Moje małe magnolie jeszcze w pąkach, tylko ta jedna, posadzona jesienią ma jeden kwiatek, bardzo ładnie i mocno pachnie
Rabarbar chyba będzie bardzo duży w tym roku muszę go tylko trochę ogarnąć, bo tam jeszcze nie sprzątałam, tak dokładnie
Mam dwa nowe gniazda, na wierzbie sroki
I pod dachem gołębie, w zeszłym roku też tam miały, ale to nie jest dla nich dobre miejsce, w zeszłym roku coś im gniazdo z jajkami zwaliło, myślę, że może jakaś łasica.
I ktoś miał ucztę.
I jak co weekend mały obchód po ogrodzie Lubię te niedzielne poranki
Ta tawułka ma ładny kolor wiosennych listków, na tle ciemnych iglaków, podoba mi się, a posadziłam ją ta bo poprostu nie miałam dla niej innego miejsca. Nawet zbytnio mi na niej nie zależało, dostałam ją i długo rosła w doniczce
Ciemiernik jeszcze kwitną, ten jest mój pierwszy i największy ma pełno siewek, pierwsze już też kwitną, inne już wyrywam
To ziarnopłony. Ja je lubię. Niby ekspansywne, ale bez szkody dla roślin wokół bo znikają, a wiosną robią robotę, że hej. nasadziłąm wczoraj dla nich do duetu zawilców gajowych. Potem to miejsce wypełniają hosty, czyli wiosną dzięki nim między hostami pustki nie ma.
Bożenko u mnie też w pąkach głównie tulipany ale już widzę że będą pomyłki w tulipanach z biedronki, chyba nie będę miała tego Mystic Van Eijk tylko jakieś białe a tak chiałam tę odmianę.
Piękne ujęcia Magnolia ma cudny kolor, ciemierniki z misą bardzo ładnie się komponują a na dodatek ten limonkowy kolor, przełamuje ciemniejszą zieleń trawnika w tle Bardzo mi się podoba