Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Szmaragdowy Zakątek 22:21, 29 maj 2019

Do góry
I jeszcze jedno zdjęcie z ubiegłego weekendu...

...znowu dopasowałam się kolorystycznie
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:20, 29 maj 2019

Do góry
Przekopałam 2 razy kolejne planowane rabaty...raz z kompostem i mączką,dwa z obornikiem w którym było mnóstwo dżdżownic
Uff,ręce bolą,ale na szczęście najcięższa praca zrobiona...
Niech sobie polezy trochę...a potem najprzyjemniejsze...sadzenie...

Robiłam dziś rozeznanie w moich szkółkach w sprawie świdośliwy...no i lipa były tylko bardzo małe sadzonki... w necie będzie trzeba poszukac,ale też pewnie większej nie znajdę...ech

Natomiast znalazłam dużą glediczje,tylko zastanawiam się jak my ją posadzimy,bo była w wielkiej ciężkiej donicy,hmm...
W drugim miejscu była też wysoka,tylko o wiele cieńszy pień miała i koronę mniejszą hmm
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:19, 29 maj 2019

Do góry
Ale, żeby nie było, że tylko narzekam, w jednym z dyskontów natknęłam się na wyprzedaż Lilaków Meyera Palibin na pniu, za grosze

Zasadzę je w doniczkach i w przyszłym roku zastąpią mi zapach lilaka który rośnie obok tarasu, a jesienią zostanie przesadzony.
Przedogródek pod dębem 22:19, 29 maj 2019

Do góry
w innym miejscu nie mogłem, no nie mogłem się oprzeć:

miniaturki
Szmaragdowy Zakątek 22:18, 29 maj 2019

Do góry
aga55 – Aga, tapeta trzyma się, ale tak profilaktycznie została dziś „oblana/opita”…tak na wszelki wypadek co by się nie odkleiła.

Ogród w remoncie 22:16, 29 maj 2019

Do góry
Takie były 25 maja 2018

Przedogródek pod dębem 22:14, 29 maj 2019

Do góry
pochwalę się dzisiejszymi zakupami:

w drugim rzedzie od lewej:
Turzyca wiosenna THE BEATLES
hosta FIRST FROST
jarzmianka
Dziewanna miniaturowa nazwę zapomniałem
funkia GREAT EXPECTATION
brunnera ALEKSANDER'S GREAT
hosta SAMURAI
na przodzie 4 rodzaje rojników. Rojniki mają specjalne przeznaczenie. Bedą rozdzielone
hosta BLUE MOUSE EARS
3 szt Gaultheria BIG BERRY GAUBI
hakonechloa AUREOLA

Ogród z rzeźbą 22:08, 29 maj 2019

Do góry
Joluś carexa montanę miała Madżenka, raczej miał on u niej więcej słońca niż cienia, to chyba by dał radę. U mnie to wiesz, wieczny półcień.

Tawułki się szykują

Ogród z rzeźbą 22:06, 29 maj 2019

Do góry
Ewuś to zaraz to chyba w przyszłym roku, ha, ha.

Asiu och, dziękuję, oczywiście, że trzeba pogonić. Ja co roku mam taki ogrodowy dołek, na szczęście przechodzi więc i tym razem sobie pójdzie.

A Wy dziewczyny zawsze potraficie człowieka do pionu postawić.

Dwa ogrody 22:05, 29 maj 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
pelargonie angielskie mają się dobrze

Już masz róże, ale fajnie dekoracje Twoje są naprawdę orginalne i tu zostawiam uśmiechy do prac własnoręcznych i pomysłowości

Z pelargonii w tym sezonie zrezygnowałam. Popodziwiam u Ciebie zwłaszcza tą ciemną.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:02, 29 maj 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Pięknie u Ciebie - tyle kolorów, kwiatów. Nowa "kałuża" piszesz, a zrobiłaś coś pięknego. Te wszystkie dodatki dodają uroku.
Rozwijasz się też fotograficznie - widać jak bawisz się fotografią. Bardzo mi się podobają te zdjęcia, gdzie wydobywasz intensywne kolory kwiatów
Miło mi czytać takie słowa Dziękuję. Lubię robić zdjęcia, a ogród jest taki wdzięczny i nie kaprysi. Można powtarzać ujęcia do woli. Staram się robić zdjęcia w tak zwanej złotej godzinie, gdy słońce jest już nisko. Wtedy jest takie miękkie światło, a kolor podbijam ustawiając na program - zachód słońca wtedy wydobywa się mocny odcień kwiatów. Bynajmniej w moim aparacie, o ile dobrze pamiętam to masz taki sam.

Ogród w remoncie 22:00, 29 maj 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Właśnie przestało padać

Hakonki, mają dopiero rok

Rok??
To zwykła macra?
Moje ubiegłoroczne odmianowe to totalne lenie przy Twoich, kompletnie się nie mogą zebrać w sobie, aż się zastanawiam co im nie pasuje.
Ogród Małej Mi 2017 21:59, 29 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Hahaha, Ania Ty raczej musisz na kota uważać żeby go ryby nie zjadły

Ha, ha, ha ..dokładnie tak to wygląda, dzikich kotów mam na stanie 6 (tych co dokarmiam, by nie musiały polować z głodu i wszystkie dzikusy, nie dadzą się pogłaskać ani dotknąć) też maja respekt

Tak mokro a irysy wyjątkowo beznadziejne.. rozczarowałam się..

Ogród z rzeźbą 21:58, 29 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Ewuś aaaaaa, już nic nie będę smęcić.
No właśnie, bo ja ciągle z tymi widłami albo z łopatą się użeram. A ja bym chciała kupować i sadzić!!

Czosnki tuż tuż

No piach masz, lekko nie ma, zaraz będziesz kupować i sadzić
Słodkie główki czosnkowe i jakie cudne montany!
Ogródkowe perypetie:) 21:57, 29 maj 2019

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 21:55, 29 maj 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

I jakie grube pąki. chyba, że to sprawka obiektywu w telefonie. Czy ona większa jest od Coral Charm?

Jedna z nich powinna być Coral Charm, bo posadziłam obok, potem przesadzałam i pomieszałam.. ale wszystkie są w jednej kupie.. przyjże się która będzie trochę inna, wielkość każde jednakowa.

Czyli ta jest 11-ta i 12-ta.

13 piwonia co zaczyna to Itoh Julia Rose

A niedługo będzie remis ... wszystkie zaczną na raz.. i nigdy ich nie policzę ..

Kiedyś próbowałam i mam ponad 60.
Ogród z rzeźbą 21:55, 29 maj 2019

Do góry
A dla Izy Ursy, tak bujnęły montany od Ciebie. Biorąc pod uwagę, że wsadzone pod magnolią do piachu to można rzec, że się rozszalały.
To te za bordowymi żurawkami, gdybyś jednak nie mogła dojrzeć

Czubajkowy Ogród 21:55, 29 maj 2019

Do góry
Inne kaliny też się starają, nie chcą być gorsze Choć są jeszcze bardzo młodziutkie.
Watanabe rośnie u mnie płasko, powoli, nie tworzy wyraźnych pięter. To dopiero jej trzecia wiosna, może potrzebuje czasu, by nabrać charakterystycznego kształtu, który mnie uwiódł swą urodą.

I Roseum, które w końcu udało mi się kilka lat temu kupić, też już nie straszy maleńkimi kwiatkami. Po ostatnich deszczach kule zdecydowanie się powiększyły. Mam nadzieję, że uda mi się wygospodarować trochę czasu, by ją dokarmić, zasługuje na to

Kaliny to świetne rośliny na moją glebę - zimną, ciężką i zagrożoną podtopieniami. One nie boją się takich warunków. Poza tym są zupełnie bezobsługowe. Myślę, że to dobre rośliny na emeryturę, gdy już nie będzie sił, by dbać o byliny Mam obecnie 7 odmian i mam ochotę na więcej
A Wy lubicie kaliny? Jakie najbardziej?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:54, 29 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)

Madziu, a tak

Nooo widzę że i u Ciebie zakupy hihi piateczka
Śliczne!
Ogródkowe perypetie:) 21:54, 29 maj 2019

Do góry
Heritage mimo cięcia znowu będzie gigantyczna

Nowego miejsca do siedzenia już nie widać, tak zarosło i taki chciałam efekt uzyskać więc chyba się udało.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies