Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Malgosik 20:05, 09 paź 2014

Jeśli cyprysiki to nie w rządku.
może je strzyc na kulki i rozrzucić pod drzewem jak kulki z bukszpanu?
a wogóle to jak tam ze słońcem?
bo jak cieniśćie to może carex elata aurea?
Dorota123 20:07, 09 paź 2014

Dużo już zrobiłaś i czytam o kolejnych zmianach. My tu na Ogrodowisku wszyscy jesteśmy bardzo kreatywni i tak nas robota lubi Mamy te swoje chwile radości z efektów jakie osiągamy i skutki uboczne w postaci zmęczenia, czasem bolącego kręgosłupa, ale za nic na świecie nie chcemy z tego zrezygnować, bo to właśnie daje nam radość i tak zwane wytchnienie. Ale się rozpędziłam
lojalna_ 20:07, 09 paź 2014

Iwonki jaki Ty sliczny plan zrobiłas tylko ja taka bezplanowa
Iwk4 20:57, 09 paź 2014

Malgosik napisał(a)
Jeśli cyprysiki to nie w rządku.
może je strzyc na kulki i rozrzucić pod drzewem jak kulki z bukszpanu?
a w ogóle to jak tam ze słońcem?
bo jak cieniśćie to może carex elata aurea?

Ta strona jest wschodnia, szybko jest cień od domu. Dlatego też myślałam o funkiach, z tyłu za drzewem mam posadzone biało-zielone , ale drobne.
Musze pomyśleć ... a jaki odczyn gleby lubią trawki?
A może rozplenice?
Iwk4 21:03, 09 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Dużo już zrobiłaś i czytam o kolejnych zmianach. My tu na Ogrodowisku wszyscy jesteśmy bardzo kreatywni i tak nas robota lubi Mamy te swoje chwile radości z efektów jakie osiągamy i skutki uboczne w postaci zmęczenia, czasem bolącego kręgosłupa, ale za nic na świecie nie chcemy z tego zrezygnować, bo to właśnie daje nam radość i tak zwane wytchnienie. Ale się rozpędziłam

Dorotko, tak czytam i sobie myślę, że chyba ten bolący kręgosłup może dotyczyć mojego M. Ja mam taką przypadłość, że nie wolno mi dźwigać (właściwie tym z bolącymi kręgosłupami też ), więc wszystkie ciężkie prace robił mój M, a jak ja próbowałam czasem szpadlem popracować, to zaraz byłam karcona Mi nie wolno ciężko ze względu na zagrożenie widzenia. A na co ślepemu byłby piękny ogród? Chyba tylko do wąchania. Więc muszę się oszczędzać. Dlatego dużo prac robię na kolanach, aby wysiłek nie podbijał mi ciśnienia w oczach.
Iwk4 21:05, 09 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Iwonki jaki Ty sliczny plan zrobiłas tylko ja taka bezplanowa

Jolu, wierz mi, że ten plan mnie kosztował ... samozaparcia, aby się do niego zabrać. Na co dzień mam dość pilnowania dokumentacji, więc jak muszę coś na papierze robić, to tego nie lubię, choć nie przychodzi mi z trudem rysowanie po kratkach
Malgosik 22:39, 09 paź 2014

się napracowałaś przy tym rzucie
ale ja już dziś słowa nie rzeknę, bo padam
Iwk4 00:01, 10 paź 2014

Malgosik napisał(a)
się napracowałaś przy tym rzucie
ale ja już dziś słowa nie rzeknę, bo padam

Małgosiu, masz swoją pracę w ogrodzie (podglądam cały czas), roślinki ważniejsze. Mój plan może jeszcze poczekać. Ale powiem, że Łuki coś kombinuje nad nim. jak mu natchnienie pomysł podsunie, to cosik z tego będzie. Ja trzymam kciuki. Na planie naniosłam trochę mniej, niż jest obecnie, bo wtedy jest większe pole do popisu i pomysłów. Człowiek się nie ogranicza. Na dodatek koła mam w kostce i to jest ok. Ale podobają mi się też proste linie i dobrze się z nimi czuję. No i teraz jak to połączyć w całość? Cały czas coś podglądam na Pinteresie, śledzę wątki, zapisuję wszystkie obrazki, które mogłyby być inspiracją ... Jeszcze nie wymyśliłam
Napia 22:11, 10 paź 2014

Pięknie rozrysowałaś rabaty, widać, że musiało Cię to kosztować wiele pracy, ale świetnie wyszło i będzie Tobie łatwiej A jesienne obrazki bardzo nastrojowe
Pozdrawiam Iwonko
anabuko1 17:56, 12 paź 2014

Pięknie to - Jesiennie u Ciebie wygląda!!!