Czytam wielekroć Ciebie i tak mi się nasunęło pytanie - jaki pracowity sezon? Teraz to już tylko przetwórstwo owocowo-warzywne w domu. Czyż sezon się nie kończy?
Może faktycznie - teraz się zaczyna?
Już sama nie wiem. Ale czuję się wsparta.
no a WIOSNA zaczyna się jesienią

na tę zwiewną Panią trzeba się napracować
moje fronty
1/ przesadzanie jesienne na bylinowej
2/zrobiony szpaler piwoniowy - można teraz zrobić nowe nasadzenia na tarasowej
3/na żółtej wyciąć głóg i przesadzić Watanabe
4/obsadzić za ławką nowy kącik przy studni - wiosenne klimaty zrobić
5/przesadzić ?gdzie - hortensję spod brzozy nie rośnie
6/zlikwidować piskowniczkę i wsadzić hortensję
7/wycinać żywopłot z tawuły do odnowienia
8/przemyśleć wykonać początek aleji zachodzącego słońca - czy różę Tuscany gdzieś eksmitować ?
9/zrobić kratkę i wsadzić różę bo cierpi w donicy i przesadzanie tam
kurcze nie piszę dalej bo po co za dużo tego
no a cebulowe....
przecież jeszcze jesienią trzeba się delektować kolorem i zapachem i światłem
==========================================
Cały czas wracam do tych fotek. JAKIE drzewo rośnie po prawej stronie na końcu ścieżki kamiennej?
A po lewej przy drewutni to wiciokrzew kwitnący na żółto? Ten pachnący?
a tu początek tej ścieżki przy studni i dumam jak tu pomieszać i co posadzić zamiast pierwszego liliowca - sama nie wiem, tam chyba za mokro nie jest hmm a gdyby jakąś wielką pnącą różę zrobi rumor i się na ten świerk oprze - nie przecież nie dam rady ciąć tego świerka
================================================
Miro, sierpniowy ogród jest przepiękny, taki pastelowy, w moim guście, a i koszyk warzyw też super
dla Ciebie zmiana zawartości koszyczka
pozdrawiam