Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie

Milka 16:27, 12 sie 2019

Cudna różowa ostróżka
KasiaLangier 16:59, 12 sie 2019

Milka napisał(a)
Cudna różowa ostróżka

Najdłużej kazała na siebie czekać
marba 22:51, 12 sie 2019

KasiaLangier napisał(a)
Przepraszam za przedłużający się brak odpowiedzi, ale byłam na wakacjach Studiowałam zielony kolor w Słowenii:

Witaj Kasiu po urlopie. W tym widoczku można się zakochać, po prostu.
KasiaLangier 14:55, 13 sie 2019

marba napisał(a)

Witaj Kasiu po urlopie. W tym widoczku można się zakochać, po prostu.

Basiu, Słowenia to bardzo zielona i spokojna kraina, a nad Jeziorem Bled jest niezwykle pięknie..
Ten obrazek na długo pozostanie w mojej pamięci

Ciekawostką jest, że balkony w hotelu były obsadzone irgą, która tworzyła zielone ramy do ślicznego widoku na jezioro.

Bujna zieleń jest zasługą często padających tu deszczy

Wyczekiwany w lipcu deszcz spotkałam na wakacjach
KasiaLangier 15:23, 13 sie 2019

Ta zielona fontanna jest dowodem na to, że nad Bled wilgoci nie brakuje

Okolice jeziora są zadbane i ukwiecone

Bardzo przyjemny jest wieczorny spacer wokół jeziora

marba 18:56, 13 sie 2019

Kasiu, dziękuję z porcje pięknych, wakacyjnych fotek. To prawdziwa uczta dla oczu, rodząca tęsknotę za zobaczeniem tych wszystkich pięknych widoków na żywo. Może w przyszłym roku się uda. My jadąc nad Adriatyk zatrzymujemy się zawsze w Plitwicach, żeby nacieszyć oczy tysiącem wodospadów. Byłaś tam może?
KasiaLangier 20:30, 13 sie 2019

Basiu, w Plitwicach byłam, ale już „ładne” kilka lat temu . Jest tam przepieknie i właśnie rozmawialiśmy z mężem, że czas tam wrócić, może z „młodym „ pokoleniem się uda My w drodze do Chorwacji, gdy jeszcze dzieci były małe, zatrzymywaliśmy się w Słowenii w kąpielisku w Ptuj, raz tez w Postojnej. Jest tam piękna jaskinia i zamek.
Wracam do obcinania lawendy, niby mam kilka krzaczków, a noc mnie zastała
KasiaLangier 21:10, 13 sie 2019

Nie mogę przestać o tym myśleć. Spłonęło prawie pół przepięknej wyspy Gran Canarii przez bezmyślność faceta, który..spawał w upale i wiatr poniósł dalej ogień. Strażacy walczyli z pożarem od soboty, czyli dzisiaj już mija czwarty dzień, ewakuowano ponad 1000 osób. Na szczęście nikomu nic się nie stało. Dopiero dzisiaj sytuacja została w miarę opanowana. Strażacy zrobili nawet zaporę ogniową. To wielkie szczęście, bo ogień przesuwał się w kierunku miasta Las Palmas, które jest stolicą wyspy i w tych okolicach mieszka moja córka. Straty niepowetowane, zniszczone zostało tyle pięknych drzew i nadzwyczaj piękne naturalne środowisko wyspy..mój ulubiony górski region Gran Canarii. Jedynym pocieszeniem jest to, ze podobno sosny, które tam rosną rozmnażają się..pod wpływem ognia i w pewien sposób są niezniszczalne..
KasiaLangier 13:33, 14 sie 2019

Tymczasem w moim przedogródku królują jeszcze młodziutkie, bo posadzone w tym roku bukietówki. Powoli zaczynają kwitnąc wrzosy. Kupiłam różowe niecierpki, bo miałam wizje, że zrobię rabatkę, która rozjaśni miejsce pod sosną. Niestety mój pomysł się nie sprawdził i powstała "żarówiasta rzeczka" przy ścieżce.

W powietrzu czuc już jesień..
KasiaLangier 13:39, 14 sie 2019