Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 17:20, 04 lut 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
April witam

Jesteś od niedawna zaledwie tydzień a mkniesz jak ekspres.
Piękny ogród leśny. Tak jak napisałaś trudny. Bardzo trudno jest sądzić pod drzewami a ile starań trzeba aby coś urosło. U ciebie to wszystko współgra pięknie rośnie. Wiedziałaś gdzie ci posadzić aby tak było.
Widzę, że masz nawodnienie i może dlatego tak wszystko dorodnie rośnie.
Tło do tego wszystkiego dają piękne drzewa sosnowe które też uwielbiam.

Dobrze by było jakbyś nam pokazała foty jak dochodziłas do tak pięknego ogrodu bo to warto zobaczyć aby jeszcze bardziej docenić jakim wysiłkiem stworzyłaś/liście.

Pozdrawiam

Witaj Elu To tempo to nie moja wina, to inni tak nabijają Ja się bardzo mało staram.
Cieszę się że doceniasz moją pracę, to bardzo miłe. W rzeczywistości to nie wiem gdzie co posadzić, to loteria, drogą prób i baaardzo wielu błędów, jakoś to się udaje. Choć wiadomo że zawsze wybieramy lepsze zdjęcia, omijamy bałagan.
Zdjęcia tworzenia ogrodu jeszcze mam w planach. Muszę je przygotować, czyli znaleźć i wybrać
April 17:26, 04 lut 2021

Magara napisał(a)
Jola, pięknie masz
Zazdroszczę jak nie wiem co I Tobie i Izie, i generalnie wszystkim, którzy w otoczeniu dużych, cieniujących drzew dali radę stworzyć miłe dla oka kompozycje
Będę zaglądać w poszukiwaniu inspiracji co pod moje sosny i brzozy planować, bo póki co to dłubię i dłubię, ale ja to chyba długodystansowiec jestem, więc na efekt muszę jeszcze poczekać
W szachy nie gram, ale pojęcie jakieś mam i podtrzymuję, że założenie przez Ciebie wątku to gambit królowej

Każdy chce to czego nie ma Ja nie raz marzyłam że chciałabym ogród robić od zera, zaczynając od drzew jakie mi się podobają. Tymczasem walczę w lesie z maczetą i siekierą.
Nie martw się, ja też długo czekałam na efekty. Przecież znasz dewizę że podstawową cechą ogrodnika jest cierpliwość
Poza tym jakoś ci nie wierzę. Pokaż zdjęcia z ogrodu. Jakoś nie kojarzę by coś wrzucała. Chociaż ja mam pamięć krótką...
April 17:28, 04 lut 2021

cyma2704 napisał(a)
Aprilku zainspirowana Twoim poletkiem ciemiernikowym, też próbuję takie stworzyć.
Brachytricha od Ciebie pięknie się rozrosła i już trzy ładne kępy mam.
Drzewa i krzewy ładnie już się rozrosły i tworzą szkielet, a byliny i trawy co roku muszą wędrować po rabatach, taka moja przypadłość.
Też mam przesyt forum, ale zaglądam, ponieważ synowie koło nowych domów też chcą coś sadzić. Mama nie może odmówić, więc wymyśla nasadzenia, kierując się sugestiami synowych.

Pozdrawiam ciepło.

Soniu, ciemierniki super sprawa. Trzymam kciuki.
To teraz masz więcej ogrodów Pewnie jesteś szczęśliwa bo masz gdzie się wyżyć no i jesteś autorytetem dla synów
April 17:31, 04 lut 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)
April, a napisz mi, proszę, z jaką różą masz zestawioną Rapsody in blue? Bo moja już drugi rok w donicy siedzi, a kojarzę ze zdjęć u Izy, że masz bardzo ładne zestawienie. Masz może jakieś zdjęcie?

Rapsody in blue mam 3 szt plus dwie Minerwy. Podsadzone żurawkami Forever Purple.
Zdjęć dziś się nie da...
April 18:19, 04 lut 2021

Może jednak uda się coś wrzucić

Niezapominajkowo

Przebarwienia na Beni Kaze

Za to All Gold płowieje jesienią

A to już zeszłoroczna wiosna

Mgduska 18:24, 04 lut 2021

Ale cudne (przepraszam, że nabijam, ale nie mogę się powstrzymać), a te Twoje kociska wyglądają, jakby lubiły kwiotki
Kasiek 18:30, 04 lut 2021

Pieknie u Ciebie...Wiosna, niby czlowiek tak jest spragniony kolorow, a ja, lubie biale kwiaty...Biale tulipany, i na nie czekam najbardziej Twoje, sa cudowne, tak jak caly ogrod
April 18:33, 04 lut 2021

Mgduska napisał(a)
Ale cudne (przepraszam, że nabijam, ale nie mogę się powstrzymać), a te Twoje kociska wyglądają, jakby lubiły kwiotki

No ja nie mogę, znowu goście

Dobra, w nagrodę dostaniesz znów koty

Anda 18:38, 04 lut 2021

Mnie tu wcale nie ma i nic nie nabijam, tylko telepatycznie przekazuję, że ogród i koty masz cudne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
beta 18:38, 04 lut 2021

April napisał(a)

No ja nie mogę, znowu goście

Dobra, w nagrodę dostaniesz znów koty

Jakie dostojne
Piękne są