Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 08:24, 28 mar 2024

Do góry
Praca nad ziemią W tym roku kolejne kartony i przekompostowane zrębki.

Północny wąwóz wokół domu

Uwielbiam pnie i konary moich klonów dissectum. Małe potworki

I widok od furtki na tyłach domu
Wzgórze chaosu 08:22, 28 mar 2024

Do góry
Pogoda oszalała, w marcu jak w garncu. Wczoraj było 18 stopni, piękne słońce.
Jeszcze kilka takich dni i przyroda wybuchnie.

Wrzucam zdjęcia ze spaceru 19 marca, taki ogród zaraz będzie historią

Wzgórze chaosu 08:22, 28 mar 2024

Do góry
Kordina napisał(a)

Świetne ujęcie Aniu, fajnie to wszystko wygląda, ale u Ciebie zawsze i wszystko fajne, a jaki super kudłaty przycisk pani se załatwiłaś na klapę
Miała być misa z wodą a jest strażnik klapy Cieplutkie tworzywo grzeje jego 18 letnie kości.
Rudy dziadkuje odkąd został sam.

Dokładnie rok temu odszedł Maksiu, był z nami 15 szczęśliwych lat. Jedna z ostatnich fotek.
Lubił moje spacery z aparatem po ogrodzie

Za drzwiami do ogrodu... 07:57, 28 mar 2024

Do góry
Tu muszę wygrabić trochę igieł. I to szybko, bo zaczynsją wychodzić kły host. To nie wiem czemu mnie jeszcze tam nie ma!?

April podbija las... 07:53, 28 mar 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Okna glanc malina, las przez nie bardzo wyostrzony
Ale takie dokładne mycie okien szczególnie tych do ziemi i drzwi tarasowych jest niebezpieczne. U mnie potem goście, a nawet eM i moja mama rozbijają sobie nos albo czoło wychodząc na taras pewnym krokiem : P ( nie mam belki poprzecznej w drzwiach i jak za czyste to wydaje się że
otwarte, tym bardziej, że z zewnątrz uchylona jest moskitiera, która zakłamuje dodatkowo rzeczywistość. Już się zastanawiałam czy na szybę nakleić jakąś naklejkę z czarnym ptakiem??? A może raczej z nosem!?

W Lidlu są sezonowe naklejki za około 5-6 zł wielokrotnego użytku. Kupiłam do pokoju dziecięcia dla urozmaicenia. Mam złe doświadczenia z szybami. Będąc tysiące kilometrów od domu na wakacjach wstąpiłam do centrum handlowego. To był dzień kiedy zmieniali właśnie naklejki na szybach i były odklejone. Odwracałam się idąc by coś komuś powiedzieć. Kątem oka widziałam otwarte drzwi…jak bardzo się pomyliłam…nadziałam się łukiem brwiowym. Było sporo krwi. Ochrona wezwała karetkę (w tamtym kraju za takie rzeczy jak niezabezpieczone szyby są duże pozwy o odszkodowania, mieli więc dużego stracha). Opatrzyli mnie na zapleczu ochrony wstępnie i doradzili bym stawiła się na SOR. Umówiłam wizytę na SOR przez moją ubezpieczalnie. Kilka szwów założył mi chirurg chwaląc się przy tym pielęgniarce pomagającej „pewnie jeszcze takiego szwu nie widziałaś” założył inaczej niż na polskie standardy i nie ma śladu. W Polsce nie chciała babeczka mi ich sciągnąć, bo nie wiedziała jak założone były (szok). Ściągałam sama z pomocą współlokatorki pęsetą przy lampce nocnej.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:36, 28 mar 2024

Do góry
No Kochane -----dzięki .Zaraz może dopasuję.

Bożenka---pooglądałam i fakt że sporo pasuje kilka to prawie takie same i na razie zapiszę w nazwach Akuba ---Ginsu ,żebym wiedziała czego szukać przy dopasowaniu.

Aniu ----wiem że prosiłam Ciebie ale samo życie . jak to nie sprawi kłopotów to z radością i to wielką przyjmę trochę korzonków. Latam po ogrodniczych i nie mogę dostać.

Jola ----To chyba nie będzie ona bo mój krzew ma ząbki wyrażne na liściach.

Ewa---- tak zdecydowanie czekam na kwitnienie i owoce może będą wtedy wszystko się wyjaśni.

A to kwiatuch dla Was !!!!

Za drzwiami do ogrodu... 23:29, 27 mar 2024

Do góry
Napia napisał(a)

Słoneczko będzie i wszystko pięknie ogarniesz

Też się zastanawiałam, gdzie te truskawki

Plany były, słoneczko było, ale zamiast ogarniać pojechałam po bratki, ziemię, nawozy i inne takie ogrodowe gadżety. Tak więc z planowanych rzeczy to niewiele pchnęłam do przodu
Za to zmajtrowałam takie oto dwa zające z jajek styropianowych łączonycb patyczkami szaszłykowymi, powleczonych bandarzem gipsowym i zaprawą gipsową z fusami kawowymi
Chyba powędrują jutro do donic z bratkami!

A truskawki będą bardziej widoczne jak wypuszczą nowe listki
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:00, 27 mar 2024

Do góry
Wiosna zawitała to fakt ale przystopowala z kwitnieniem.
Ale za to mech ma się nadzwyczaj dobrze aż za.

W kamiennym kręgu od początku 22:22, 27 mar 2024

Do góry
Dzisiaj w mojej ogrodowej studni spotkałam kumaka nizinnego
Nigdy wcześniej nie widziałam takiego cudaka

Świetnie wygląda ten jego brzuszek
W kamiennym kręgu od początku 22:07, 27 mar 2024

Do góry
Coraz więcej kwiatków
W kamiennym kręgu od początku 22:06, 27 mar 2024

Do góry
Tulipany turkmeńskie
W kamiennym kręgu od początku 22:05, 27 mar 2024

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Dopytuję tylko o ten czas przesadzania, bo to co u Ciebie przekwita, u mnie dopiero zaczyna. Przebiśniegi jeszcze u mnie kwitną. Przesadzać je kwitnące, czy poczekać aż przestaną kwitnąć? Poi kwitnieniu jest za późno na przesadzanie?
Szkoda mi tych kwiatków, bo pewnie oklapną po takich rewolucjach.

Ewka, tak wyglądają dzisiaj.

Sadzę po 3-7 cebul i już na następną wiosnę kwitną bez problemu
Magary Dramaty z Rabaty 21:56, 27 mar 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Jak już o sprzętach mowa, to w ramach akcji "więcej sprzętu niż talentu" pokażę Wam co kupiłam, zupełnie przypadkowo, w sinsay'u

Tak, wiem, to konsumpcjonizm Przecież te wszystkie wysiewy można ogarnąć kuchennymi łyżkami
Ja jednak nie do końca lubię mieszać kuchenne sprzęty z ogrodowymi, więc te 8 zeta postanowiłam wydać

Też mam takie, chyba w zeszłym roku zakupione i ktoś pisał o narzędziach chirurgicznych
a to przecież nie narzędzia a narządki ogrodowe.
Grzebiuszka ziemna 21:49, 27 mar 2024

Do góry
Odebrałam właśnie z inpostu moje truskawki wijące jutro przy dziennym świetle obejrzę :

szklarenka okienna działa i funkcjonuje, dokupiłam drugi komplet doświetlenia, przymocowałam i jest zdecydowanie lepiej, poprzednio był 1 komplet na środku i boki niedoświetlone:

Braciszki zakupione czekają na posadzenie i 2 skalnice Arendsa:

i jeszcze taka niespodzianka z dnia dzisiejszego w ogrodzie jakaś późna odmiana krokusików

Kasiu dzięki za naukowe wyjaśnienia co do rosówek i innych dżdżownic te mają całkowitą zgodę na działalność w ogrodzie.
U mnie duży spadek formy i znowu uczę się pokory, czekam aż wszystko minie, bylebym jakoś święta ogarnęła
Aha, okna nie umyte, żółtej ściereczki brak podobnie jak i kondycji.

Wzgórze chaosu 21:15, 27 mar 2024

Do góry
Iwonka napisał(a)

Świetne ujęcie Aniu, fajnie to wszystko wygląda, ale u Ciebie zawsze i wszystko fajne, a jaki super kudłaty przycisk pani se załatwiłaś na klapę
Wzgórze chaosu 21:08, 27 mar 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Z tym wyborem ciemierników zamiast wiosennych cebulowych miałaś nosa. Wyjątkowo długo zdobią rabaty i świetnie się komponują z innymi nasadzeniami na rabatach.
Mam nadzieję, że problemy zdrowotne to nic poważnego i nie będzie się to wiązało z ograniczeniem aktywności ogrodowej.
Uściski!

Witam Haniu w nowym sezonie, tak się cieszę z odwiedzin
Na razie spaceruję, ale maj będzie już mój

Ciemiernikowe rondo widzę z najczęściej wyglądanego, kuchennego okna.
Praca nad ziemią przyniosła efekty. Niestety przyciągnęła też podziemnych łasuchów.
Dlatego nie będę tu inwestować w cebulowe.

U mamy rosną w ilości hurtowej klasyczne żółte żonkile.
Przeprosiłam się z tym kolorem i posadzę je w rondzie na środku, gdzie oprócz cisa są tylko hakone i jeżówki.
Na ten moment myślę, że to dobry pomysł. Będzie energetycznie.
A ciemierniki kwitną długo i na razie nic ich nie zjada

Ogród Basi i Romka 21:07, 27 mar 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
Mam swój, mój, własny mały niezbędnik ogrodowy

Zestaw ogrodowy? To wygląda jak zestaw majsterkowicza. Ciekawe co kombinujesz?
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:38, 27 mar 2024

Do góry
Juzia bierz, ale oni z gór są. Kasina I Mszana Dolna. Do Ciebie to juz w ogole daleko! Robote maja na rok do przodu, mlode chlopaki ale ogarniete. Gdyby nie to to bym w zyciu nie odwazyla sie budowac. A tak to SSO bedzie z jedna firma, a reszte sie ogarnie. Jakos.

Do ogrodzenia mialam ludzi ze Slaska, 35zl za mb robocizny, u nas ponizej 90 trudno kogos znalezc. A I tak chcialo im sie przyjezdzac codziennie... panel od producenta, przy duzym zamowieniu dobra cena. A I tak wyszlo duuuzo bo I działka duza...
Jakby co namiarami sluze.

Wiktorio takie, pewnie wszystkie masz

Ogród z koniczynką 20:37, 27 mar 2024

Do góry
Jegomość z totemu ma okulary, żeby lepiej pilnował truskawek...

Koniczynka ma nową obwódkę z trzmieliny Fortunea Emerald Gold. Zastanawiałam się nad różnymi wersjami roślinnymi, a w końcu stanęło na pierwotnym pomyśle..., sprawdzona nie przemarza, powinno być ok, posadzona, podlana, a jutro chcę ją przyciąć, bo już nie zdążyłam.

Dopiero na zdjęciu zauważyłam, że berberysy pokazują kolorki listowia...bo to, tak jest...jak słońce wyżej, to ogrodnik niżej...
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:25, 27 mar 2024

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies