Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:31, 12 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jolu, swieeta racja. Ja też czekam na fotki w trakcie.
Też tyle stron musiałam przeczytać, a fotek niet.

Iwona nie czytaj...oglądaj
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:17, 12 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Danusiu wyczytałam na FB, że ogród bez trawnika będzie emitowany w tym tygodniu czyli 12.10, a nie 19.10. Myślę że to ważna wiadomość dla zainteresowanych

Mogę prosić o linka na FB ?
Moja działka na Dębowym Lesie 18:15, 12 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak myślałam, że lustrzanka Ja niestety muszę jeszcze na lustrzankę trochę pochorować. Wkurza mnie, że moja Sony ma kiepskie macro .

Każdy aparat jakby robi po swojemu,mój ma duża rozdzielczość ,że i tak muszę wycinać rozmiary.
A czasami makro da się przybliżyć

Iwk4 napisał(a)
Ale u ciebie jeszcze kolorowo Tyle kwiatów kwitnie

Mnie też cieszą jeszcze te wszystkie kolorki

A to tak żuraweczka moja

Luis Odier

Augusta Luisa

Moja działka na Dębowym Lesie 18:05, 12 paź 2014

Do góry
Ale u ciebie jeszcze kolorowo Tyle kwiatów kwitnie
Ogródek Iwony 18:03, 12 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Pięknie to - Jesiennie u Ciebie wygląda!!!

Jesiennie się robi coraz bardziej. Wczoraj jechałam drogą wśród lasów i zachwycałam się kolorami
Ogródek Iwony 18:01, 12 paź 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Pięknie rozrysowałaś rabaty, widać, że musiało Cię to kosztować wiele pracy, ale świetnie wyszło i będzie Tobie łatwiej A jesienne obrazki bardzo nastrojowe
Pozdrawiam Iwonko

Agnieszko, żeby jeszcze ktoś za mnie rozrysował plan wjazdu
Moja działka na Dębowym Lesie 18:00, 12 paź 2014

Do góry
Tak myślałam, że lustrzanka Ja niestety muszę jeszcze na lustrzankę trochę pochorować. Wkurza mnie, że moja Sony ma kiepskie macro .
Moja działka na Dębowym Lesie 17:46, 12 paź 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Piękne zdjęcia kwiatów i zwierzątek I widok na jezioro zapiera dech w piersiach Widoku zazdroszczę

Agnieszko Bardzo dziękuję za wizytę i kardo słowo.

Iwk4 napisał(a)
Zdjęcia ładnie w obwódkach wyeksponowane masz. Pięknie. Też jestem ciekawa twojego aparatu.

Iwk4 -Iwonko.Mój aparat to już weteran.mam latek chyba 9.To lustrzanka Cannona.Ale sprawdza się do dziś

Ogród na glinie 17:39, 12 paź 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)

Iwonka, ale wiesz jak to jest - muszę to przekopać, bo CHCĘ już posadzić, żeby rosło i w przyszłym sezonie cieszyło. Przy czym to muszę wcale nie jest takie straszne, żeby tylko czasu było więcej... A przy małych dzieciach czasu jak na lekarstwo

Gosiu, tak napisałam trochę w Twoim imieniu, tak to u mnie wygląda. Wydaje mi się, że masz podobnie

Kamilko, Małgosiu, wiem jak to jest przy małych dzieciach. Miałam tak co 3,5 roku - nowe pieluchy i to 4 razy. Teraz juz wyrosłam z pieluch, ale człowiek robił wtedy, gdy dzieciaki spały, albo czymś zajęte były, pod czułym okiem
Potem doszła opieka nad chorą, leżącą mamą, ogród pozwalał mi się oderwać od jej jęków i ciężkiej choroby - gdy spała, uciekałam do ogrodu.
W tym roku ponownie zabrałam się za ogród, tak na dobre w miarę możliwości finansowych.
Ale pisałam, że w ogrodzie ważne jest chcę, a nie muszę, bo trzeba dbać o zdrowie, mierzyć siły na zamiary. Ja od dźwigania w ogrodzie miałam rozdarcie siatkówki (najpierw był uraz w oko, potem stres i dźwiganie w ogrodzie) i ponad rok walczyłam o częściowe odzyskanie wzroku. Przeszłam poważne operacje i dziś wiem, że jak nie będę uważać, to to samo grozi mi z drugim okiem.
Dobrze by było mieć wsparcie M, który by pomógł przekopać rabatki, choćby weekendowo. Ja mam, a Małgosia? Kamila?
Pozdrawiam

Minimalizm z odrobiną romantyczności 09:03, 12 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jesssu tyle czasu zmarnowały na gadanie tyle czytania miałam a na koncu co? Nic. Zas fotek nie ma . Ja juz to pisałam i napisze . Wszystkie mnie namawiały na zdjecia instruktazowe dla potomnosci ale bajzlownik to tylko u mnie......

Czekam na te foty i sie nie rusze jak nie zobacze co u Ciebie nowego ;

A robotnicy hm melisy w sklepie zabraknie .... A oni i tak sie nie zmienia

Jolu, swieeta racja. Ja też czekam na fotki w trakcie.
Też tyle stron musiałam przeczytać, a fotek niet.
Ogród na glinie 09:02, 12 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Maliny pewnie wyczuły, że w lesie nie będą karczowane, hi, hi.

A Mazan masz rację, kto to tyle na siebie naraz bierze! W przyszłym roku część prac można zrobić, dziewczyny, odpuście ciut, bo się zatyracie
Małgosiu, zrób po kolei tyle ile dasz radę. Moje maliny też muszę przesadzić, ale nie wiem jeszcze gdzie, bo są ekspansywne, a owoce chciałoby się jeść. Więc część prac musi poczekać. Sama widziałaś u mnie, że tyle lat mieszkam , a wszystkiego nie zrobiłam. Pociesz się, ze inni nie mają ani tyle, co ty Oczywiście nie ci na O, tylko ci z twojej wsi ... Wszystko po kolei. Żyć też trzeba, a o ogrodzie trzeba myśleć w kategorii "chcę", a nie "muszę"
Pozdrawiam

Iwonka, ale wiesz jak to jest - muszę to przekopać, bo CHCĘ już posadzić, żeby rosło i w przyszłym sezonie cieszyło. Przy czym to muszę wcale nie jest takie straszne, żeby tylko czasu było więcej... A przy małych dzieciach czasu jak na lekarstwo

Gosiu, tak napisałam trochę w Twoim imieniu, tak to u mnie wygląda. Wydaje mi się, że masz podobnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:43, 10 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dziękuję, zajrzę . Chciałabym posadzić w nogach jodły. Czy to dobry pomysł?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/723844/original.jpg

Dobry - będą fajnie wyglądać
Ogród na glinie 17:07, 10 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A Mazan masz rację, kto to tyle na siebie naraz bierze! W przyszłym roku część prac można zrobić, dziewczyny, odpuście ciut, bo się zatyracie
Małgosiu, zrób po kolei tyle ile dasz radę. Moje maliny też muszę przesadzić, ale nie wiem jeszcze gdzie, bo są ekspansywne, a owoce chciałoby się jeść. Więc część prac musi poczekać. Sama widziałaś u mnie, że tyle lat mieszkam , a wszystkiego nie zrobiłam. Pociesz się, ze inni nie mają ani tyle, co ty Oczywiście nie ci na O, tylko ci z twojej wsi ... Wszystko po kolei. Żyć też trzeba, a o ogrodzie trzeba myśleć w kategorii "chcę", a nie "muszę"
Pozdrawiam

U mnie na glinie maliny wogole nie chca rosnac, nie mowiac o atakowaniu ogrodka
Za to truskawki i poziomki - synek nie nadaza ze zbieraniem
Ogród na glinie 16:59, 10 paź 2014

Do góry
Mazan napisał(a)
Małgosik

Intensywność prac mnie nie dziwi. Dziwi tylko niezmierna ochota robić za Atlasa. "Mierz siły na zamiary" czy odwrotnie? U Ciebie wszyztkie maksymy 'w łeb' biorą.
Malinom będziesz musiała wstawić jakieś ograniczniki, w przeciwnym razie zachwaszczą wszystko po sąsiedzku. Moje bez namysłu 'poszły w las' choć tam niby dużo gorsze stanowisko.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 07:07, 10 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Najpierw brakowało do 100, teraz już 102. Więc wszystkiego dobrego na 102. Pięknego ogrodu:

Dzieki Iwonko z taka cudna róża jest pieknie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:14, 10 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Mam - nawet dwa
Jeden rośnie 3,5 roku, a drugi kupiłem chyba rok temu w maju - wysoki, ale rzadki. Fotki zrobię dopiero w weekend, bo teraz nie mam jak Więc zapraszam za dni kilka

Dziękuję, zajrzę . Chciałabym posadzić w nogach jodły. Czy to dobry pomysł?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/723844/original.jpg
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:12, 10 paź 2014

Do góry
Piękne te jesienne kolory. Pozdrawiam cieplutko
Ogródek Iwony 00:01, 10 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
się napracowałaś przy tym rzucie
ale ja już dziś słowa nie rzeknę, bo padam

Małgosiu, masz swoją pracę w ogrodzie (podglądam cały czas), roślinki ważniejsze. Mój plan może jeszcze poczekać. Ale powiem, że Łuki coś kombinuje nad nim. jak mu natchnienie pomysł podsunie, to cosik z tego będzie. Ja trzymam kciuki. Na planie naniosłam trochę mniej, niż jest obecnie, bo wtedy jest większe pole do popisu i pomysłów. Człowiek się nie ogranicza. Na dodatek koła mam w kostce i to jest ok. Ale podobają mi się też proste linie i dobrze się z nimi czuję. No i teraz jak to połączyć w całość? Cały czas coś podglądam na Pinteresie, śledzę wątki, zapisuję wszystkie obrazki, które mogłyby być inspiracją ... Jeszcze nie wymyśliłam
Lawendowy zawrót głowy 22:57, 09 paź 2014

Do góry
Najpierw brakowało do 100, teraz już 102. Więc wszystkiego dobrego na 102. Pięknego ogrodu:
Ogród Beaty 22:52, 09 paź 2014

Do góry
Beatko, ale dziś nowe miejsca pięknie pokazałaś. Mam wrażenie, że masz duży ogród i masę zakątków. Ogród dopieszczony, takie fotki powinny się pojawiać co kilka stronek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies