Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kompostownik"

Tu ma być ogród :) 21:48, 09 maj 2016

Do góry
U Ciebie to nawet kompostownik wymuskany jest
Tu ma być ogród :) 21:05, 09 maj 2016

Do góry
kompostownik pierwsza klasa i jaki kolor ładny
Tu ma być ogród :) 19:44, 09 maj 2016

Do góry
Edytko na dzien dzisiejszy miedzy lawendami odstapow nie ma, stykaja sie . Od srodka jedenej do srodka drugiej 40 cm , wielkie sa a ta najwieksza ma 55 cm srednicy wiec sa rozne .

Ale u Ciebie sie dzieje kompostownik elegancja francja a gorzala na stole !
Tu ma być ogród :) 18:21, 09 maj 2016
Do góry
fajny ten kompostownik właściwie podobny planuje zrobić 2 komory.
Tu ma być ogród :) 14:11, 09 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

pokaż kompostownik ..tez mam plan wykonaś jakiś ...chwilowo używam "kupny kubik plasikowy" ...ale to jest badziewie

jeszcze nie skończony, schnie po malowaniu, a dziś eM zamontuje z przodu drzwiczki.

Na razie tak się prezentuje.

Tu ma być ogród :) 14:02, 09 maj 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)
Weekend oczywiście pracowity, ale i goście byli więc bilans wykonanych prac średni

Poza odchwaszczaniem powstał kompostownik, dziś było pierwsze malowanie, z wybranej farby jestem bardzo zadowolona.
A w środę przyjedzie zamówiony na przedpłocie kamień, więc na koniec tygodnia, będę chyba mogła pokazać to miejsce zrobione na gotowo.

pokaż kompostownik ..tez mam plan wykonaś jakiś ...chwilowo używam "kupny kubik plasikowy" ...ale to jest badziewie
To tu... 08:08, 09 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale masz jeszcze pole do popisu! Rozumiem, że tam gdzieś trzymasz kompostownik? Bo rośliny masz mega dorodne!

Sena kompostowniki mam skitrane w samym rogu działki tak, że jak byś stał 3 metry od nich to byś nie wiedział gdzie są. Minis jest taki, że miszę do nich latać przrz całą działkę.
To tu... 07:45, 09 maj 2016

Do góry
Ale masz jeszcze pole do popisu! Rozumiem, że tam gdzieś trzymasz kompostownik? Bo rośliny masz mega dorodne!
Tu ma być ogród :) 21:46, 08 maj 2016

Do góry
Weekend oczywiście pracowity, ale i goście byli więc bilans wykonanych prac średni

Poza odchwaszczaniem powstał kompostownik, dziś było pierwsze malowanie, z wybranej farby jestem bardzo zadowolona.
A w środę przyjedzie zamówiony na przedpłocie kamień, więc na koniec tygodnia, będę chyba mogła pokazać to miejsce zrobione na gotowo.
Nasz przydomowy ogródek 18:48, 06 maj 2016

Do góry
Gosiu może się okazać, ze nie ma gnojówek z kwaśnym odczynem. Badania będą dopiero jak zrobię eliksir ze skrzypu.

Ewuś to mnie wstępnie zmartwiłaś. Ale sprawdzę i pewnie masz rację. To że
skrzyp rośnie na kwaśnych glebach o niczym nie świadczy.
W herbacie jest teina, która w kwasach barwi się na kolor jasnożółty a w zasadach na ciemnobrązowy.
Sok z czerwonej kapusty w kwasach barwi się na czerwono, w zasadach na zielono ( kucharki dodają octu do czerwonej kapusty aby miała ładniejszy kolor.

To znaczy że pomysł z hortensją i magnolią dobry? Pewnie tak bo "obydwoje" potrzebują zakwaszonej gleby a przy okazji zasłonią kompostownik. Pozdrawiamy z Krysią.
Tu ma być ogród :) 23:55, 05 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na pewno pokażę, ale domek na samym końcu do malowania, najpierw kompostownik, potem skrzynie, a domek ostatni, teraz jest w kolorze teak.

A wybrałaś już kolor? ja ostatecznie kupiłam Poro, a wahałam się między 3 numerami.

Konkretnego koloru nie wybierałam jeszcze. Na razie czekam jak to będzie wyglądało w stanie surowym - tzn po przeróbkach
Pokazuj wszystko!
Tu ma być ogród :) 18:31, 05 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)
Czytam, że będziesz malowała domek narzędziowy tą farbą, którą i ja chcę - pokaż jak to wyjdzie plisssssss Mebelki na pewno wyjdą wypasione!

Na pewno pokażę, ale domek na samym końcu do malowania, najpierw kompostownik, potem skrzynie, a domek ostatni, teraz jest w kolorze teak.

A wybrałaś już kolor? ja ostatecznie kupiłam Poro, a wahałam się między 3 numerami.
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 12:29, 05 maj 2016

Do góry
I kilka zdjeć po korektach rabat
Lawenda na skarpie

Rabata tzw mieszana, z tylu kompostownik
Ogródek Iwony II 21:03, 04 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
obejrzałam majówkowe wyczyny ...fajnie wyszło) ...no z deskami masz rację ...bo trzeba będzie z podkaszarka dochodzić ..albo ręcznie nożycami wasy podcinać.

bezrberysów sie wyzbywam ...głównie dlatego ze nie sa zimozielone ( i kolce mnie tez deczko wnerwiły) i na ekran to wiem ze słabo wyglądają ...zwlaszcza ze moje miały przysłaniac kompostownik.

Mam te same obawy ...
Technicznie nie da się poprawić, za wysoko osadziliśmy skrzynie względem poziomu obrzeży...Ziemia w skrzyniach wsypana, roślinki wschodzą ...
Zbyszek trzymał się poziomu z poprzedniej części ogrodu, ja twierdziłam, że nie trzeba, bo ogród nie musi być na "lotnisku" i terenem zupełnie płaskim... Tu mieliśmy odmienne zdanie.
I tak w którymś momencie ten fakt wyjdzie przy robieniu podjazdu, bo wjazd i reszta ogrodu nie są idealnie równo ... na płaskiej powierzchni.

Co do berberysów - rozumiem, że kłują, podobnie, jak róże. Ja je lubię za kolor, wybarwienie, wcześnie starują ..., jakby się zastanowić, sporo roślin gubi na zimę liście i je lubimy. Myślę, ze to kwestia upodobań i wewnętrznych odczuć
Jakoś nie widzę u siebie cisów, choć mi się bardzo podobają...
Nie wiem, czy pasują do mojego ogrodu Nie potrafię im znaleźć miejsca

Natomiast zakochana jestem w berberysach u Jagody:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388498691/
Co tu są za szałwie?

Ogródek Iwony II 20:09, 04 maj 2016
Do góry
obejrzałam majówkowe wyczyny ...fajnie wyszło) ...no z deskami masz rację ...bo trzeba będzie z podkaszarka dochodzić ..albo ręcznie nożycami wasy podcinać.

bezrberysów sie wyzbywam ...głównie dlatego ze nie sa zimozielone ( i kolce mnie tez deczko wnerwiły) i na ekran to wiem ze słabo wyglądają ...zwlaszcza ze moje miały przysłaniac kompostownik.
Ogród Ani :) 20:05, 03 maj 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Iwona ja mam duży kompostownik zbity z palet

tak mnie zaskoczyłaś, że aż sprawdzałam czy ja w dobrym wątku zadałam pytanie.... dobrze, że mojej miny nie było widać
Ogród Ani :) 20:03, 03 maj 2016

Do góry
a ten kompostownik tam zostaje? (wolę się teraz pytać, natychmiast, bo jutro będziesz prostować
Ogród Ani :) 19:56, 03 maj 2016

Do góry
Zdjęcia Ci wieczorkiem wyślę
Dużo miejsca jest, bo kompostownik na drugiej działce będzie/jest. Teraz u teściowej wódkę urodzinową piję
Ogród Ani :) 19:54, 03 maj 2016

Do góry
Iwona ja mam duży kompostownik zbity z palet
Tu ma być ogród :) 12:24, 02 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No też się tego boję, bo trochę ziemi tam wlezie...
Jeśli chodzi o nasadzenia to w tym roku skromnie, bo już późno żeby zaszaleć w tym temacie. W jednej truskawki i poziomki, w drugiej pomidorki, które rosną mi na parapecie, a do kolejnych groszek, sałata, rzodkiewka, kilka ogórków, koperek i może coś tam jeszcze - kupię sadzonki na targu.

Na punkcie kompostu też mam fioła, kompostownik jeszcze nie gotowy, pozbijane poszczególne ścianki, czekamy na farbę do malowania, będzie dwukomorowy, bo na więcej nie miałam miejsca. Do pierwszej komory pójdzie nieprzerobiony kompost, który dotychczas gromadziłam na pryzmie, do nowej wrzucę kupiony, bo swój zużyłam przy sadzeniu grabów.

Ja mam 3 drewniane kompostowniki i 3 plastiki (szit straszny). Są u mnie na str. 185.

U mnie fajerwerków warzywnych też nie będzie. Idę w to co moje dzieci lubią: poziomki, truskawki, maliny, pomidory, ogórki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies