Witam, proszę o pomoc, co mogę zrobić żeby poprawić wygląd frontowego ogrodzenia? W tej chwili posadzone są żywotniki europe gold w odległości 1,20 od siebie i 0,50 od ogrodzenia. Długość ogrodzenia w jednej linii o furtki to 23 m. Czy przesadzić je, żeby były gęściej? Czy może przełamać taki jednolity żywopłot jakimiś innymi roślinami? Bardzo proszę o pomysły, bo ja już zaczynam tracić nadzieję na ładny widok przed domem .
Może tak, można dodać jakieś kwiaty, w kolorze który lubisz i który powtórzysz w ogrodzie
Tak dopatrzyłam, że z górnego śląska jesteś, jadę w weekend odwiedzić rodzinkę na śląsk
Wczoraj w końcu obcięłam lawendę, już porządnie przekwitła, ale nie miałam serca odbierać jej bąkom
Lawendowa dziewczyna jest z chorwackiej wyspy Hvar, skąd przywiozłam też lawendowy miód
U mnie też jukka pcha się i pcha, mocne korzenie.
Basiu rabatka przepiękna, tak szlachetny fioleto-róż, oczu nie można oderwać
Zmiany u ciebie ogromne, rośliny fantastycznie się rozrastają. Masz wszystkie te, które mi się podobają Nowością dla mnie jest gaura, nie znałam jej a tak świetnie komponuje się i nadaje lekkości. W tym roku u kilku dziewczyn widziałam gaurę i jestem nią oczarowana. Ciekawe jak z zimowaniem... Twój ogród daje mi Basiu nadzieję, że i u mnie będzie kiedyś ładnie. Tak wiele zmieniłaś i ciekawie skomponowałaś. Trzcinnik wśród hortensji - też dla mnie nowość, super!
Ciesze się, że komuś moje fotki się przydały
Czyli muszę mocno moje Pumilo uszczykiwać, a i tak czeka mnie pewnie ich formowanie
Piękny jest ten Twój potwór!
Lekko sprostuję, że to nie Limki tylko Magical Candle. Ale to nie problem jak nie znasz mojego wątku.
Tawuły kulkowe owszem też mi się podobają od ulicy ale mam kłopot z utrzymaniem terenu pomiędzy nimi więc koniecznością jest dosadzenie sadzonek pomiędzy i równego cięcia żywopłotu.
A teraz Silver Dollar zaczynają z drugiej strony domu
Nie znalazłam nigdzie foty na wprost tej rabaty więc szkic z góry co mi się nasunęło, ujednoliciłabym tę rabatkę, na niskie piętro daj to co lubisz, mogą być trawy, żurawki itd
Za drzewami dałabym po bokach jakieś miskanty albo rozplenice jednakowe