Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 23:23, 22 lip 2019

Do góry
Moniko pobuszowałam trochę po Twoich bujnych bylinowych rabatach i ilekroć wchodziłam tak się zasiedziałam na oglądaniu tych obrazków ,że już potem nie miałam siły coś napisać...Masz pięknie,wszystko tworzy takie duże kępy i robi efekt wow!!!Ja od dawna podziwiam tą selserię jesienną,jej limonkowy kolor.Moja zakupiona okazała się być dość ciemno zielona,jeżeli w ogóle nią jest. świetnie wygląda u ciebie na brzegu rabaty.Muszę ją gdzieś zdobyć i moze też dac po obwodzie mojej okrągłej rabaty. Jutro postaram się zrobić zdjęcie mojej...jestem niepocieszona ,że okazała się być inną od tej którą tak chciałam mieć.
Chyba zdjęć ze spotkania u Madzi Ci nie wstawiałam?Fajnie że mogłyśmy się poznać
Z ogródka na wsi 23:23, 22 lip 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Jaki cudny kącik, cegła jednak wprowadza niesamowity klimat.
Pergola wzdłuż siatki mi się podoba. Mógłbyś puścić wisterię po niej, bo wygląda na mega silną na rysunku. A na siatkę powojniki. Wybacz ale ja sadzę powojniki w każdym możliwym miejscu
Co planujesz posadzić wokół oczka? Ten teren będzie wyżwirowany?
Chciałbyś tam altankę, kącik wypoczynkowy?
Taka luźna inspiracja...
https://pl.pinterest.com/pin/382946774536808956/

Hosty, bergenie, bodziszki, tawułki, paprocie...to z tych niższych.
Poza tym myślałem o rutewce żółtej,krwiściągu a w rogu może kalina...

I na pewno coś się jeszcze znajdzie...

W tym miejscu planuję tylko nieduży placyk na jedno krzesełko i stolik...kawę lubię pić w samotności...

Altanka (jeśli się uda) stanie tutaj
Ogród z czereśnią 23:22, 22 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Piękne widoki ogrodowe i wycieczkowe. To musi być śliczna łąka, tyle motyli i fajne łąkowe rośliny.

Dziękuję Ewa, to takie dróżki między stawami. Ostatnio częsciej tam jeżdżę rowerem i wiesz... jak się przyglądniesz to wszędzie jest coś pięknego. Motyle średnio chciały współpracować ale coś się udało

Czubajkowy Ogród 23:21, 22 lip 2019

Do góry
Milej, gdy już się widzi zerwane

W tym roku bardzo buszują u mnie szpaki. Gdy w sobotę przyjechałam, to słyszałam straszny ptasi rwetes - okazało się, że ze 20 szpaków buszuje na czerwonej porzeczce - uciekały w popłochu, gdy nadeszłam. Nie miałam więc wyjścia i musiałam resztę owoców oberwać, mimo, że nie były jeszcze dobrze wybarwione. A zawsze zostawiam ten ostatni krzak, by móc na bieżąco z niego pojadać owoce. Brak wody daje się pewnie we znaki, także ptakom.

Na dobranoc kwiatki. Floksy - samosiejki - wybrały sobie idealne miejsce przy ławce, rozrosły się w krótkim czasie w sporą kępę i w dodatku są najwyższe ze wszystkich, które mam w ogrodzie. Co więcej, tak jakby wiedziały, że są moimi ulubionymi letnimi pachnidełkami, kwitną wprost na wysokości mojego nosa

Ogród z czereśnią 23:20, 22 lip 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Na pierwszym miejscu to sadziec konopiasty?

Kasiu, na której fotce? Jeśli ogrodowej to nie posiadam sadźca.

Żywopłotki cisowe. 23:16, 22 lip 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
Haniu.... no wow ile kolorow ile kwiatów !
Skad ty masz siły ?
Jezowki ! U mnie nędzne resztki bo cześć wypadła przez nornice...
Widoczki na dobranoc żeby mieć kolorowe sny

Kasiu!
dobrze że jesteś też mam nornice widocznie obojętnie przechodzą przy roślinach.

niektóre jeżówki zagłuszył mi przetacznik, wykopię go jak tylko czas mi pozwoli.

a to rózyczki sadzone jesienią.

to juz stary krzew.
Czubajkowy Ogród 23:14, 22 lip 2019

Do góry
Młoda Złota Reneta ma kilka jabłuszek, ale też nie mają siły rosnąć.

Grona winogrona i borówek

Nużące zajęcie - zrywanie ...

Czubajkowy Ogród 23:11, 22 lip 2019

Do góry
Jeżyny poszalały w tym roku. Są jednak bardzo malutkie a już przypieczone przez słońce. I nie wiem, czy małe, bo jest ich dużo, czy dlatego że wody za mało.

Na kompostowniku ruszyła nareszcie dynia. Późno sadzone, ciekawe czy zdąży zaowocować i dojrzeć przed mrozami.

Zabawny kwiatek czosnku

Lubię patrzeć jak słońce prześwieca przez liście buraczków. Też długo nie mogły się w tym roku zdecydować, czy rosnąć, czy nie.

Ogród wśród pól i wiatrów 23:09, 22 lip 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
nawet polamane wygladaja imponujaco piekne widoki masz ❤

Nie wyglądają już imponująco, szkoda mi ich Dziś obchodziłam to miejsce wielkim łukiem i koncentrowałam się na innych roślinach.
W przyszłym roku muszę je zabezpieczyć!

Dobrej nocy
W ogródku emerytki 23:08, 22 lip 2019

Do góry
Moje hortensje ogrodowe w donicach doszły jako tako do siebie po kwietniowym śniegu i zimnym maju, ale nie są tak piękne jak w ubiegłym roku.

Miałam jedną cebulę lilii Big Brother, a mam dwie i to oddalone od siebie o ok. 30 cm.Nie wiem jak to się stało, ale bardzo mnie to cieszy

Ogrodowe marzenie Mrokasi 23:08, 22 lip 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Parę widoczków .
Białe jeżówki - uwielbiam

Ślicznie! Biel z zielenią uwielbiam

U mnie 3 na posadzenie czekają... zgarnęłam w piątek rano w LM jak do pracy jechałam
Ogród wśród pól i wiatrów 23:06, 22 lip 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
piekne pomidory co swoje to swoje bedą pyszne jak dojrzeją

Po tym,jak nam wczesną wiosną wichura szklarnię zmiotła, pomidory rosną na miejscu szklarni, w gruncie. Póki co fajnie wyglądają, podlewam je i spryskuję drożdżami, no i czekam aż dojrzeją Czy się jednak doczekam.. zobaczymy.. Mam nadzieję, że dojrzeją i faktycznie będą pyszne

Jak już jestem w temacie jedzeniowym to dziś wykopki
Cebulka : biała, żółta, czerwona

Skrzynia opróżniona, na miejsce cebulki posiana fasolka.
Powinna być w październiku
Czubajkowy Ogród 23:06, 22 lip 2019

Do góry
Ale, żeby nie było, że u mnie same kwiatki, to trochę dokumentacji "spożywczej"

Wśród truskawek i kwiatostanów sałaty zakwitły też takie kwiatki. Zapomniałam nazwę - ktoś podpowie?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:03, 22 lip 2019

Do góry
Użytkowo

i widokowo

Czubajkowy Ogród 23:02, 22 lip 2019

Do góry
He, he, sama sobie odpowiedziałam na zadane pytanie Tak, to jest kosmos siarkowy

Ogród wśród pól i wiatrów 22:59, 22 lip 2019

Do góry
dzika_roza napisał(a)
a mogłabyś jeszcze napisać jakie są szerokie?
chciałabym się zasłonić od sąsiada właśnie tymi wiśniami i zastanawiami się czy nie posadzić ich gęściej...co 140 cm..

Hmm..hmmm.. a TY pewna jesteś, że to dobry pomysł na zasłonięcie się??
One są wąskie, ja wiem.. 40-50cm może..?? No i dołem puste..
Jakoś nie widzę, tego drzewa w roli parawanu, ale może się mylę..

Pozdrawiam vanilkowo
Pomimo obfitych opadów - w większości stoją

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:55, 22 lip 2019

Do góry
Żylistek Nikko poi przycięciu tworzy fajne kuleczki. Jesienią się ładnie przebarwi.

I takie tamy z mikołajkiem w roli głównej.

Blaski i cienie nowego życia 22:54, 22 lip 2019

Do góry
Ula poczytałam trochę o Twoich zmaganiach z ogrodem i z plagą ćmy...
pooglądałam piękne różyczki i liliowce.
Całego wątku nie ogarnę i Twój gród dopiero powoli poznaję z wybiórczych fotek,ale może jak teraz będę w miarę możliwości czasowych na bieżąco zaglądać to załapię co i jak?Kibicuję Ci w tworzeniu tej ogrodowej przestrzeni,tym bardziej że widzę jak dużo sama siejesz i robisz sadzonki z patyczków. Pozdrawiam i zostawiam kilka fotek ze spotkania u Sylwi.Jeszcze mogłyśmy podziwiać jej ogród w całej okazałości...aż nie chce się wierzyć w to co spotkało jej ogród niedługo potem

Ogród wśród pól i wiatrów 22:53, 22 lip 2019

Do góry
Oliffka napisał(a)
Dziękuję bardzo za odpowiedź! Berberysy miałam gdzieś w głowie myśląc o tej rabacie, może rzeczywiście one będą fajnym rozwiązaniem dziękuję jeszcze raz, pozdrawiam serdecznie.

Jak spróbuję to pokażę!
No chyba, że TY spróbujesz wcześniej to też wrzucaj foto

A póki co mam debiut w liliach matko, jak ONE pachną!!
W ogródku emerytki 22:51, 22 lip 2019

Do góry
Najpierw wysiadł laptop, a potem nie było od piątku internetu
Ale naprawili i znów mogę być na O
Sylwio, ja mam dokładnie tak samo, nikt z rodziny i znajomych nie podziela mojej pasji.
O. to dla mnie coś wspaniałego, tyle tutaj cudownych ludzi z ogrodami do oglądania
I ile ogrodów, tyle historii
Krytykę przyjmuję bardzo chętnie, a jeszcze chętniej porady
Moja wyprawa do J.G. " tylko po korę ", zakończyła się oczywiście kupieniem kwiatków
Na razie doniczki stoją, bo nie wiem która wersja będzie lepsza.
Od lewej z tyłu turzyca włosista Rosally, przed nią dokupiłam dądrówkę, dalej kocanki piaskowe i lawenda bez nazwy odmiany.

Tu zamiana; lawenda po lewej, turzyca po prawej.
Podpowiedzcie, która wersja lepsza?, a może jeszcze inna?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies