Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 21:18, 16 lip 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Gdybym mogła cofnąć czas to drugi raz garażu bym nie robiła. Może uda się dach pociągnąć dalej z jednej strony i taka wiate zrobić?
A ja balkonu
Z tym garażem, to dużo osób tak mówi, może i lepiej, że ja mam wiatę
Ogród z rzeźbą 20:05, 16 lip 2018

Do góry
A ja zrozumiałam że Danka proponuje hortensje wsadzić głębiej w donicy (Czyli że chyba mniej ziemi dac) A nie lawke głębiej w rabacie
Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 19:43, 16 lip 2018

Do góry
Gdybym mogła cofnąć czas to drugi raz garażu bym nie robiła. Może uda się dach pociągnąć dalej z jednej strony i taka wiate zrobić?
Ogród z rzeźbą 12:54, 16 lip 2018

Do góry
jakbyś miałą je wyrzucać to wiesz...przygarnę według mnie są boskie!!!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:49, 16 lip 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia fajna zwarta,w miarę niska hortka to Diamantino. i też wczesniej zaczyna, trochę po anabelkach ale napewno wczesniej niż limki czy polar bear.

Aniu, dziękuje za podpowiedź . Jednak jeśli przerobię te rabatę to anabelki będą miały pierwszeństwo . Diamantino jednak nie mam, więc kto wie .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:23, 16 lip 2018

Do góry
Kasia fajna zwarta,w miarę niska hortka to Diamantino. i też wczesniej zaczyna, trochę po anabelkach ale napewno wczesniej niż limki czy polar bear.
Ogród pod lasem 07:13, 16 lip 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Aaaa no chyba, że tak Skoro tam nie ma, to może jednak zaryzykuj? Ja tak kiedyś odkryłam fajny sklep, Lagunę mi przysłali prawie mojego wzrostu.

Szybkie fotki z komórki Sadzonki zeszłoroczne.

Mam, nawet kilka. Jest piękna, ładnie kwitnie, jest u mnie na bardzo eksponowanej rabacie. Pnąca nie, krzaczek

Tak, super jest Ładna i duża. Niedawno nawet pstrykałam fotkę. Poszukam.

Oj tak, zdecydowanie! Nie choruje, nie marudzi, aaaa i zimą też pięknie wygląda i szumi

Iwona, ostatnio kupiłam, nie jakieś super okazy, ale dobre i to. W szkółce pani mi mówiła, że próbują zamówić i nie mają skąd.

zastrzeliłaś mnie hakonkami! remoty już nie musisz pokazywać
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:35, 15 lip 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Ale rozpierducha!!
Nie znam się na lawendzie, mam swoją od roku i trzęse się gdy mam ja przesadzać

Rozpierducha na Maxa!

Ja o lawendzie wiem tyle, że od 4 lat kwitnie jak gooopia. Niewymagająca jest.

Ale jak już to czytałam nieraz na Ogrodowisku, średnio po czterech latach brzydnie.
I to jest chyba właśnie ten moment.

A rozpierducha po dzisiejszym dniu ma się tak

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:24, 15 lip 2018

Do góry
Ale rozpierducha!!
Nie znam się na lawendzie, mam swoją od roku i trzęse się gdy mam ja przesadzać
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:16, 14 lip 2018

Do góry
Dzięki przypilnuje tych głębokości.
Dieta zimą wystarcza, teraz nas rozpieszczaj
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:39, 14 lip 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Haniu tlusciutko u Ciebie w każdym zakamarku !
Masz może peonie? Nie kwitly u mnie i muszę zdiagnozować dlaczego, a że czeka je przeprowadzka to może bym coś lepiej zrobila

Tłuściutko? Piękne określenie. Od czasu do czasu wprowadzam dietę.

Piwonie czasem odmawiają kwitnienia, jeśli są posadzone zbyt głęboko. Pąki kwiatowe muszą być 2-3 cm pod ziemią.
Drugą przyczyną może być zbyt mała karpa i wtedy trzeba jej dać czas na podrośnięcie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:29, 14 lip 2018

Do góry
Haniu tlusciutko u Ciebie w każdym zakamarku !
Masz może peonie? Nie kwitly u mnie i muszę zdiagnozować dlaczego, a że czeka je przeprowadzka to może bym coś lepiej zrobila
Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 11:23, 14 lip 2018

Do góry
To te mniejsze oddam do ciepłuchy A większe zostawię. Ale tez nie jakoś długo bo eMa już szarpie ten mój bajzlownik
Pszczelarnia 11:13, 14 lip 2018

Do góry
Ewa podpowiedz mi proszę co zrobić żeby peonie kwitly?muszę swoje przesadzić w inne miejsce i chciałabym już im zrobić dobrze..
Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 14:38, 13 lip 2018

Do góry
niewiem czy pamiętasz ale kiedyś proponowałam Ci oddanie doniczek, nadal aktualne
Podmiejski ogródek 13:24, 13 lip 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

u mnie
"maaamooo ona na mnie patsi!"

uuu, kobieto, ależ Ty długo u mnie nie byłaś
Podmiejski ogródek 13:12, 13 lip 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

To fakt - od kiedy mam dwójkę to w zasadzie skończyły się nieustanne zabawy samochodzikami i klockami (uff).
Za to inne problemy się pojawiły:
"maaaamooooo, on mi nie chce dać zabawki!!!"
"maaaaamoooo, on mnie bije!"
"maaaaamoooo, on na mnie oddycha!"
i tego typu

u mnie
"maaamooo ona na mnie patsi!"
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:44, 13 lip 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Gratulacje!
Mam wrażenie że ogródkowo idziemy równo, lubię tu zaglądać
ja też lubię jak zaglądasz ogródkowo trochę się zatrzymałam, nie wiem jak długo ten stan będzie trwał
Ogród pod lasem 09:14, 13 lip 2018

Do góry
malgol napisał(a)

No bo ja szukam tylko w takich sprawdzonych sklepach , w których już coś brałam. A oni nie mają. Ale kupiłam jeżówki i tawułki jutro będą! także spoko, też będę miała co sadzić

Aaaa no chyba, że tak Skoro tam nie ma, to może jednak zaryzykuj? Ja tak kiedyś odkryłam fajny sklep, Lagunę mi przysłali prawie mojego wzrostu.

Iwona100 napisał(a)
Kochane dziewczyny - Toszka Iza Kwartecik -bardzo Wam dziękuję. Wasze rady są bezcenne. Teraz wiem co robić. Super Ania ,że wstawiłaś zdjęcia. Hakonki masz piękne. Tak zrobię - wiosną będą tulipany, potem czosnki i Hakonki. Jeszcze ,jak Iza wstawi fotki,to już będzie pełnia szczęścia .
Pozdrawiam

Szybkie fotki z komórki Sadzonki zeszłoroczne.

Iwona100 napisał(a)
Ta pierwsza przypomina kolor róży Pilgrim ze zdjęć.
Właśnie chciałam Cię zapytać ,czy przypadkiem nie masz tej róży. Jeśli masz, to czy jesteś z niej zadowolona i czy jest u Ciebie pnąca? Chodzi mi po głowie ,żeby ją kupić.

Mam, nawet kilka. Jest piękna, ładnie kwitnie, jest u mnie na bardzo eksponowanej rabacie. Pnąca nie, krzaczek

anna_t napisał(a)

Iza nadal remota bez zarzutu? dużo przyrosła w ciągu tego roku?

Tak, super jest Ładna i duża. Niedawno nawet pstrykałam fotkę. Poszukam.

nicol21 napisał(a)
no piękne te cukiereczki, rozważania hakonowe. hakone chyba zaczyna być blisko szczytu w liście najpopularniejszych traw. oj jest tego warta!

Oj tak, zdecydowanie! Nie choruje, nie marudzi, aaaa i zimą też pięknie wygląda i szumi

inka74 napisał(a)
Dalie rzeczywiście napakowane. Takich jeszcze nie widziałam.

Iza - są Pink Anabelle dostępne u mnie ale drogie i mam co do nich wątpliwości. Jak bardzo bardzo chcesz - dzwoń, zrobię zdjęcia. W niedzielę jadę do Mrokasi jakby co. To mniej na więcej twoje okolice.

Iwona, ostatnio kupiłam, nie jakieś super okazy, ale dobre i to. W szkółce pani mi mówiła, że próbują zamówić i nie mają skąd.
Ogród z rzeźbą 20:36, 12 lip 2018

Do góry
Anula dasz mi namiar na te różne bibeloty do ogrodu? Napatrzylam się znowu u Ciebie i mi się klimaciku zachciało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies