Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Liliowo i kolorowo:) 23:03, 25 kwi 2019

Do góry
Kasya napisał(a)

tak to u mnie bedzie za tydzien lub dwa
czekam niecierpliwie
pieknie

Wszystko szybciej, bzy zawsze na 15 maja kwitly a teraz pachnie bzami wszedzie
Kalina juz taka...
ALe teraz dopiero niektore tulipany zakwitly

Kolejne rodki i azalie tez...

Pod bosymi stopami 22:54, 25 kwi 2019

Do góry
Żeby mi nie uciekło zapisuję co biorę pod uwagę na rabatę z wiśniami (których mam już 5). Kolorystyka stonowana, najlepiej biało zielona:
- hortensja little lime
- trawa - nie mam pojęcia jaka
- szałwia omszona biała
- róża okrywowa biała (nie znam się zupełnie, nie wiem jaka)
- dereń kousa/ kalina

Plecy przy płocie oczywiście cisowe. Wszystkiego z wyżej wymienionych wciskać nie będę, czas pomierzyć, porysować i rozplanować.

MOże uda mi się jutro zajrzeć wieczorem, jeśli nie to wracam za pięć dni, może z jakąś koncepcją
Słoneczny Ogród 22:31, 25 kwi 2019

Do góry
Kalina

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:47, 25 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wiemy wiemy

Kalina fajna,ale to będzie krzew a nie drzewko wielopniowe

No i właśnie o to chodzi
Bo tak sobie myślę, że jeśli nie może być takie samo, to lepiej żeby było całkiem inne niż "prawie takie samo"
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:52, 25 kwi 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
No wiecie dziewczyny, kogo jak kogo, ale mnie z pewnością nie można posądzić o upodobanie do minimalizmu

Więc tak sobie myślę, że przecież nie tylko śś są piękne.
Nie myślałaś Wiolu, żeby u siebie jakąś kalinę Kilimandżaro zmieścić? Albo derenia kwiecistego? Bo to by było dobre dla nich miejsce

Wiemy wiemy

Kalina fajna,ale to będzie krzew a nie drzewko wielopniowe
Dereń kwiecisty piękny ale jakie ma wymagania ? Gleba, czy na wygwizdowie nie przemarznie ?
Ogród w remoncie 14:54, 25 kwi 2019

Do góry
Spoko, działaj, poczekamy
Kalina cudna.
...uDany ogród 11:26, 25 kwi 2019

Do góry
Dana przyjechala do mnie wlasnie kalina Kern's pink. Powiem ci - boska. ostatnio w ogrodowym trafilam na Judii wlasnie zakwitla. pachnie z daleka. kwiaty ma troche inne niz aurora, wieksze i bielsze. ponoc tez wolniej przyrasta. odłożona gdzies w kącie kosztowala jedyne 20 zł. to wzielam sierotke
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:07, 24 kwi 2019

Do góry
Kawa napisał(a)

ooo Haniu widze że twój strzępek ruszyła bo i mój teraz i myślałam ze on jakiś opóźniony

kaliny śliczne są tylko czytam że łapią mszyce - u ciebie też?

Od kiedy robię wiosną oprysk z roztworu tymolowego, to kaliny są czyste. W zasadzie one atakowały wcześniej głównie kalinę Rozeum. Inne były czyste.

Kalina hordowina.

Kalina angielska (widać głównie pąki kwiatowe).

I najmniejsza kalina nana

Na japońskich (Watanabe i Mariesii) mszyc nigdy nie było.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:44, 23 kwi 2019

Do góry
tulucy napisał(a)

Zacznie Cię poganiać a może to jego taktyka, żebyś wreszcie zajęła się tamtym ogrodem

Niewykluczone . EM zgadza się na pozbycie się czegoś tylko pod warunkiem przesadzenia w inne miejsce czyli do firmowego ogrodu.
Najgorsze, że to co wyjedzie stąd tam muszę jakoś to zagospodarować, jakoś z głową posadzić, jakoś to połączyć... już i tak rośnie tam kalina, kilka berberysów kolumnowych i kulistych, jałowiec Sky Rocket i juka... dramat.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:43, 23 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Altana piękna, fotki zwslają z nóg, artystyczne, kalina jak zakwitnie nos wsadzaj i wąchaj, nic tak nie pachnie jsk ona

Właśnie dla zapachu ją kupiłam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:25, 23 kwi 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)

Tu byłam . Chyba 3 lata temu. Piękne miejsce. Ciekawe czy wiele się od tej pory zmieniło.

Wieś licząca 5 tys. mieszkańców... taaa... to o 2 więcej niż w najbliższym mi mieście i tylko o połowę mniej niż metropolia, w której pracuję .

Toczyłam wczoraj dyskusję o życiu w metropolii. Większość tych naszych, nie nadaje się już do codziennego przebywania, a precyzyjniej- dłuższe przebywanie tam zagraża życiu. Nawet nie przypuszczałam, że dożyję czasów, kiedy o jakości życia decydować będzie jakość powietrza.
Młodzi mają już zupełnie inne wymagania dotyczące przestrzeni publicznej i tego, co powinno im oferować miasto. Sam fakt, że są tam kina, teatry i tramwaj już nie wystarcza.
Ostatni raz byłam w Kamieńcu jeszcze za życia prywatnego właściciela, który za kolczastym ogrodzeniem trzymał w okolicach pałacu kilkadziesiąt półdzikich psów. Uciekłam. A teraz polecam, bo miejsce warte odwiedzenia. Poprzedni właściciel opuścił ten padół, a nowemu się chce i ma perspektywiczne wizje.

Kalina angielska się rozwija.

Rododendrony dojrzały i nie straszne im już kwietniowe przymrozki.

Sasanki pierwszy raz mają tyle kwiecia.

Azalia się rozwinęła. Będzie zgrzytać kolorystycznie, bo w pobliżu rośnie smagliczka.

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 12:38, 23 kwi 2019

Do góry
Altana piękna, fotki zwslają z nóg, artystyczne, kalina jak zakwitnie nos wsadzaj i wąchaj, nic tak nie pachnie jsk ona
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:09, 23 kwi 2019

Do góry
Kalina 'Ann Russel', wiosenny nabytek zakwitnie...
Ogród do odnowy 10:47, 22 kwi 2019

Do góry
pierwszy tegoroczny kwiatek suchodrzewu tatarskiego

po ubiegłorocznym potraktowaniu lilaków dolomitem, teraz prawie wszystkie mają piękne paki kwiatowe

z nadzieją

w końcu Susan trzyma kwiat

kalina bodnantenska Dawn nadal trzyma kwiaty

Znowu na wsi 10:38, 22 kwi 2019

Do góry
Kalina już przekwitła, teraz kwitnie śliwa Pissardi i porzeczka krwista oraz szykuje się kalina angielska. Obrazków mam niewiele bo niewiele jest do fotografowania. Ogród jedynie częściowo posprzątany, wolno mi idzie.

Moja bajka 10:49, 21 kwi 2019

Do góry
Wisteria zapowiada obiecujący pokaz. Wlazła już wysoko na orzecha i mam wrażenie, że będzie na co popatrzeć

\
cudnie kwitnie i pachnie kalina Ann Russel
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies