Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:46, 09 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie oczopląs.

Wspaniały oczopląs, uwielbiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:30, 09 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

New Dawn to tzw. żelazna róża. Stara odmiana. Teoretycznie powinna znieść wszystko. U mnie była najbardziej chorowita, nie chciała powtarzać kwitnienia i od czerwca była w czarnych plamach. Cięcie to była katorga z powodu potężnych kolców. Wyciepałam wszystkie 4. Twoja nie przemarzła z powodu cięcia.
Aktualny stan ściętolistnego (bardzo przypomina ambrowca)- co na niego patrzę, to od razu myśl biegnie do drewnianego domku z bala.

No to wszystko jasne. Grzeczna róża Choć ja ją lubiłam, niezwykle obficie kwitła niemal całe lato. Choć śmieciuch był straszny i rzeczywiście grzyba łapała szybko.
Wciąż czekam na te piękne barwy ściętolistnego. Miło, że tak Ci się kojarzy. W sumie i vice versa A może właśnie dlatego kusi mnie ten ambrowiec na front, bo uwielbiam te powcinane listki.
Działeczka Asi :) 14:24, 09 paź 2018

Do góry
asiak napisał(a)
ależ u ciebie pięknie kolorowo. Normalnie zawrót głowy. I ile róż ci kwitnie. Jestem aż zazdrosna. Moje strajkują.
Podpowiedz mi proszę co to za pomarańczowa trawka na zdjęciu na pierwszym planie?
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:08, 09 paź 2018

Do góry
Poppy napisał(a)

A jakie zamawiałaś?

Ta druga bardzo ładna i w PL niespotykana w handlu, coś jak dalia 'Polka'. I kolory pierwszej i ostatniej ładne.

Ja byłam u Austina, nie jestem specjalnie poruszona jego ogrodem. To po prostu ogród szkółkarza do prezentacji. Inne rosaria o niebo lepsze.
Za drzwiami do ogrodu... 14:03, 09 paź 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
No proszę jaka piękna jesień się zaczyna w Ch
Witam i pozdrawiam .

Witam ,witam...!!!Chyba myślami Cię ściągnęłam Miło, że zaglądasz
Jak na razie piękna jesień,ale deszczyk też by się przydał bo strasznie sucho.
A co tam zmalowała u Ciebie jesień?

I jak to nie mieć sumaka,chociażby za płotem...

Jednego sobie też zostawiłam.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:50, 09 paź 2018

Do góry
Trawnik nawieziony jesiennie, wszystkie iglaki też, padam. Zamiast się kurować latam z wiaderkami z nawozami. Popołudniu jeszcze czosnku główkowate dosadzę, kupiłam 100 szt., chcę efektu jak u Oli
Pożyczone zdjęcie:

Na zielonej... trawce :) 13:46, 09 paź 2018

Do góry
Angelika czy często wykorzystujecie pawilon?
Napisz mi proszę coś więcej o tym jak się użytkuje, czy zmieniłabyś coś, np. długość, szerokość, czy czegoś Ci tam brakuje?
Pytam, bo zabieram się za nasz i ciągle zastanawiam sie nad wymiarami

AngelikaX napisał(a)

Za drzwiami do ogrodu... 13:36, 09 paź 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Śniadanie uprzyjemniłam sobie widokami z Twojego ogrodu. Pysznie było .

Podziwiam piękność i wielość roślin które masz u siebie - super - a te jesienne kolory!! Magia!

Bardzo mi miłoZapraszam nie tylko na śniadanko
Tak,jesień czaruje...!Pomalowała mi hostę na żółto...

Migawki z ogródka 13:23, 09 paź 2018

Do góry
tulucy napisał(a)

Podziwiam twoje różane szaleństwo Aż się prosi jakiś dzień otwarty w czerwcu zaplanować, celem podziwiania tak zacnej kolekcji.

A przy okazji, co to za roślinka? jakiś dzwonek? albo żółwik? Nie mam pojęcia ale rewelacyjnie komponuje się z różą
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:12, 09 paź 2018

Do góry
Witam wszystkich!
Planuję obsadzić rabatę przy ścianie stodoły, jednak dopiero zaczynam przygodę z roślinami i pracą w ogrodzie i jestem w tym temacie "zielona", dlatego proszę o pomoc w zaprojektowaniu rabaty.
Jedyne co chcę zostawić to bluszcz(po obu stronach sadzone w tym samym czasie jednak po jednej stronie rośnie bardzo powoli nie wiem czemu? ), który zasłoni ścianę, chciałabym kilka roślin zimozielonych i trawy oraz aby było okryte korą, jednak jestem otwarta na różne propozycje
Ogrodowy song 12:53, 09 paź 2018

Do góry
[quote
Przerwa na kawę... 12:50, 09 paź 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Poppy mam sporo róż ale młode są w większości. Benjamin jest dziwny. U mnie bardziej amarantowy ale nie taki w pełni. Czerwieni raczej nie ma w sobie. Może trochę pomarańczowego. Szczerze to zastanawiam się nad jego wydaniem. Jest duży. Puszcza baty na 120-140 cm i to już od początku sezonu. Nie pachnie jakoś powalająco. Mało kwiatów w porównaniu do wielkości krzaczka. Tu z lipca

Tu pierwszy od lewej przy ścianie

A tu jedno z ostatnich zdjęć z góry - pierwszy od dołu. Rabata ma 80 cm szerokości.

no wlasnie, dziwny, o dziwnym kolorze. O tym pomaranczu tez slyszalam. Takie niewiadomo co. Myslalam, ze moze troche w typie hot chocolate, ale ona b czerwona wlasnie niz amarantowa.
Ogród z rzeźbą 12:46, 09 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Poppy też mam nadzieję, że Ventilo poczeka na mnie. W ten weekend nie byłam na działce, inne sprawy były "na tapecie". Jak patrzę na nasze prognozy pogodowe, to u nas też przez najbliższe dwa tygodnie raczej nie ma co liczyć na deszcz. A przydałby się!
Krąg amatorów przygarnięcia gołej baby znacząco się powiększ, chyba będę ją musiała w łańcuchy zakuć.

Taki obrazek jesienny sprzed tygodnia:

Mama mi ostatnio mowila, ze klimat sie zmienia i sucho niestety ma byc To tak w temacie deszczu.
Po co lancuchy, lepsza bedzie zelazna krata, przynajmniej bedziesz miala pewnosc, ze rzezby nie uszkodzisz
Na wypozyczanie sie nie pisze, bo sie boje, ze przy podwojnym transporcie, w te i we wte, moglaby sie uszkodzic,a szkoda by bylo
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 12:35, 09 paź 2018

Do góry
Poppy napisał(a)

Poczochrańce fajne, ale te czekoladowe z białymi kwiatkami to cudeńko. Aaajjjj... no śliczne, no.....
Żywopłot strzyżony liściasty 12:21, 09 paź 2018

Do góry
wow, wiesz może ile lat liczył sobie ten żywopłot z buku?

a tak to obecnie wygląda
jedne maja 30 cm a inne 2m,

Słoneczny Ogród 12:18, 09 paź 2018

Do góry
Nikandra ze swoimi torebkami

Borówki kolor łapią

Znowu hortensje

Zawilce

Słoneczny Ogród 12:14, 09 paź 2018

Do góry
Hortensje

Słoneczny Ogród 12:10, 09 paź 2018

Do góry
Klon shirashawy mocno czerwony się zrobił, nawet nie wiedziałam, że tak się przebarwia.
Rośnie sobie w zaciszu grupy drzew, na lewo od oczka.
Koło niego klon czerwony o bordowych liściach, a pomiędzy nimi miejce wypełniają hibiskusy.

Słoneczny Ogród 12:04, 09 paź 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Przepięknie u ciebie, ogród w takim rozkwicie jakby to było lato a nie jesień.

Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Ostatni oddech sezonu, jeszcze trochę kwitnących jest, czekam za pełnym rozkwitem astrów i to będzie chyba koniec.

Ogród pod lasem 11:42, 09 paź 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
[img

Izunia ale foty cudo! Wreszcie, to sobie spokojnie pooglądam parę razy Zadowolona Jesteś z tego bodziszka? Niski? Bo mi lubią niektóre grzyba jakiegoś łapać i mnie wkurzają, ale ten to tak pięknie świeci przy tych srebrnych trawkach. O nazwę się uprasza.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies