdą obok..... i na rabacie bedzie masakra... wiem jak mi wlazły w skalniak i nie mogły wyjść z powodu kamieni..... tak bym miałą jednadziurkę, a tak miałam rozpieprzone wszystko!!!! Siatka na krety czy nornic ma sens , jak zrobisz na całej działce ......
Zostaw te kamienie...... dam Ci mo jej gliny, kupisz trocheziemi ogrodniczej, pomieszasz na te kilka centymaetrów i siej trawę... dobra pora na to....
I mi też nie pasuje ten żwirek...... chyba ze polecisz tą rabatą żwirkową już przez cały ogród... i wszystkie ścieżki tak zrobisz..

Sorki za mieszanie w koncepcjach......
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:19, 18 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Irenko też kupiłam sporo cebulek. Co roku mówię, że już nie będę tyle kupować, a potem chodzę i mam problem gdzie je wcisnąć. Ale jak zakwitają wiosną w jeszcze szarym ogrodzie, to jednak jest radocha. Pierwszy raz kupiłam tulipany skalne, te niskie. Pójdą tak jakie jest ich przeznaczenie na skalniak.

To jestem bardzo ciekawa tych tulipanów, nie znam ich; pora coś doczytać, bo może u mnie też by się sprawdziły; Bożenko, zatem wiosna będzie piękna i kolorowa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:22, 17 wrz 2012

Do góry
Irenko też kupiłam sporo cebulek. Co roku mówię, że już nie będę tyle kupować, a potem chodzę i mam problem gdzie je wcisnąć. Ale jak zakwitają wiosną w jeszcze szarym ogrodzie, to jednak jest radocha. Pierwszy raz kupiłam tulipany skalne, te niskie. Pójdą tak jakie jest ich przeznaczenie na skalniak.
Ogród Sylwii od początku :) 16:45, 17 wrz 2012

Do góry
Boczne ujęcie

Skarpa - skalniak został usunięty ..... Wykopałam wszystkie cisy dzisiaj w przeciągu pół godziny ...
Tutaj ma się zmieścić betoniara ..... Zmierzyłam i powinno grać a jak będzie to się okaże

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 18:52, 13 wrz 2012

Do góry
Witam!
Podglądałam już Twój piękny skalniak, generalnie nie lubię białego żwirku, bo rabaty wydają mi się takie "ciężkie", ale u Ciebie nie widać tego efektu, bardzo ładnie wszystko skomponowaliście, nie dziwię się, ze dostaliście wyróżnienie.
Gratuluję i pozdrawiam
Dolina Tęczy 09:29, 12 wrz 2012

Do góry
Tak mnie zamurowało,że musiałam chwilę odczekać, aby zacząć coś pisać. Zachwyciłam sie Twoim ogrodem. Ogrom pracy włożony w jego tworzenie widać na każdym metrze. Ale wdzięczność tych roslin jest tez widoczna.
Mój skalniak przy Twoich to jakaś miniaturka chyba. Też marzy mi się taki murek na jego zwieńczeniu, ale chwilowo cierpimy na brak kamieni. W sobotę mój M będzie miał zadanie domowe - przejrzeć Twój watek, bo ja chcę taki murek.
Zdjęcia robisz niesamowite, są takie ciepłe, żywe i naturalne.
Wianek bardzo ładny. W sobotę biorę się za swój. Lawnda i styropianowe koło już czekają. Pewnie nie bedzie tak piękny, ale spróbować warto.
Cieszę sie, że trafiłam do tego ogrodu. Mam nadzieje, że kiedys poznamy się w realu.

No i oczywiście gratulacje z okazji pierwszej setki. Czekamy na kolejne.

Rajski ogród Ani 16:14, 11 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
W sobotę razem z Bożenką EPODLAS byłyśmy u Małgochy1960 i na Agrze 2012 w Rypinie, gdzie była wystawa i i sprzedaż roślin ozdobnych i nie tylko. Stoiska z roślinami bogato zaopatrzone i nie byłyśmy w stanie się powstrzymać od zakupów
- nabyłam hortensje Phanton i Vanille Fraise
- Pervoskię
- szałwię Barbulę
- żurawki, w tym Marmelade
- slazówkę
- słonecznice na skalniak
- dziewięćsił
- przetacznik różowy
- trawy turzyce włosiaste zieloną i brązową
- pierwiosnki

Aniu, ależ superzaste zakupy!
Nie mialam pojęcia o istnieniu szałwi Barbuli
Idę zaraz poczytać o niej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies