Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 09:58, 09 paź 2018

tulucy napisał(a)
ROZPLENICĘ chętnie kawałkiem przygarnę

OK
makadamia 10:57, 09 paź 2018

No, doszłam do Twojego wątku.
Widzę, że tutaj listy kolejkowe się ustawiają jak za dawnych czasów
Brzozowadzie... 12:09, 09 paź 2018

Zana napisał(a)

Agatko ja ostatnio zasypiając snuję wizje nowych rabat. No i nieważne, że one nieprędko powstaną, nałóg jak nic. No Lady w tych kwitnących żurawkach też mi się podoba, ale bordowe żurawki same w sobie do przyszłej koncepcji mi nie pasują. Muszę może znaleźć zielone kwitnące na różowo.

Anulka, polecam odmianę "Paris". Piękna jest.
makadamia 12:31, 09 paź 2018

tą paris też mam na liście chciejstw. podobno bardzo długo i obficie kwitnie, przez co jest wyjątkiem wśród żurawek.
jeszcze żurawka krwista bardzo ładnie kwitnie - tu mogę potwierdzić, bo ją mam
Poppy 12:35, 09 paź 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Anulka, polecam odmianę "Paris". Piękna jest.

Tez mam, i lubie. Tylko nie wiem, jeszcze co z ew wypietrzaniem, bo pol roku przesiedziala w donicy, a tylko drugie pol na rabacie, wiec ciezko ocenic jeszcze.
Agata, jak dlugo ja masz?
Poppy 12:41, 09 paź 2018

tulucy napisał(a)
April, skończyłam liczyć przy chyba 270... Rok temu, jesienią... Potem coß dokupiłem, coś wypadło, muszę przyznać, że straciłam rachubę i rozsądek zdrowy przez nie też ziemia jest super, żyzna, geograficznie to równina łowicko-błońska, żyzne tereny rolnicze pod warzywa...

Wariatka
To komplement!! Kto by sie tam przejmowal rozsadkiem w tej sytuacji.
Ciagle nie moge sie zebrac Lucjo, by przeczytac TWoj watek, a to trzeba by od deski do deski!
Poppy 12:46, 09 paź 2018

Zana napisał(a)
Poppy też mam nadzieję, że Ventilo poczeka na mnie. W ten weekend nie byłam na działce, inne sprawy były "na tapecie". Jak patrzę na nasze prognozy pogodowe, to u nas też przez najbliższe dwa tygodnie raczej nie ma co liczyć na deszcz. A przydałby się!
Krąg amatorów przygarnięcia gołej baby znacząco się powiększ, chyba będę ją musiała w łańcuchy zakuć.

Taki obrazek jesienny sprzed tygodnia:

Mama mi ostatnio mowila, ze klimat sie zmienia i sucho niestety ma byc To tak w temacie deszczu.
Po co lancuchy, lepsza bedzie zelazna krata, przynajmniej bedziesz miala pewnosc, ze rzezby nie uszkodzisz
Na wypozyczanie sie nie pisze, bo sie boje, ze przy podwojnym transporcie, w te i we wte, moglaby sie uszkodzic,a szkoda by bylo
tulucy 14:21, 09 paź 2018

Poppy, szkoda czasu na czytanie
Brzozowadzie... 15:52, 09 paź 2018

Poppy napisał(a)

Tez mam, i lubie. Tylko nie wiem, jeszcze co z ew wypietrzaniem, bo pol roku przesiedziala w donicy, a tylko drugie pol na rabacie, wiec ciezko ocenic jeszcze.
Agata, jak dlugo ja masz?

Hehe, wcale nie mam Widziałam na kilku wątkach i zachwyciła mnie, poluję na nią. Ale jeśli chodzi o wypiętrzanie, wszystkie nowo posadzone w zeszłym roku Coca cola mi wyłaziły w górę, po wsadzeniu ich głębiej zeszlej jesieni, w tym roku piękne kępy rosną bez wypiętrzania.
Zana 16:45, 09 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)
Rozplenica wyglada świetnie! Ale... Też wolę te z bardziej wystającymi kotkami

No właśnie, ta nie ma tej zwiewności falujących kotków.