Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 16:04, 16 lip 2019

Do góry
Dzisiaj proszę o kolejną poradę - już enty raz się zabieram do tego kawałka ogrodu za domem mam skopaną w końcu rabatę, która ma częściowo zasłonić garaż, więc muszą tam być wyższe nasadzenia (prawy bok trójkąta -szer. ok. 3m). Na płot dam bambusa takiego jak na ogniskowej po lewej, na furtkę też.
Mam tam posadzone: barwinki, dwie rozplenice, dwie limeligt, migdałka i jukę - jeszcze po starym kształcie rabaty. Ewentualnie w doniczkach mam jeszcze żółte rozchodniki i trzy azalie (ale to chyba jednak nie moje klimaty).
Rabata ogniskowa (po lewej) mi się podoba (stipa, werbena, sesleria, trzcinniki) - może jednak do niej nawiązać, tym bardziej, że przy tarasie naprzeciwko posadziłam lawendy (chyba dam im też ten niebieski kamień jak na ogniskowej - jeszcze się waham).
Poradzcie coś - bo denerwuje mnie już ten widok z okna - muszę się za to zabrać

Ranczo Edy 15:58, 16 lip 2019

Do góry
Hibiskus już jesttttt kwitnąco

Na zielonej... trawce :) 15:54, 16 lip 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Anabelle dosłownie za momencik

Po miesiącu anabelle już pewnie piękny spektakl dają W jakiej odległości mniej więcej sadziłaś?

Bawarka 15:52, 16 lip 2019

Do góry
Kasiek napisał(a)

ten pierwszy obrazeczek to w rameczkę proszę cudny
upajam się widokiem twojego ogrodu Kasiu ..
buziam
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:52, 16 lip 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Anitka a ta hakone jak się nazywa? Ładny kolor, w słońcu a taki limonkowy.
Ranczo Edy 15:33, 16 lip 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
O, piękne majowe tamaryszki, a hortki wymiatają! Ale najładniejsza to ta niebieska !

Hanusia dziękuję bardzo a ta niebieska macha serdecznie

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 15:15, 16 lip 2019

Do góry
bql3 napisał(a)
Yahoo!

wpadłem na chwilę aby ogarnąć swój wątek bo trochę zaniedbałem go ale roboty trochę miałem ostatnio a i na ogrodzie co nie co trzeba było zrobić. Najważniejsze co udało mi się dopiąć to bardzo korzystny zakup latarni japońskich do mojego ogrodu herbacianego oraz mały lifting na rabatach spowodowany założeniem ekobordów bo stare drewniane już dawno szlag trafił w glebie.
Trawę tylko nie było czasu jeszcze przyciąć, to zrobię po niedzieli ale za to rozłożyłem ONSEN (jacuzzi)! - ha! ... co oznacza że sezon wypoczynkowy w Chashitsu i na ogrodzie uważam za otwarty
zapraszam do oglądania galerii fotek gdzie zatracam się w klimatach japońskich...

cdn....

Cudowny klimat stworzyłeś Janie ! już to wcześniej wiedziałam po klonikach ale teraz to się rozwinąłeś na maksa dodatki super figury i jackuzi jeeeju iii czy przy medytującej postaci jest ciurkadełko? tak fajnie z daleka wygląda jakby woda wybijała haa super fajnie u ciebie pobiegać i po wzdychać pozdrawiam
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:14, 16 lip 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Jeszcze kwitną ostróżki

Wprowadziłam też do ogrodu gaurę

jest taka zwiewna, podoba mi się

A czy znasz nazwę tej ostróżki?
Malwowy ogród 14:40, 16 lip 2019

Do góry

Malwowy ogród 14:21, 16 lip 2019

Do góry
Jeszcze powklejam trochę aktualnych zdjęć i idę oglądać Wasze ogrody

Malwowy ogród 14:08, 16 lip 2019

Do góry
I chyba taki też ma być mój ogród. Lekko współczesny ale utrzymany w wiejskim klimacie. Bo ja jestem taka. Dziewczyna z miasta ale z dzieciństwem spędzonym na wsi, u dziadków.
Do dzisiaj czuję tę radość w sercu, kiedy wołali na mój widok - nasze Złotko przyjechało.
Pozostały wspomnienia i ziemia przodków. A na niej mój ogród, który ciągle się zmienia.

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:03, 16 lip 2019

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:58, 16 lip 2019

Do góry
a jeszcze w sprawie derenia zrobilam mu w piatek fotkia ae tak mnie zajelo wstawienie fotek z Parku kwiatow, ze tych juz nie pokazalam

Malwowy ogród 13:52, 16 lip 2019

Do góry
A to efekt końcowy.

I przez koty a może dzięki nim kuchnia w starym domu nabrała nowego charakteru. Hmm, raczej starego
Jest w niej coś współczesnego ale i przeszłość. Może właśnie tak miało być?

Malwowy ogród 13:46, 16 lip 2019

Do góry
W zeszłym roku wyremontowaliśmy stary dom. Zrujnowało to nasz budżet więc wykończeniówkę mąż postanowił robić sam.
Nie mieliśmy zamiaru zakładać drzwi pomiędzy kuchnią a pokojem. Stare zniszczone zostały wyniesione do stodoły. Teraz z powodu kotów trzeba było oddzielić pomieszczenia. Zbudowaliśmy jakąś zaporę ze styropianu ale na długo nie posłużyła tym bardziej, że trzeba do pokoju wchodzić po różne rzeczy. Mąż podjął wyzwanie i postanowił powalczyć z drzwiami.

Zajęło mu to tydzień ale ja jestem z niego bardzo dumna.
Malwowy ogród 13:38, 16 lip 2019

Do góry
Dzień dobry,
no to testujemy nowy net dalej. Zobaczymy czy uda się załączyć zdjęcia.
Koty...
Wymyśliłam sobie, że jak będę już na wsi stacjonarnie, to wezmę dwa kotki. Najlepiej takie, co sobie poradzą na otwartym terenie. Koleżanka poinformowała mnie, że są małe kociaki na złomowisku. Mąż pojechał do właścicieli wręczył buteleczkę i zabrał szaroburą kotkę i czarno białego kocurka.
Ja cała w emocjach na widok słodziaków. Wypuściliśmy zwierzaki do kuchni w starym domu i się zaczęło. Dwa dni trwał terror kotów. Wyciąganie spod szafek, lodówki, łóżka. Sprzątanie, bo sikały na dywan w pokoju. Jednym słowem stary dom odcięty od normalnego funkcjonowania. Ja wykończona nerwowo. Baba zgłupiała na stare lata, na wpół dzikie koty do domu wzięła.
Kota psota Michalina dała się jakoś okiełzać ale Rambo wojownik został wyeksmitowany do szopy.

Zielony zakątek z Antonówką 13:30, 16 lip 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Piątkowe nabytki :
- Krwiściąg, Sanguisorba 'Little Angel'
- Driakiew purpurowa, Scabiosa atropurpurea 'Chile Black'
- Hosta o czerwonych nakrapianych łodyżkach liściowych
- Rudbekia owłosiona, Rudbeckia hirta 'Cherry Brandy' /prawdopodobnie/
Cecha wspólna tych bylin to: coś pururowo-czerwono-czekoladowego

Pięknie u Ciebie i super zakupy, gdzie takie cuda można kupić,w szkółce? czy internetowo ? Jestem zachwycona krwiściągami ..śliczne rabatki zrobiłaś. Oczka zazdroszczę, a ptaszek uroczy, też takiego chcę
Widzę, że też masz różową anabelkę, ale Twoja jest już dorosła i jak ładnie prosto się trzyma.
Bardzo podobają mi się te różowe zawilce, jaka to odmiana?
Choroby klonów, klon - Acer 13:17, 16 lip 2019

Do góry
Witam,
Kupiłem miesiąc temu Klon palmowy „Garnet”.
Ma około 1 metra wysokości.
Był już w małej doniczce wiec przesadziłem go od razu do większej.
Klon był ładnie wybarwiony ale teraz po miesiącu nagle liście zaczynaja zielenieć i przysychało na końcu.
Proszę o pomoc co może być problemem? Czy ja coś złe zrobiłem przy przeasadzeniu czy może zła gleba?
W doniczce zrobiłem drenaż plus ziemia uniwersalna 1:1 z torfem kwaśnym.
W załączniku wstawiam zdjęcia
Do raju daleko - u Ewy 13:11, 16 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Po 4 dniach deszczu nastał słoneczny, piękny dzień

Moja biała hortensja ogrodowa nn w tym roku wygląda przepięknie. Zawsze miała tak dużo wysoko liści, że przysłaniały kwiaty. W tym roku idealna

Rabata hortensjowo-różana

Fajnie że znów jesteś
Cieszę się że jeżówki rosną, u mnie też, bardzo się rozsiewają, w tym roku muszę wcześniej ściąć przekwitłe kwiaty, żeby nie dopuścić do wysiewu
Hortensje i róże masz cudowne, moje hortensje już w pełnym rozkwicie.
Mam pytanie, czy tej białej ogrodowej hortensji kwiaty brązowieją? Mam dwie, zrobiłam sobie sadzonki od siostry ale mają taką wadę że kwiaty bardzo wcześnie brązowieją, jakby miała uschnięte niektóre kwiatki. Jeśli Twoja nie ma takiej wady to czy mogłabyś zrobić mi z niej dwie sadzonki?
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:55, 16 lip 2019

Do góry
Limelight sięgająca nieba (prawie) ciut wyżej niż mój koszykarski zasięg i Incrediball

po lewej Magical Mont Blanc

dębolistna

Limelight i NN
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies