Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Moja działka na Dębowym Lesie 21:43, 26 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Ania Azalie dają po oczach kolorami

fajny ten szeroki kadr -widać ile masz różnych ozdóbek fajnych

i zdjęcie bodziszka cudne

Madziulka, o tak to cudowny czas azaliowy w ogrodzie.Takich żywych kolorów.
Z daleka widocznych, mocnych, pięknych
W szerokim kadrze całości ogrodu nie obejmę,ale sporo już może wpaść.
Mi tutaj chodziło o pokazanie azalii.
Dzis niedziela ,,byl czas na odpoczynek i po drodze nad zalew

taka kalinę widzialam.I taka tez mala sadzonkę posadziłam wczopraj sobie nad stawem .
Kalina koralowa Compactum
Ogród z uśmiechem 21:28, 26 maj 2019

Do góry
Kalina Kilimandjaro Sunrice ma swoje 5 minut. Wygląda zjawiskowo. Wyobrażam sobie jak będzie wyglądać kiedy podrośnie
Tak naprawdę to nie znałam do tej pory kalin. Teraz żałuję, że nie posadziłam ich wcześniej. Już nadrabiam te zaległości i od tego roku będzie ich u mnie 6

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:45, 26 maj 2019

Do góry
Dereń Venus kwitnie, ale kwiaty są już podniszczone od deszczu

Kalina onondaga

...uDany ogród 20:47, 25 maj 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

Kochana to Kalina koralowa odmiana Roseum. Kocham kaliny mam już mnóstwo odmian i ciągle kupuję nowe.

Żaby są bardzo fotogeniczne, ewidentnie czekały na buziaka, ale ja już mam swojego księcia z mojej bajki
...uDany ogród 17:49, 25 maj 2019

Do góry
Kalina Watanabe

Kalina Tomentosum

kalina Red robin

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:13, 25 maj 2019

Do góry
Kasiu, na pniu mam tylko dwie rośliny- dostałam kiedyś szczepioną sosenkę (miniaturkę) i osobiście nabyłam szczepionego modrzewia. Na szczęście nóżka jest krótka. We mnie jest dużo lęku, że te nóżki nie wytrzymają ciężaru łodyg.
200 świerków mnie przeraża. Może nie dzisiaj, ale w perspektywie czasowej już tak.
Kalina compactum.

Wśród brzóz i dębów 00:00, 25 maj 2019

Do góry
Basiu,
Piękna tą kalina. Ona ma chyba ze 3 metry, czym ty ją karmisz?
Hortensjowo 15:17, 24 maj 2019

Do góry
Ja bym zaryzykowała i przesadziła bez przycinania. Mrokasia właśnie napisała u siebie, że przesadzała tydzień temu kwitnącą kalinę. Ma się bardzo dobrze (kalina, Mrokasia też).
Wbrew pozorom hortensje to mocne rośliny. Myślę, że nawet jak trochę klapną, to jak dostaną sporo wody to powinny się pozbierać. Może będą słabiej kwitły.
Tajemniczy Ogród 14:14, 24 maj 2019

Do góry
Makusia napisał(a)
Ło Matko! Graby, kalina, próba zamachu na samotnego wiąza...dzieje się

Haha, Makusiu, ja czekam na dni spokojne w mym życiu, bo teraz, to jak to było..."jak w kołowrotku bezwolnie się kręcę..." czy coś w tym stylu Jednocześnie mam w domku spory remoncik, bierzmowanie Syna, stresy poegzaminacyjne i roszady na rabatach Choć myślę, że jeszcze trochę poczekam
Tajemniczy Ogród 13:25, 24 maj 2019

Do góry
Ło Matko! Graby, kalina, próba zamachu na samotnego wiąza...dzieje się
Podmiejski ogródek 09:02, 24 maj 2019

Do góry
Cofam, co napisałam o kalinie compactum - jednak widać, że kwitnie

widać też kwitnienie kilimanjaro:

A pomiędzy nimi widać cisa, któremu strasznie zbrązowiały igły. Mam nadzieję, że przyczyna ta sama co u Helen - brak światła.

Kocimiętki mnie denerwują w tym roku. Wielkie i rozlazłe, jakieś niepozorne te kwiaty - może się rozkręcą (jak kalina)

Do tego źle je posadziłam i nie wiem jak poprawić: za wysokie są na brzeg rabaty, ale z tyłu będą się na wszystkie rośliny dookoła pokładać:/
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:39, 24 maj 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ja sobie tłumaczę, że jutro też jest dzień.

Piekne widoczki ogrodowe. I kalina cudna i piwonia.
Moje jeszcze nie kwitną.
Wśród brzóz i dębów 22:42, 23 maj 2019

Do góry
Piękna kalina, u mnie w pobliskim lesie są takie, kilka lat temu wzięłam gałązki do rozmnożenia, ale się nie udało i dałam sobie spokój.
Będę oglądać u Ciebie.
Stróż pierwsza klasa, nic nie przeoczy
Wśród brzóz i dębów 21:46, 23 maj 2019

Do góry
Danusiu, ja tę kalinę też na początku chciałam wyciąć. Kiedy się tu przyprowadziliśmy zaczęliśmy od karczowania terenu za domem ze wszystkich chaszczy, a ona wyglądała jak jeden z nich, wtedy nie wiedziałam, że to kalina. Dobrze, że nie poszła od razu pod topór, wstrzymaliśmy do wiosny egzekucję, a kiedy zakwitła to już wiedzieliśmy, że zostaje. Lubię te kwitnące na gałązkach białe wianuszki. No i cudnie przebarwia się jesienią.

Agatko, na jesieni coś ukopiemy. Teraz kwitną, to lepiej ich nie ruszać. Ale będę pamiętać.

Magdo , fajnie jest wiedzieć, że nie jest się osamotnionym w swoim "ogrodoholizmie".

Gosiu, Ewo, moja kalinka to ta najzwyklejsza, koralowa. Ona dość szybko rośnie. Pięć lat temu miała około metra wysokości.
Ewuś, u Ciebie to chyba jakaś bardziej rasowa rośnie, tak mi się wydaje.

Agatko, pamiętasz kępkę Mysich Uszu, którą od Ciebie dostałam? Zobacz jak ładnie się rozrosły. Mieszkają w donicy, zimują bez zabezpieczenia.

Lubię margerytki. To takie niewyszukane kwiatki, a ileż w nich uroku.

Ogrodu trzeba doglądać. Najlepiej dogląda się z mostka.
Wśród brzóz i dębów 17:59, 23 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)

Zakwitła kalina, ale przez ten deszcz wygląda trochę jak zmokła kura.

Basiu, czy ta Kalina to nie przypadkiem ta sama co u mnie? Pamiętasz? ta przy skalniaku.
Twój egzemplarz jest piękny i ten obłędny zapach...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies