Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 07:30, 25 mar 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A ja wczoraj przesadzałam kępy ciemiernikowe, kwitnące.. i sprawdzimy jak to jest z ich nielubieniem przesadzania.

Tak wogle to po 2 dniach (sobota i niedziela, tak , tak..niedziela, bo cały tydzień od świtu do nocy w pracy) ledwie żyję... w sobotę rano miałam ochotę się poryczeć..kiedy to ogarnę.. roboty jeszcze tak po łebkach na 7-8 dni, czyli jak weekend to jeszcze miesiąc .. nie jest źle... a reszta niech sobie radzi sama..

Piwonii kilka tez zmieniło miejscówkę..

3 hortensje... zmiana ....

Wycięta jabłonka, jałowiec formowany (miejsce na piwonie się zrobiło)

Wywalone wszystkie ogniki.. jeszcze korzenie zostały.. porosły na 3 metry ..i padały na wertycyliozę.. wyglądam jak po walce nie z dzikimi kotami, a ze stadem lwów..

Róza ogromna z tych "dzikich" i jadalnych..

Do pilnych rzeczy, wyciąć resztę bylin, czyli jeszcze z 85 procent, trawy 90%, lawendy, zwertykulować trawnik i zreanimować rododendrony. Zutylizować resztę gałęzi po cięciu (zostało się tylko po wierzbie)
Wrzosy i tak do podmiany wiec nie muszę ciąć.. a reszta to kosmetyka i prace porządkowe.. na rabatach szwarc mydło i powidło... maskara..

Nawet nie zrobiłam zdjęć bo nie było kiedy... jedynie pierwsza kawusia uwieczniana. Mimo słonecznej soboty jest zimno.. niedziela była już pochmurna..

Nie wiem co miałaś w tej kawie, ale ja też to chcę Taki dopalacz do roboty to ja też poproszę.
Kiedyś będzie tu ogród 07:30, 25 mar 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Cudowne ptaszki

Cudne i cieszą.

jolanka napisał(a)
Świetne zdjęcia Aniu
Dzwońce są rzeczywiście bardzo zadziorne, pilnują swojego terytorium stołówkowego
Masz rację Jolu- mają charakterek. Ale i na sikory patrzę inaczej jak widzę co się potrafi dziać przy karmniku i po artykule jak to potrafią zabijać nietoperze.

Sezon kąpielowy rozpoczęty

mikina34 napisał(a)
A to Ci niegościnny dzwoniec Aniu, piękne zdjęcia robisz
Dziękuję Moniu, choć ostatnio się wkurzam bo poszedł stabilizator obraazu i o dobrą fotkę bardzo trudno. Dzwońce w zimę były bardzo grzeczne. teraz sezon lęgowy się zaczyna to instynkty dochodzą do głosu.

naszykowany na Wielkanoc

Kiedyś będzie tu ogród 07:22, 25 mar 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
U mnie rejwach ptasi, mazurki, sporadycznie wróble, sikorek masa. Nawet jastrząb im nie przeszkadza, który tu poluje na sierpówki.
U mnie niestety wróbli nie ma. Za to mazurków cała maaaasa. Do tego w hurtowych ilościach 3 gatunki sikor, dzwońce i zięby, no i oczywiście bażanty. Reszta towarzystwa (kosy, kopciuszki, rudziki, szczygły, dzięcioły itp) w mniej licznych gronach przybywa. Ostatnio stałym bywalcem przy karmnikach zaczynają być szczygły- cieszą ogromnie.

roma2 napisał(a)
To dzwoniec "nachał"? U mnie dzwońce stale się awanturują przy karmniku.
Tak Romciu, tu akurat na fotce dzwońce. Ale sikory bogatki czy mazurki wcale nie ustępują im zajadliwością. Choć muszę przyznać, że w sezonie zimowym awantur nie było- dopiero jak poczuły wiosnę.

Magleska napisał(a)
Aniu boskie te zdjęcia ptaków normalnie jak wojna o ziarno
Tyle piór leciało, że myślałam że kot się dorwał.

Sezon 2017 u Hanusi 07:17, 25 mar 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ano, z tym czasem to tak jest, że niezależnie od nas zasuwa jak rakieta.
Po prawnukach już to widzę. Całe nasze szczęście, że ogrody co roku się odmładzają, i mamy wrażenie, że nic się nie zmienia.
Miłego tygodnia

Dwa ogrody 07:15, 25 mar 2019

Do góry
Jolu, przebiśniegi można dzielić w trakcie kwitnienia i po, dopóki widać zielone listki, bo później te im zanikają i może być problem z ich znalezieniem.
pierwsze pierwiosnki

Izo, krokusiki zawsze cieszą i co roku ich dosadzam, o cieszyniance wyżej
Mini narcyzów posadziłam przed dwoma laty ok. 60 sztuk, nie wyszedł ani jeden, podejrzewam nornice. Te ubiegłoroczne

Małgosiu, lubię też puszkinie i cebulice

Sezon 2017 u Hanusi 07:05, 25 mar 2019

Do góry
Ano, z tym czasem to tak jest, że niezależnie od nas zasuwa jak rakieta.
Po prawnukach już to widzę. Całe nasze szczęście, że ogrody co roku się odmładzają, i mamy wrażenie, że nic się nie zmienia.
Miłego tygodnia

Dwa ogrody 07:03, 25 mar 2019

Do góry
Łucjo
Joku, cieszyniankę mam pierwszy rok, jedną doniczkę, cieszę się, że w ogóle się pokazała, bo zapomniałam o niej. Tak więc trudno mi wydawać jakieś opinie
Haniu, ciepłe dni przyspieszyły przekwitanie krokusów, teraz czas na te późniejsze

i przylaszczki

...uDany ogród 06:36, 25 mar 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Też uważam, że obowiązki pidzieliłas równo. Danuś każdy listek i kwiatek teraz cieszy. Kucam u siebie w igrodzie i wypatruję co tam jeszcze z zuemi wyłazi. Jeśli moi sąsiedzi jeszcze łudzili się, że jestem nirmalna, to teraz pewno przestali'

Kasiu, też tak uważam
Ja mam podobnie, ale od lat mało mnie obchodzi co sobie o mnie myślą inni. Ja nikomu do garca nie zaglądam Moje sąsiadki w tym czasie, jak ja robię dziwne pozy z aparatem, leżały wiosennie u kosmetyczek. Ja miałam okłady borowinowe na dłoniach z ziemi ogrodowej...hahahah
Miłego dnia

Przedogródek pod dębem 06:22, 25 mar 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
kwiatów pilnował ... sam nie wiem kto to był.

Gandalf Biały
Fajna wystawa i pięknie te stoiska zaaranżowane. Łyknąłeś coś?
...uDany ogród 06:22, 25 mar 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Danusiu wszędzie ładnie i wiosennie ale u ciebie najpiękniej i żadne stery gałęzi tego nie zmienia.

Basiu kochana, bardzo dziękuję za ten serdeczny komentarz!! To bardzo miłe uczucie jak Ktoś docenia efekty naszej pracy, jeszcze raz dziękuję

Szmaragdowy Zakątek 02:39, 25 mar 2019

Do góry

a teraz ciekawostki:
owoce bluszczu

i kwitnąca w marcu trawa
Szmaragdowy Zakątek 02:36, 25 mar 2019

Do góry

Szmaragdowy Zakątek 02:34, 25 mar 2019

Do góry
Byłam w niedziele w „szmaragdowym”…tym razem bardziej rekreacyjnie niż roboczo (bo po wizycie pierworodnego muszę zregenerować siły). Rozejrzałam się tylko po ogrodzie, zrobiłam małą inwentaryzację, sporządziłam listę rzeczy do zrobienia i do kupienia.

Nie wiem czy można już poczęstować róże nawozem?
Jedna róża jak dotąd nie nawiązała ze mną kontaktu po zimie…może jak jej dam jakiś suplement diety to zmieni zdanie i wypuści listki…

Poza tym piękna wiosna u mnie.

Szmaragdowy Zakątek 02:30, 25 mar 2019

Do góry
Chwilkę mnie nie było, bo odwiedził mnie mój pierworodny. Wpadł na kilka dni, narobił zamieszania i…bałaganu. Tym razem jednak chaos i dezorganizacja były duuużo większe niż zwykle, bo przyjechał z nowym członkiem rodziny.
Poznajcie…to Tayson.

Malutki jeszcze jestem i szybko się męczę, więc trzeba troszkę odpocząć...
Ogród Małej Mi 2017 00:43, 25 mar 2019

Do góry
A ja wczoraj przesadzałam kępy ciemiernikowe, kwitnące.. i sprawdzimy jak to jest z ich nielubieniem przesadzania.

Tak wogle to po 2 dniach (sobota i niedziela, tak , tak..niedziela, bo cały tydzień od świtu do nocy w pracy) ledwie żyję... w sobotę rano miałam ochotę się poryczeć..kiedy to ogarnę.. roboty jeszcze tak po łebkach na 7-8 dni, czyli jak weekend to jeszcze miesiąc .. nie jest źle... a reszta niech sobie radzi sama..

Piwonii kilka tez zmieniło miejscówkę..

3 hortensje... zmiana ....

Wycięta jabłonka, jałowiec formowany (miejsce na piwonie się zrobiło)

Wywalone wszystkie ogniki.. jeszcze korzenie zostały.. porosły na 3 metry ..i padały na wertycyliozę.. wyglądam jak po walce nie z dzikimi kotami, a ze stadem lwów..

Róza ogromna z tych "dzikich" i jadalnych..

Do pilnych rzeczy, wyciąć resztę bylin, czyli jeszcze z 85 procent, trawy 90%, lawendy, zwertykulować trawnik i zreanimować rododendrony. Zutylizować resztę gałęzi po cięciu (zostało się tylko po wierzbie)
Wrzosy i tak do podmiany wiec nie muszę ciąć.. a reszta to kosmetyka i prace porządkowe.. na rabatach szwarc mydło i powidło... maskara..

Nawet nie zrobiłam zdjęć bo nie było kiedy... jedynie pierwsza kawusia uwieczniana. Mimo słonecznej soboty jest zimno.. niedziela była już pochmurna..

Moja działka na Dębowym Lesie 00:26, 25 mar 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Bardzo fajny był wypoczynek.
Ale i wiosna tutaj jest milsza.

O tak Morskie oko cuudne
Szkoda tylko,że jeszcze w śniegu

Aniu, Słyszlam od Sylwii ,że masz rybki do oddania ??

Coś się zmieniło za leśniczówką. jakieś chyba drzewa padły i widok się piękny odsłonił na Młynarze... nigdy tam nei dotaral.. tzn na Młynarze, bo na leśniczówce bywałam Poprzedni leśniczy byli super.. nowych już nie znam..
Morskie Oko to kiedyś mówiłam że to mój drugi dom..

A rybki mam do oddania.. orfy, i karasie czerwone.. całkiem spore i dużo

Takie... innych fotek poszukaj na wątku , bo padam, idę spać..
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 00:05, 25 mar 2019

Do góry
Nornice zrobiły sobie wędrówkę po boisku

Tutaj widać na trawniku ciemniejsze miejsca. To właśnie koniczyna.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:22, 24 mar 2019

Do góry
początek czerwca w moim jagodniku jest taki jak to sobie wymarzyłam

i wreszcie pada konkretny deszcz pierwszy od 2 miesięcy

początkiem lipca jadę z m. na krótkie wakacje - zostawiamy ogród ale drogę tak układam żeby wiodła szlakiem ogrodów

proszę o cierpliwość, jeszcze trochę zostało - najważniejsze
powinnam jutro skończyć - podsumowanie będzie trudne więc muszę przemyśleć

proszę nie wpisujcie się jeszcze - jutro koniec
Ptasi gaj 23:20, 24 mar 2019

Do góry
Kasiu napisalam tez do Mazana jak zobaczylam ze jest i jesz ze tej Twojej Wejmutki dokladnie zobaczylam. Polalam bo zobacz nizej zaraz pokaze bo sa na telefonie foty przeskakuje z tabletu na telefon i to trwa szukanie.

Popryskalam dzisiaj topsinem tego rodka zobaczymy co Mazan powie.

Widzisz ma takie czerniejące pąki kwiatowe. Szkoda taki ładny był będę ratować. Już jednego drapaka uratowałam z fytoftorozy. W zeszłym roku przygielam jednego pedagogika może puści korzenie.
Ogrodowy song 23:16, 24 mar 2019

Do góry
frezja napisał(a)
No i pierwszy grill..jakżeby inaczej

Wczesna wiśnia i wczesny grill. Aż mi ochotę narobiłaś na kiełbaski z grilla .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies