Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

popcorn 15:10, 13 lip 2018

Ania, dzięki jeśli się gdzieś spotkamy to chętnie wywaliłam kupę które kiedyś dostałam od Dziewczyn, bo były maleńkie takie P9 i wyżej, C1 najlepsze są

buziaki!
Krys 19:53, 13 lip 2018

popcorn napisał(a)
Mapka do celów projektowych będzie dopiero na wrzesień. Heh. Czekanie na pozwolenie na budowę trwa pewnie miesiąc pod warunkiem że wszystkie papiery będą. Myślałam że się uda wylać fundamenty przed zimą, ale jakoś średnio to widzę. Zobaczymy

Przynajmniej coś się dzieje.

Miłego dnia i weekendu!

Carola u mnie byś miała w ciągu tygodnia ) a tak naprawdę to strasznie długo!!!
Zamów mapę tzw. do celów opiniodawczy i na jej podstawie możesz uzyskać zgody na przyłącza i jak zamówisz w wersji elektronicznej to projektant juz może wpasowywać dom i inne naniesienia ,to są drobne koszty.
Monia81 21:53, 13 lip 2018

Karola jestem na bieżąco, chociaż za Tobą kobito to trudno nadążyć trzymam kciuki, żeby dom i ogród był takie jaki sobie wymarzysz buziaki
popcorn 09:24, 14 lip 2018

Monia, pozdrawiam serdecznie :*

Krysiu, to co radzisz zrobić? Hostel obiecał że mapkę dla projektanta dostanę za dwa tygodnie. Na tę z pieczątkami i uzgodnieniami do celów projektowych trzeba czekać bo okres urlopowy. Hmmm...
anna_t 11:23, 14 lip 2018

To te mniejsze oddam do ciepłuchy A większe zostawię. Ale tez nie jakoś długo bo eMa już szarpie ten mój bajzlownik
popcorn 12:51, 14 lip 2018

Jasne dzięki Aniu chciałabym w sierpniu dojechać, to jeszcze miesiąc. Buziaki!
Krys 13:09, 14 lip 2018

popcorn napisał(a)
Monia, pozdrawiam serdecznie :*

Krysiu, to co radzisz zrobić? Hostel obiecał że mapkę dla projektanta dostanę za dwa tygodnie. Na tę z pieczątkami i uzgodnieniami do celów projektowych trzeba czekać bo okres urlopowy. Hmmm...

Weż tę mapkę do projektanta teraz i juz nie robi wstepne projekty i załatwia zgody na przyłącza,a jak bedzie ta do celó projektowych to zrobie usytuowanie ostateczne domu i podjazdów i wystapi o pozwolenie.
Rozważ dom z 3 sypialniam,to nie jest duzo wiekszy koszt teraz i w ksploatacji ,ale ułatwia życie,wiem ,że Gabrysia pojedzie na studia ale zawsze dla niej jej pokój zostanie,bedzie przyjezdzac
popcorn 21:10, 14 lip 2018

Krysiu zgody na przyłącza już mam, od poprzedniego właściciela. Przenoszę je teraz na swoje nazwisko. Chyba nie powinno być problemu.
Nad projektem ciągle myślę dzięki za radę. Myślę, myślę
popcorn 09:43, 16 lip 2018

Znalazłam?? Tylko garażu nie ma hmmm

https://www.extradom.pl/projekt-domu-ekonomiczny-1a-WAW1074?gclid=EAIaIQobChMIkJTl6oSj3AIV12wbCh09VAMLEAEYASAEEgIoA_D_BwE
Nikita 10:12, 16 lip 2018

Oooo, Carola podoba mi się. Masz moje błogosławieństwo.
A garaż? Zrobisz sobie łazienkę bez okna i garaż dobudujesz z boku. Już ci projekt zrobiłam...ha ha.

Edit:
A, zapomniałam...w garażu okno musi być...oczywiście dla roślinek które tam będą zimowały