Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 19:18, 15 wrz 2018

Do góry
Dokonczylem tez sciezke.przywiozlem tone kamienia i rozsypalem.taki sam kamien pojdzie pod tuje ktote teraz musze zakupic
4
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 19:14, 15 wrz 2018

Do góry
Dzisiaj wydluzylem miejsce pod tuje do konca ogeodzenia wykopalem rosnacy tam stare pozeczki, musze jeszcze wmurowac cegielki
1
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:58, 15 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Tadam! Dla mnie wygrywa ta wersja Sierpień?
P.S. Fajnie rozmawiacie
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:29, 15 wrz 2018

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:28, 15 wrz 2018

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 17:04, 15 wrz 2018

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:59, 15 wrz 2018

Do góry
I opcja 3.
W dole ogrodu, na nowej części rabaty, przed tymi brzozami co same rosną.
Tylko tam miał być ciąg dalszy tego, co dalej, więc nie wiem, czy z jeżówkami nie za dużo.

A to już placyk po basenie
Tutaj będą płyty łącznie.z tym placykiem w oddali

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:57, 15 wrz 2018

Do góry
Placyk basenowy do zrobienia

Moje pierwsze powojniki JPII

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:54, 15 wrz 2018

Do góry
A teraz zastanawiam się, gdzie posadzić te jeżówki

Opcja 1.
Między hakone przed tujami

Opcja 2.
Na brzozowej
Tylko wtedy chyba muszę stamtąd przesadzić Butterfly Kisses.

Ukojenie 16:52, 15 wrz 2018

Do góry
Megi poxniej napisze Ci szczegoly

Kasia zaskoczyl mnie, raczej w sferze marzen ta rabata zaczynala byc w tym roku... No nie marudzil bo to szmaragdy i ja placilam... a on grymasil i cena rosla /dobrze, ze kase na nie mialam przygotowana - nawet jesli byly w sferze marzen /

Haniu ja mialam tylko przerwe w spaniu, po calym tygodniu pracy to ja w piatek na stojaco zasypiam
Te szmaragdy to sa w planach odkad powstawala frontowa rabata - tylko z realizacja bylo slabo /1,5 roku/
Cos wizyta u Ciebie go poruszyla sam zaproponowal te dzisiejsze prace.

Obrazki:
- bylo

- jest

Rece i plecy bola... Jutro bedziemy jeczec
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:48, 15 wrz 2018

Do góry
Sobotnie słońce
Ogród Małej Mi 2017 16:21, 15 wrz 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Aniu u nas popadało u Was nie?...na pogodę nie mogę w tym roku narzekać...teraz świeci słoneczko...jesień maluje piękne kolory
Różyczka kwiat piękny, baty tnij

Pozdrawiam

Jak utnę to będzie ZERO kwiatów. Bo jedyne to na szczycie batów..

Jest pochmurno, ale sucho, że nawet niektóre różaneczniki całe uschły

Liczyłam, że popada i podleje, a tu kicha.. zmoczyło na tyle, że się wszytko klei, a na rabatach sucha ziemia..

Od 2 tygodni leży pocięty żywopłot z cyprysa.. i jakoś nie mam serca iść nawet tego pozbierać.. w dodatku eM zadecydował (mnie nie było) by ciąć bez plandeki.. mam to gówno wszędzie.. nie do wybrania.. kawałek wybrałam wczoraj ścinając wszytko na rabacie do zera.. Ręce na wszytko opadają.. kret wywrócił skalniak do góry nogami, aż kamienie odpadają, strach teraz by na dzieci się nie wywrócił. Wlazł w sklaniak i wyjść nie mógł...chyba.. i zza każdej płyty wywalił co najmniej po wiadrze ziemi.. Wszytko fruwa.. Rył na rabacie i pod cyprysami to mnie nei ruszało, ale skalniak to już przesadził..

Wszystkie ścinki wymieszane ze wszystkim.. nawet to przeciwko mnie.. czekam na zimę.. ..jak nigdy tęsknię za zima.

Mój jesienny ogród 16:17, 15 wrz 2018

Do góry
Haniu, miło Cię widzieć, że trzymasz wartę. Powiem Ci że moja kochana rodzina przez 6 lat nie przysłała mi nawet jednego zdjęcia z mojej działki. Nie wiem co zastanę po powrocie, mam nadzieje że się nie załamie tym co zastane. Na forum na pewno powrócę, gdyż można tu spotkać dużo wartościowych ludzi.
Elu witaj, fajnie że wpadłaś. Ja wiem że Polska jest piękna ale tu jest tyle do obejrzenia, że życia by zabrakło zwiedzić tu wszystko. Ten kraj to Otchłań. Byłem na największej wyspie świata, Manitoulin się zowie. Żeby tam się dostać, trza płynąć wielkim promem dwie godziny.

Prom zabiera 130 samochodów i 650 ludzi. Wyspa jest na jeziorze, a dokładniej między dwoma, Huron i Georgian Bay . Przepiękne miejsce, woda tak czysta że można pić z jeziora i widać na 10 m

w dół, szok. Jechaliśmy dwie godziny aby popatrzeć na wodospad a to tylko kawalątek na mapie.

Manitoulin to rezerwat Indian, byłem u nich na indiańskim festiwalu Paw Wow. Powiem Wam że super ludzie. Byliśmy tam pod namiotem za nic nie płaciliśmy, jedzenie chcieli dać nam za darmo ,mieliśmy swoje trza było jeść, nawet benzynę chcieli nam dać za free ale mój kolega honorowy i nie chciał.

Nawet policje mają plemienną.
To ostatnie spojrzenie na wyspę z promu.

Powiem Wam , interesujcie się tym co dzieje się w kraju, nie głosujcie na tych co rządzą, tylko na polaków, inaczej skończymy jak Indianie w rezerwatach i trzymajmy się razem tak jak oni,nie dajmy się skłucić to nasza jedyna szansa na przetrwanie. Pozdrawiam wszyskich serdecznie i zapraszam na fotki z wycieczki opisanej
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 16:01, 15 wrz 2018

Do góry
Witajcie ponownie. U mnie na szczęście większych problemów nie na ale wyjątkiem jest tuja for ever gold- robi sie ciemnobrązowa. Inne tuje są zdrowe ale na małych złotych tez jest trochę zbrązowienia. Te zbrązowienia czy prawie zaczernienia nie są martwe. Nie wiem czy ją przyciąć (dużo by tego było) czy zostawić czy czymś prysnąć. Pomóżcie proszę
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:42, 15 wrz 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
jednoroczne

Basiu te dalie są wieloletnie tylko trzeba je wykopywać jesienią, a zakopywać wiosną w ziemi
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 15:36, 15 wrz 2018

Do góry
Brakuje mi wyższego piętra na tej rabacie, po lewo posadzilam już 3 rutewki, po środku jest bialy bez, a po prawo chyba dam nie za duża hortensje, może confetti?

Ogród z rzeźbą 15:31, 15 wrz 2018

Do góry

Anabelki zzieleniały

Zana, podglądam Twój ogród od jakiegoś czasu, jest przepiękny, uwielbiam taki leśny klimat, u mnie glina i patelnia, więc zupełne przeciwieństwo, ale cieszę się, że mogę sobie na Twoim wątku nacieszyć oczy. Napisz mi proszę co to za trawka na zdjęciu z Anabelkami.
Pozdrawiam, Kasia.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:22, 15 wrz 2018

Do góry
kasiek napisał(a)

A - ogród zimowy? To moje marzenia ale i olbrzymia inwestycja. Za balkon krzykneli nam 20 tyś, no na litość boska, porąbało te ceny! Od razu nam się odechciało - to juz wolę te kasę na podróże wydać.

Na razie pierwszy etap za mną - tak wygląda to miejce po zdjęciu zagródki, powiększeniu placyku, opalisadowaniu i nowych nasadzeniach

Na środku ściany będzie niespodzianka która dziś mi się wyśniła

To bardzo ważne miejsce bo jest bezpośrednio przy domu

A taki mam widok z tego miejsca

Jak już śnisz to masz pomysł, ale co do cen, które nam proponują wykonawcy, to się zgadzam, są grubo przesadzone, wiadomo ogród zimowy to szkło i konstrukcja...ja
żyję w realiach i wiem, że to droga inwestycja, ale czekam na kolejną rewolucję u Ciebie

Widok z tego miejsca jest Kasiu rewelacyjny
Migawki z ogródka 15:14, 15 wrz 2018

Do góry

Jeszcze zbieramy
Ptasi gaj 14:46, 15 wrz 2018

Do góry
Witaj Elu, Piękny masz ogród, bardzo przypomina mi mój . Jak się popatrzy na nasze polskie ogrody to aż się serce raduje, tu tylko bogacze takie maja, reszta mieszka jak karaluchy i się cieszą że mają 3 m trawnika wokół domu, masakra. Jak tu przyjechałem to byłem w szoku. Żeby w Polsce rządzili Polacy żyło by się jak w raju. To żabka dla Ciebie z parku Poin pelee, Przepiękne miejsce. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies