Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

mrokasia 13:49, 16 lip 2018

Aniu, mnie też te donice się podobają , ten kolor fajnie kontrastuje z zielenią. Ja to w takiej chciałam sobie zrobić ciurkadełko .
A dałabyś fotę tej ławeczki z donicami z większej odległości?
zoja 13:49, 16 lip 2018

Zana napisał(a)
Zoja, oczywiście, że będę dosadzać. Ławki głębiej nie da się przesunąć, bo za nią jest pień świerka. Mogłabym donice do przodu ewentualnie wysunąć, Iwonka z kolei radzi przesunąć je do tyłu, ot każdy ma inne oko.
Danusi chodziło o to, żeby hortensje w donicach głębiej posadzić, a nie ławkę dać głębiej

a ja bym ławkę dała głębiej gdyby się dało oczywiście
Anulka jest pięknie może być tylko doskonalej a to Twój ogród
Figielka 14:06, 16 lip 2018

Mi te donice pasują do tego miejsca z hostami. Może posadź warto posadzić podobne rośliny np.u podnóża donic hosty z białym obrzeżem i paprocie. Do niebieskiego pasuje biały. Do tego hortensje w donicach i jakieś wypływają e z donicy lub w drugiej donicy ( np surfinie białe).
malgol 14:49, 16 lip 2018

Anula, czytałam u Mrokasi,że chcesz się pozbyć tych pomylonych Vion in red...ja chętnie sie nimi zaopiekuje jeśli to aktualne
eVka 14:58, 16 lip 2018

O maty ale masz dylematy, nie zazdroszczę
BKosimkArt 18:11, 16 lip 2018

Mi też podobają się donice bardzo bardzo!!!
Kontrast super... szczerze to tak naprawdę niezależnie jakiego koloru będą te donice to i tak pasowały by w tym zakątku... rośliny jak porosną to się jeszcze będziesz zastanawiać dlaczego większych nie wzięłaś...
Nie ma strachu że zginą w rabacie....
anka_ 18:16, 16 lip 2018

Zana napisał(a)
Aniu tu bardziej o kolorystyczne doznanie estetyczne chodzi.

Ale ten kolor jest super
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
inka74 20:00, 16 lip 2018

Donice są piękne i w kolorze i kształcie. I baaardzo pasują do twojego ogrodu. Rozjaśniają ten zakątek. A jakie ty miałaś wsadzić tu hortki? Nie wiem czemu tu anabelki mi pasują albo grandiflora bo takie lekko przewieszające są.
anna_t 20:05, 16 lip 2018

A ja zrozumiałam że Danka proponuje hortensje wsadzić głębiej w donicy (Czyli że chyba mniej ziemi dac) A nie lawke głębiej w rabacie
alis 21:12, 16 lip 2018

Ile ludzi, tyle gustów
Mi osobiście donice się podobają i podobnie jak Iwona uważam, że pasują do klimatu Twojego ogrodu.
Trudne decyzje, ale wybierz to, co Ci w duszy gra