Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kasya 19:57, 02 lut 2021

No piekne te twoje futerka
ElzbietaFranka 22:34, 02 lut 2021

April witam

Jesteś od niedawna zaledwie tydzień a mkniesz jak ekspres.
Piękny ogród leśny. Tak jak napisałaś trudny. Bardzo trudno jest sądzić pod drzewami a ile starań trzeba aby coś urosło. U ciebie to wszystko współgra pięknie rośnie. Wiedziałaś gdzie ci posadzić aby tak było.
Widzę, że masz nawodnienie i może dlatego tak wszystko dorodnie rośnie.
Tło do tego wszystkiego dają piękne drzewa sosnowe które też uwielbiam.

Dobrze by było jakbyś nam pokazała foty jak dochodziłas do tak pięknego ogrodu bo to warto zobaczyć aby jeszcze bardziej docenić jakim wysiłkiem stworzyłaś/liście.

Pozdrawiam
Magara 23:26, 02 lut 2021

Jola, pięknie masz
Zazdroszczę jak nie wiem co I Tobie i Izie, i generalnie wszystkim, którzy w otoczeniu dużych, cieniujących drzew dali radę stworzyć miłe dla oka kompozycje
Będę zaglądać w poszukiwaniu inspiracji co pod moje sosny i brzozy planować, bo póki co to dłubię i dłubię, ale ja to chyba długodystansowiec jestem, więc na efekt muszę jeszcze poczekać
W szachy nie gram, ale pojęcie jakieś mam i podtrzymuję, że założenie przez Ciebie wątku to gambit królowej
cyma2704 18:13, 03 lut 2021

Aprilku zainspirowana Twoim poletkiem ciemiernikowym, też próbuję takie stworzyć.
Brachytricha od Ciebie pięknie się rozrosła i już trzy ładne kępy mam.
Drzewa i krzewy ładnie już się rozrosły i tworzą szkielet, a byliny i trawy co roku muszą wędrować po rabatach, taka moja przypadłość.
Też mam przesyt forum, ale zaglądam, ponieważ synowie koło nowych domów też chcą coś sadzić. Mama nie może odmówić, więc wymyśla nasadzenia, kierując się sugestiami synowych.

Pozdrawiam ciepło.
Brzozowadzie... 20:37, 03 lut 2021

April, a napisz mi, proszę, z jaką różą masz zestawioną Rapsody in blue? Bo moja już drugi rok w donicy siedzi, a kojarzę ze zdjęć u Izy, że masz bardzo ładne zestawienie. Masz może jakieś zdjęcie?
April 17:04, 04 lut 2021

inka74 napisał(a)
wiem, pamiętam miejscówkę. Będzie kiedys fajnie - jak obie nazbieramy na to co chcemy lub w totka wygram. Wiesz ile mi krzyknęli za taras i jego zabudowę w szkle jako ogrodu zimowego? 28... resztę zer dopowiedz sama. Masakra...

Kiedyś będzie fajnie... obym doczekała.
Co do ceny tarasu i zabudowy, wiem że to drogie, bo wiem ile sama zapłaciłam za te dwa tarasy. Prawie tyle samo... Bardzo bolało ale było warto. Miałam sobie jeszcze zrobić pergolę ale już odpuściłam. Tobie też wszystko się poukłada, bądź tylko cierpliwa
April 17:06, 04 lut 2021

BKosimkArt napisał(a)

Ale cudak śmieszny!
A czyli wina internetu :/

No niestety, czasem zasięg jest super a czasem mieli i mieli jak ręczną maszynką zamiast elektryczną.
Infrastruktura u nas nie nadąża za technologią.
April 17:11, 04 lut 2021

MiluniaB napisał(a)

Czy ta trawa to jesienne przebarwiona hacone? Jaka odmiana? Pięknie wygląda

Tak będziemy w tym sezonie robić zadaszenie. Nasze wizję faktycznie się nie pokrywają - jednak wierzę w mojego Męża, że to co wybierze będzie i ładne i funkcjonalne
Panele słoneczne też mamy. To wszystko było dobrze przemyślane

Jak głęboki masz basen?

Tak, ta trawa to haconka jesienna, Macra. Też ją lubię w tym wydaniu.

Mój basen jest dość głęboki jak na taki rozstawiany, chyba ma 130 cm. Po cycki

Nie tylko basen u Ciebie ale całe otoczenie bardzo przemyślane. Cudne
April 17:13, 04 lut 2021

m_gocha napisał(a)

Podobno łatwo można rozmnożyć - uciąć kawałek pędu, odczekać aż zaschnie mleczny wyciek i taką sadzonkę do doniczki do wilgotnej ziemi

O widzisz, dzięki za cenne rady. Spróbuję w tym sezonie. A kiedy to najlepiej zrobić? Wiesz może?
April 17:15, 04 lut 2021

Kasya napisał(a)
No piekne te twoje futerka

Prawda? Też im to powtarzam, wtedy tak fajnie mruczą
Mam jeszcze trochę ich fotek ale internet dziś słabiutki.