Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Podmiejski ogródek 08:42, 10 maj 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

Jaśmin też mam w pąkach ale azalie niestety - nie pachnące.

A propos azalii: na początku kwietnia robiłam zamówienie na kwaśną i JESZCZE nie dotarło! Taka obsuwa jeszcze mi się nie zdarzyła przy zakupach internetowych:/. A z tego konkretnego sklepu już kilka razy kupowałam:/

U mnie to samo, liliaki i głóg jeszcze kwitną, choć to już ich końcówka, kalina i akacje kwitną... jedno goni drugie..
Asia też czekam na paczki, jedną mam dostać dzisiaj, dwie kolejne jeszcze info nie mam a zamaiałam ze 3 tygodnie temu... obsuwa że hej...
Ogród Mirelli 23:19, 09 maj 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)

Moja kalina od ubiegłego roku dużo urosła. Żałuję tylko, że nie zgrała się kwitnieniem z iryskami. Zawsze razem kwitły, a w tym roku iryski się spóźniają, a szkoda. Zobacz jak ładnie wyglądała z iryskami w zeszłym roku

To jest bajka!
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:04, 09 maj 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Masz rację pięknie pachnie dookoła. U mnie nie było opadów deszczu od czasu stopnienia śniegu, gdybym nie podlewała 3 x dziennie już dawno wszystko by uschło. Taki deszczyk jak dziś miałam mógłby padać całą noc, roślinki by odżyły.
To nie jest kalina to późna tawuła, czyli kaszka.

Cudne zdjęcia zamieszczasz.
Z wielką przyjemnością je wszystkie oglądam
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:45, 09 maj 2018

Do góry
Lilak i kalina duet doskonały, cudnie to wygląda, cały ogród budzi podziw, ale jak zobaczyłam pergolę z różami......ach co to będzie za widok
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:41, 09 maj 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Rany.... ale cudne widoki... a jaki musi być zapach...

Dorotko co to za kalina? (Jeśli oczywiście to kalina. )

Ach, ta natura nierówno rozdziela. Dużo osób narzeka na straszną suszę, a mi się wczoraj sprzęcior zapychał bo mokro.
Masz rację pięknie pachnie dookoła. U mnie nie było opadów deszczu od czasu stopnienia śniegu, gdybym nie podlewała 3 x dziennie już dawno wszystko by uschło. Taki deszczyk jak dziś miałam mógłby padać całą noc, roślinki by odżyły.
To nie jest kalina to późna tawuła, czyli kaszka.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:20, 09 maj 2018

Do góry
Mikinia, Pszeniczna Agatko, , każda książka jest dobra, jeśli tylko karmi duszę.

Gosialuk napisał(a)

To ja się pochwalę, że jak wracałam z biblioteki, to 3 km do domu pokonywałam idąc i czytając jednocześnie.

Skojarzyło mi sie z kupowaniem kiełbasy dobrze obsuszonej przez dzieci z Bullerbyn.

Pani przyrodo

Ostatnie pierwiosnki i pierwsza róża

W nocy trochę popadało. Wilgoci nie widać, ale dało się wbić pazurki w glinę. Po wykarczowaniu pomyłkowo wsadzonych leszczyn, nowe miejsce znalazła kalina.

Rabaty już wypełnione.

Bajkowy ogród Weroniki 19:24, 09 maj 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Twój las jest wyjątkowy.
Bardzo podoba mi się teraz Twoje oczko. Lada chwila będę moje naprawiać, bo pękła folia i woda ucieka. Bardzo chciałabym uzyskać taki efekt jak u Ciebie.

Dzięki.Pochwały należą się aniołkom od telewizyjnej Mai w ogrodzie, którzy taką niespodziankę mi podarowały.
W tym roku nie zawiodły azalie, wisteria, rodki, kalina. Wszystko śpieszy się z kwitnieniem a ja oczekiwałabym małego opóźnienia.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:14, 09 maj 2018

Do góry
I jeszcze pachnąca Kalina angielska
Ogród Mirelli 13:16, 09 maj 2018

Do góry
Pięknie współgra kalina i iryski
A czy Twoim zdaniem można poprowadzić kalinę na 1 nóżce? Mam takie zakusy
Ogród Mirelli 13:02, 09 maj 2018

Do góry
Lubię takie kontrastujace zestawienie. Kalina i iryski piękny duecik.
Podziwiam kwitnący tamaryszek.
Ja ja no nie mam.
Ogród Mirelli 11:18, 09 maj 2018

Do góry
alis napisał(a)
Pięknie prezentuje się kalina, Mirelko, nie masz na niej mszycy? Co masz posadzone w jej towarzystwie?

Alicja mszycy nie ma.
Zobacz wyżej na zdjęciach, mam posadzone iryski
Ogród Mirelli 11:09, 09 maj 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Magnolia Sunsation przepiękna!!!
Kalinowe kuleczki też uwielbiam.W tym roku kalina u mnie też pięknie kwitnie.

Moja kalina od ubiegłego roku dużo urosła. Żałuję tylko, że nie zgrała się kwitnieniem z iryskami. Zawsze razem kwitły, a w tym roku iryski się spóźniają, a szkoda. Zobacz jak ładnie wyglądała z iryskami w zeszłym roku

Ogród Mirelli 11:05, 09 maj 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Mirelka zdjęcia piękne, a u mnie kalina nie kwitnie, przesadziłam ją w tamtym roku w inne miejsce i nie wiem czemu teraz nie zakwitła. Wiesz jaka może być przyczyna? Szkoda,że tak rzadko pokazujesz swój ogród, masz tyle pięknych i już dużych roślin...

Pewnie przyczyną jest przesadzenie. Daj jej czas na zaaklimatyzowanie się w nowym miejscu. Jestem pewna, że w przyszłym roku Ci zakwitnie

Tak jakoś mało zdjęć wstawiam to prawda. Tak jak wyżej pisałam każdego roku prawie takie same zdjęcia to nuda
Ogród Mirelli 10:56, 09 maj 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Mirelko a ta kalina to jaka odmiana? Pachnie mocno?

Odmiana NN, taka pospolita, ale bardzo ładna
A wiesz, że nawet nie wiem czy pachnie. Muszę powąchać
Ogród Mirelli 10:55, 09 maj 2018

Do góry
Anusia napisał(a)
Mirella bardzo ładnie wszystko porosło. Pokazuj więcej, bo masz co. Tamaryszek i kalina, piękne.

Aniu nie chcę zanudzać moim skromnym ogrodem. Zdjęcia każdego roku prawie takie same - nudy. Nie mam wiele roślin kwitnących o tej porze roku. Chętnie bym to zmieniła tylko miejsca na nowe roślinki ciągle brak
Ogród Mirelli 10:50, 09 maj 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Bardzo ładnie. Kalina prześliczna!

A dylematy są wieczne... Ale dobrze postąpiłaś. Nie ma co przeinwestowywać...

Nadal rozmyślam, ale jednak rozsądek musi być górą
Dziękuję Ci za utwierdzenie mnie w decyzji
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:26, 09 maj 2018

Do góry
Piękne widoki....kalina cudowna-zjada wręcz całą okolicę
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:17, 09 maj 2018

Do góry
Rany.... ale cudne widoki... a jaki musi być zapach...

Dorotko co to za kalina? (Jeśli oczywiście to kalina. )

Ach, ta natura nierówno rozdziela. Dużo osób narzeka na straszną suszę, a mi się wczoraj sprzęcior zapychał bo mokro.
Ogród Mirelli 22:28, 08 maj 2018

Do góry
Pięknie prezentuje się kalina, Mirelko, nie masz na niej mszycy? Co masz posadzone w jej towarzystwie?
Ogród Mirelli 22:08, 08 maj 2018

Do góry
Magnolia Sunsation przepiękna!!!
Kalinowe kuleczki też uwielbiam.W tym roku kalina u mnie też pięknie kwitnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies