Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 17:21, 03 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Gosiu odwzajemniam pozdrowionka......

dużo słoneczka Ci życzę

Dzięki śliczne za bazie, jak byłam mała to je uwielbiałam i do teraz mi to zostało
Ogród do odświeżenia 16:19, 03 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Wszyscy coś ciachają, ja za świerki się wziąć muszę, chcę je zagęścić troszkę, a poza tym to cała lista do cięcia, pozdrowienia zostawiam i dużo dużo słonka życzę

Ciachaj, ciachaj Gosiu, bo to wiele frajdy ogrodomaniakom sprawia
Moje ukochane miejsce na ziemi 15:43, 03 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Cieszę się, że znalazłaś pomocną dłoń,
człowiek czasami potrzebuje takiego wsparcia;
Pozdrawiam weekendowo

Gosiu odwzajemniam pozdrowionka......

dużo słoneczka Ci życzę
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:40, 03 mar 2013

Do góry
O coś co Tygryski lubią najbardziej- igiełki
Postawić trawkę nad i... 14:37, 03 mar 2013

Do góry
Aga dasz radę, ja też mam trochę przenosin zaplanowanych, a Żon niech się cieszy, że ma tak fajnie zakręconą żonę
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:35, 03 mar 2013

Do góry
Fajne iglaczki
Początki w Kruklandii 14:34, 03 mar 2013

Do góry
A u mnie na zmianę trochę słonka trochę chmurek
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 14:09, 03 mar 2013

Do góry
Ogród super wygląda po zimie,
czuję, że ja też w tym roku poeksperymentuję z rozmnażaniem hortensji, szkoda tych patyków wyrzucać, a nóż widelec coś będzie
Buziaki
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 14:04, 03 mar 2013

Do góry
nieszka napisał(a)

Ja to jeszcze się muszę jakieś mądrej głowy podpytać jak to zrobić żeby w jednym poście kilka postów zacytować jednocześnie. Wiesz może???

Ja to robię za pomocą kopiuj-wklej
Robię cytuj, odpowiadam, kopiuję całą treść, znowu cytuj na kolejnym poście, wklejam poprzedni do otwartego i znowu piszę, następnie kopiuję, itd.
Liliowo i kolorowo:) 13:56, 03 mar 2013

Do góry
Zdjęcie prześliczne i widać jakie te lilie duże, kwiaty wspaniałe mają
Ogród do odświeżenia 13:51, 03 mar 2013

Do góry
Wszyscy coś ciachają, ja za świerki się wziąć muszę, chcę je zagęścić troszkę, a poza tym to cała lista do cięcia, pozdrowienia zostawiam i dużo dużo słonka życzę
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:33, 03 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Rób bonsaia jestem za, a z tym aparatem to mi też się bacznie przypatrują...hihihi

To normalne, wszędzie przypatrują się.

Zrób bonsaia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/599-ogrodowisko-w-iwoniczuzdroju-ciecie-jalowca
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:00, 03 mar 2013

Do góry
Wiosennie się robi i aż miło pochodzić po wątkach, a za oknem słoneczko świeci i jak tu się nie cieszyć,
To widzę twój teść niewyżyty ogrodowo, może by mi ławeczkę pomalował, też na biało
a tak na serio to moim zdaniem nic drzewom nie będzie, chodzi bardziej o estetykę myślę, nie przejmuj się, chciał pewnie dobrze,
Pozdrawiam niedzielnie
Ogród do kwadratu 12:50, 03 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Aguś- dziś dzień cięcia był, mnie zmobilizowała Marzenka, dobrze że poszłam za radą, bo teraz bym czytała, że wszyscy cieli a ja siedziałam, o nie, nie mogę być w tyle z robotą....to sama przyjemność tak naprawdę była

Diana - byłam u Ciebie i widziałam foteczki z cięcia i... skubania kubraczka . Moje dzieciaki też pomagały i syn w przypływie radości orzekł, że chce być ogrodnikiem !!! Ale wolę to niż gdyby miał zostać policjantem czy strażakiem
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:50, 03 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
A z tego chciałabym zrobic bonsaja

myślicie że można?

Wszyscy (teściowe. sąsiedzi) na mnie patrzą dość dziwnie jak z tym aparatem po ogrodzie biegam, wypytują po co to robię, dobrze że się jeszcze w czoło nie pukają Wy też tak mieliście?

Rób bonsaia jestem za, a z tym aparatem to mi też się bacznie przypatrują...hihihi
Ogród do kwadratu 12:47, 03 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Aguś- dziś dzień cięcia był, mnie zmobilizowała Marzenka, dobrze że poszłam za radą, bo teraz bym czytała, że wszyscy cieli a ja siedziałam, o nie, nie mogę być w tyle z robotą....to sama przyjemność tak naprawdę była

Gosiu - jak to BoćKasia (Bociuś) napisała - nie ma to jak uciorać się w glebie Jaką to radość daje
W Gąszczu u Tess 12:45, 03 mar 2013

Do góry
Ale świetna wiosna u ciebie, a od poniedziałku to już w ogóle wiosennie ma być,
roślinki świetnie przezimowały, u mnie właśnie słonko walczy z chmurkami, stawiam na słonko, miłego popołudnia, buziole
Co z tym ogródeczkiem począć 12:38, 03 mar 2013

Do góry
Ja bym je przycięła, jeśli to ich pierwszy rok to 30-40 cm nad ziemią nad silnym pąkiem, ale może ktoś pozna, bo ja nie wiem jakie to są odmiany, chyba że chce ci się poszukać, np. tutaj:
http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/
Kiedy, jak i czym pryskać.... 12:14, 03 mar 2013

Do góry
Fachowcem nie jestem i opieram się tylko i wyłącznie na wiedzy, która została mi przekazana przez pogotownie ogrodnicze, które sygnalizowało mi opryski dwa lata temu- w marcu nie robię na grzyba, nigdy nie miałam takiego zalecenia i nie spotkałam się z nim w moim ogrodzie tak wcześnie. Zaczynam od preparatów olejowych w marcu- np. Promanal, później stosuję Asahi- ale to już mój pomysł, od kwietnia miałam sygnalizację na grzyby, ale dotyczyła konkretnych roślin, u mnie koniecznie migdałek przed kwitnieniem i drugi raz w czasie kwitnienia, systematycznie to pryskam od czerwca, ale bardzo dużo zależy od pogody, po opadach trwających kilka dni koniecznie działające układowo, a profilaktycznie można zastosować te, które działają kontaktowo- najlepiej jest stosować je na przemian i zmieniać środki, maksymalnie dwa razy w sezonie ten sam preparat. Od maja również owodobójcze, ale dopiero po zauważeniu szkodników, mszyce i przędziorki na iglakach można łatwo zauważyć, jeśli przyłożymy białą kartkę pod krzew i raptownie nim potrząśniemy, na kartce widać poruszające się malutkie punkciki, wtedy wiadomo, że przędziorki albo mszyce. Warto też obserwować mrówki w swoim ogrodzie, one ciągną np. do miodownicy- u mnie co roku na sosnach, nigdy bym ich nie zauważyła, gdyby nie mrówki. Pamiętajcie też, żeby opryski dolistne wykonywać albo wcześnie rano albo wieczorem, lub całodobowo w pochmurny dzień, dobrze żeby w okresie 48 h po oprysku nie spadł większy deszcz.
Igiełkowy ogródeczek 12:05, 03 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Tess profilaktycznie gdy temeperatura w dzień bedzie pow 6 stopni i nie będzie przymrozków w nocy.
U mnie róże nęka mączniak i plamistość więc pryskanie wiosenne to mus. Jesli nie miałaś problemów z chorobami grzybowymi to sobie odpuśc.
Ale poniewaz zapowiadają mokrą wiosnę to ja nie odpuszcze profilaktyki przeciwgrzybowej

Stare liście z róż usuwam i palę, żeby nie przenosiły chorób, są zarażone, bo widać plamy na liściach, na nowych nigdy nie miałam w marcu grzyba, ale to ty jesteś ekspertką we własnym ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies