Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród Małej Mi 2017 13:47, 01 lis 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Nie wyszczególniam jakiegoś drzewka, bo każde o tej porze jest śliczne, nawet te
rzedniejące brzozy. Zdrowia i nieustającego dopływu środków na życie w dobrobycie.
Chociaż to bywa względne/ mam na myśli dobrobyt/

Dzięki Hanuś, próbujemy nie dać się..
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:15, 30 paź 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Kociaki cudowne, a te Twoje klony to po prostu bajka

Kocie jak to zwykle mi towarzyszą
Klony jak zawsze gwiazdami...też derenie i wyjątkowo piękne brzozy, poniżej kalina Roseum i dereń padodowy Variegata.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:49, 30 paź 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Piekne te twoje rozplenice cudownie miec tyle drzew w ogrodzie Mi tego u mnie brakuje.

Ze stricte ogrodowych drzew to widać głównie brzozy,katalpy, śliwy wiśniowe i zimozielone iglaki. Te bardziej atrakcyjne drzewka są jeszcze niewielkie.

Czekam też na szpaler drzewek posadzonych na zapłociu. Zaczynają powoli wystawać zza żywopłotu.

ambrowiec

Klony Ginnala

klon Henry'ego

wewnątrz

Ogród Małej Mi 2017 16:39, 29 paź 2020

Do góry
Nie wyszczególniam jakiegoś drzewka, bo każde o tej porze jest śliczne, nawet te
rzedniejące brzozy. Zdrowia i nieustającego dopływu środków na życie w dobrobycie.
Chociaż to bywa względne/ mam na myśli dobrobyt/
Ogród do odnowy 05:41, 29 paź 2020

Do góry
TAR napisał(a)
fajnie masz, ja moge co najwyzej tylko rano popodziwiac cos z okna w lazience, wracam jak juz jest ciemno. ale kazdy ranek bardziej żółty za oknem. w lesie przebarwiaja sie dęby, brzozy i inne. Wszystko w kolorze kurczakowym tylko ten pokazywany buk wciaz zielony. u mnie w ogrodzie pendula zielony tez koloru jeszcze nie stracil

Została Ci sobota i niedziela

Wczoraj jeździłam po okolicy - cudna złota jesień, tylko nie trafiłam na czerwienie
Ogród do odnowy 15:35, 28 paź 2020

Do góry
fajnie masz, ja moge co najwyzej tylko rano popodziwiac cos z okna w lazience, wracam jak juz jest ciemno. ale kazdy ranek bardziej żółty za oknem. w lesie przebarwiaja sie dęby, brzozy i inne. Wszystko w kolorze kurczakowym tylko ten pokazywany buk wciaz zielony. u mnie w ogrodzie pendula zielony tez koloru jeszcze nie stracil
Ogród w dolinie 12:53, 28 paź 2020

Do góry
zszywka napisał(a)

O właśnie ten

A Brzozy lubią wodę, jestem ciekawa co wymyślisz ciekawego ja mam piach wiec trudno mi powiedzieć jak to wyglada brzoza +glina

Edit: fajną okolice masz i kolejny punkt odchaczony, płot stoi

Tak wszędzie piszą, że lubią wodę Zobaczymy czy się z moją gliną polubią
Z ogrodzenia cieszę się niezmiernie, już chyba że 3 lata odkładane...
Ogród w dolinie 10:52, 28 paź 2020

Do góry
Mary napisał(a)

Chyba o ten wątek chodzi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7257-po-mojemu-ogrod-subiektywnie-swiadomy?page=88
A tu zdjęcie wspomnianej rabaty z ogrodu Zielonej Marty w wątku Admete
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2242-jak-zamienic-gline-w-wymarzony-skrawek-ziemi?page=778

O właśnie ten

A Brzozy lubią wodę, jestem ciekawa co wymyślisz ciekawego ja mam piach wiec trudno mi powiedzieć jak to wyglada brzoza +glina

Edit: fajną okolice masz i kolejny punkt odchaczony, płot stoi
Spełnione marzenia 12:50, 27 paź 2020

Do góry
Witaj! Miło ze ktoś zajrzał. Tak ogród ma drugi rok. Brzozy rosną baaardzo szybko. W tamtym roku to były patyczki a dzisiaj mają już piękna białą korę. W zakątku brzozowym mamy rozplenicę hameln gold ale chyba nie mam do niej ręki bo jest sstrasznie malutka, poczekam ci będzie z bije w przyszłym roku i jak nie urośnie jak wasze piękne okazy to ją przesadzę i wsadzę tam coś innego. Pozdrawiam
Spełnione marzenia 12:40, 27 paź 2020

Do góry
Witaj fajny ten brzozowy zakątek, jak urosną będzie ładnie też w tym roku posadziliśmy brzozy, tylko cztery bo nas jest czworo każdy sadził swoją, nasze są trochę mniejsze ale brzoza chyba szybko rośnie ogólnie to ładnie macie wszystko zrobione, dużo roślin a ogród młody bo raptem dwa lata z tego co wyczytałam Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:44, 26 paź 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Danuś nie mogę się doczekać aż drzewa Ci urosna, to będzie cudowne przeżycie! I tak masz super te brzozy za siatka ale jak Twoje jeszcze podrosną to bedzie dopełnienie cudownych rabat
Zapraszam Cię na moją jesień, choć tak możemy się odwiedzić w tych trudnych czasach

Brzozy robią fajne tło, tylko co będzie jak ktoś je wytnie...aż strach. Moje drzewa rosną. Doczekamy się.
Ogród w dolinie 20:58, 26 paź 2020

Do góry
Wszystkim, którzy doradzali w sprawie roślin na mokre podłoże bardzo dziękuję
Jak to spisałam to mam całą listę, dodając do tego derenie, bzy i kaliny i choinyjest całkiem fajna lista a pewnie to nie koniec...
Wiem, że musimy jeszcze popracować mocniej nad przepuszczalnością gleby, szczególnie tam, gdzie rosną brzozy, choiny i ambrowiec, zrobić drenaż i studnie z pompą, bo poziom wody jest wysoki...a wiosną będzie na pewno gorzej.
Mam nadzieję, że ambrowiec ruszy w przyszłym roku, też jest polecany na takie stanowiska.
Ogród w dolinie 13:00, 25 paź 2020

Do góry
Oba wątki mam w obserwowanych, musiałam już te zdjęcia kiedyś oglądać, a jednak punkt widzenia mi się zmienia, trochę więcej widzę niż kiedyś no i lepiej rozpoznaję rośliny, chociaż plamy dalej odbieram.

Dziś piękne słońce, znowu leczymy katar...
Moja brzozowa ma wystawę północną, jak posadzę za brzozami żywopłot (a chyba będą tuje) to będę miała tam cień...
Na razie jest tam bardzo mokro mokro, jeżeli brzozy przeżyją to nie wiem jak się stosunki wodne zmienia? Nie wiem jeszcze co tam posadzę, przetwarzam
Stipy ślicznie wyglądają pod brzozami, ale tam na pewno nie przeżyją, cisy też nie...
Lubię tą perspektywę, zawsze zerkam jak biorę psa , mimo nieporządku, nie pochowanych rzeczy, prac do dokończenia, co wynika z braku czasu na wszystko.

Miłej niedzieli
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:04, 25 paź 2020

Do góry
Danuś nie mogę się doczekać aż drzewa Ci urosna, to będzie cudowne przeżycie! I tak masz super te brzozy za siatka ale jak Twoje jeszcze podrosną to bedzie dopełnienie cudownych rabat
Zapraszam Cię na moją jesień, choć tak możemy się odwiedzić w tych trudnych czasach
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:03, 24 paź 2020

Do góry
Tarcia, krok po kroczku. Zdążymy.

U mnie brzozy jeszcze ulistnione. Derenie łysieją.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:04, 24 paź 2020

Do góry
twoja jesien niezgorsza kolorystycznie moje ambrowce tez sliczne bordowo-czerwone, uwielbiam je. ale po dzisiejszym wietrze duzo lisci z drzew spadlo, szczegolnie brzozy ogolocilo. za to znalazlam siewke kwitnacej sasanki a jak rano wstalam to stwierdzam, ze od przedwczoraj ogrod jeszcze bardziej zółto-pomaranczowo-czerwony sie zrobil. mam kilka drzewek do przesadzenia jeszcze tej jesieni ale tak mi sie nie chce, ze szok. jak nigdy nie moge weny znalezc, moze poczekac z tym do wiosny? pstre derenie rownie fatalne wygladem jak u ciebie, no coz od wiosny gwiazdorzyly, maja wybaczone
Ptasi gaj 22:39, 23 paź 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękny obrazek, trawniczek wzorcowy.
Brzozy rosnące za szpalerem tuj ładnie przełamują masywny wygląd szpaleru tujowego.

Dorotka to widok tzw zapożyczony brzozy sasiadow. Między tujami moimi i brzozami sąsiadów jest ok 10 metrów. Trawnik w rzeczywistości jeszcze lepiej wygląda.
Ptasi gaj 20:03, 23 paź 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Trawnik teraz się ma dobrze nawieziony i podlany

Piękny obrazek, trawniczek wzorcowy.
Brzozy rosnące za szpalerem tuj ładnie przełamują masywny wygląd szpaleru tujowego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies