Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

m_gocha 23:14, 24 lis 2017

mira napisał(a)

Ciachnąć ? ale całkowicie i zrobić kulkę czy tylko czuprynkę podciąć?
Patrząc na Styl Twojego ogrodu - ciachnęłabym całkiem czuprynkę tak aby była elegancka kulka
Kasya 06:28, 25 lis 2017

mira napisał(a)

Właśnie - był taki czas że pisaliśmy co chcemy na Mikołaja

czas chyba na list

Bardzo chciałabym dostać ziemię popieczarkową i prawdziwe taczki ogrodowe najlepiej kolorowe - no może fioletowe ?

Jakbym miała pieczarkarnie to transport Juz by do ciebie jechał
Ale może jakiś właściciel przeczyta i dogada się z Mikołajem ?
mira 22:45, 25 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

A weź ją zostaw i zrób z niej razem z tą kulką dzbanŚwietnie będzie wyglądało

Rany dzban?....pusty czy pełny?
mira 22:48, 25 lis 2017

sierika napisał(a)
Mira, jak chcesz popieczarkową zapytaj w sklepiku czy ryneczku skąd biorą pieczarki, pewnie gdzies blisko.

Popieczarkowej mi się zachciało jak przeczytałam u Ciebie i tak sobie pomyślała że po co mi obornik wystarczy takie coś skombunować.

Też tak myślałam żeby popytać i tak zrobię, załamię się jak mi powiedzą że z Makro

Nie wiem czy jeszcze chcę - te cudne dni przeleżałam - słabota i mizerota jestem a do ogrodu trza krzepy - aż płakać mi się chce - przynajmniej się naoglądałam to tu i tam.
mira 22:57, 25 lis 2017

m_gocha napisał(a)
Patrząc na Styl Twojego ogrodu - ciachnęłabym całkiem czuprynkę tak aby była elegancka kulka

Gosia tak myślałam że to miałaś na myśli. Tak zrobię. Pozwolę jednak zakwitnąć czuprynce a potem się rozprawię z całością. To tawuła Snowmound. Wyjątkowo bardziej mi pasuje kulka z tawuły niż najeżony krzak - ale to raczej wyjątek choć tawuły super się tnie.
mira 23:01, 25 lis 2017

Kasya napisał(a)

Jakbym miała pieczarkarnie to transport Juz by do ciebie jechał
Ale może jakiś właściciel przeczyta i dogada się z Mikołajem ?

Kochana jesteś. Właśnie nie wiem kto tu tyle czyta bo licznik chodzi ostro czasem mnie to dopinguje do pisania, czasem przeraża.

No ale jakby prawdziwy Mikołaj czytał i miał problem z ziemią to z samych taczek też się ucieszę bo mam zwykłe budowlane .
m_gocha 23:20, 25 lis 2017

mira napisał(a)

Gosia tak myślałam że to miałaś na myśli. Tak zrobię. Pozwolę jednak zakwitnąć czuprynce a potem się rozprawię z całością. To tawuła Snowmound. Wyjątkowo bardziej mi pasuje kulka z tawuły niż najeżony krzak - ale to raczej wyjątek choć tawuły super się tnie.
A ja myślałam, ze to tawuła japońska..
Tawuła Snowmound kwitnie na zeszłorocznych pędach więc zdecydowanie zostaw na razie czurynkę a podetniesz tuż po kwitnieniu A potem w sezonie znów się trochę rozczochra krzaczek - ale to nawet ładniej wygląda jak w trakcie kwitnienia trochę gałązki zwieszają się pod ciężarem kwiatów
Gabriela 21:10, 29 lis 2017

Ja też potrzebuję nowych taczek - lekkich przede wszystkim, aluminiowych, kolor dowolny, mogą mieć rączki kolorowe. Gdzie dają kolorowe taczki, bo nie widziałam. Chyba że masz na myśli taki plastikowy wózek, głęboki.
Kompost popieczarkowy - można mieć za darmo pieczarki w ogrodzie, dodatkowy bonus.
Co do funkii, to mam upatrzone miejsce na wiosnę, może się uda dostać dwie sadzonki, także dla koleżanki.
Anabell 22:31, 29 lis 2017

Oj, to ogrodowe marzenia macie, a ja jeszcze nie pomyślałam co chcę dostać.

Wózek głęboki plastikowy przydatny, służy mi do wożenia i przetrzymywania małych narzędzi ogrodowych motyczki, grabki, sekatory, sznurki, spinki do roślin itp. i mniej latam po ogrodzie ciągnę go za sobą jako podręczne.

Budowlane ciężkie ale dobre do wożenia kompostu i ziemi.

Najlżejsze to z blachy ocynkowanej ale są słabe.
Po dwóch sezonach wymieniłam w tym roku na nowe koło, bo sparciało pewnie od słońca, nie da rady zadbać o wszystko by schować pod dach.

Wiosną miałam pomalować, zrobię to następnej i będą kolorowe.
Tak naprawdę nie widziałam kolorowych.

paniprzyroda 22:50, 29 lis 2017

Ha, taczki na tapecie Głębokie plastikowe dobre jak Hania pisze, ale kółka urwałam, było nie ładować gliny Szpadelek wąski do przesadzania bylin super, ale trzonek złamałam w tym sezonie trzy razy. Latorośl się zbuntowała i przywiózł mi cały metalowy ale ten nie taki poręczny i cięższy. Taczki aluminiowe zaanektował eM w starym, ale jak potrzebuję bardzo to użyczy
Pachnącą hostę o białych kwiatach kupiłam latem, ale mam też kilka innych kwitnących na biało. Jesienią zrobiłam im drugą przeprowadzkę.
Może Mikołaj doczyta prośbę, czego szczerze życzę. Muszę też coś wymyślić.