Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Kawa 10:46, 07 cze 2016

Konieczki napisał(a)
Jak ja lubie jak Ty nas tak męczysz

ja też
Pszczelarnia 11:12, 07 cze 2016

07_Rene napisał(a)

W tym sezonie nic nie tam nie ruszam... Nie mam za bardzo gdzie przesadzić...

Ten irys bajeczny! Bardziej lila czy niebieski czy różowy czy cielisty, lekki fiolet? Jak wysoki?

A może jego ruszysz i zwielokrotnisz?
07_Rene 11:28, 07 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Ten irys bajeczny! Bardziej lila czy niebieski czy różowy czy cielisty, lekki fiolet? Jak wysoki?

A może jego ruszysz i zwielokrotnisz?

Nie wiem jakim cudem się u mnie znalazł. Możliwe, że to jakaś mutacja z siewu? bo siałam irysy w tamtym roku. Na razie wypatrzyłam dwie sztuki, ale jeszcze nie wszystkie zakwitły. Jest niski (nie mam oka więc nie oszacuje, zmierzę i napiszę wieczorem), sporo niższy od tych niebieskich czy fioletowych.
Kolor dziwny... Raczej zimny, lekko jaśniejszy w środku, ni to różowy, ni fioletowy Zdjęcie raczej nie przekłamuje...

A jak się mnoży? Dzieli karpy po kwitnieniu? Chcesz?

Juzia 13:43, 07 cze 2016

Śliczny! Jak byś dzieliła to ja też chętnie przygarnę
I fioletowego wysokiego.

W zamian mogę Ci podrzucić ciemne fiolety, ale z tych niskich
Gruszka_na_w... 15:26, 07 cze 2016

Konieczki napisał(a)
Jak ja lubie jak Ty nas tak męczysz

Dołączam się do grupy wielbicieli Twoich piwonii i ostróżek. Ich widokiem możesz mnie zamęczać
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
katel 22:35, 07 cze 2016

Fotki prześliczne a ten irys faktycznie bajeczny, jeszcze takiego nie widziałam.
babka 23:17, 07 cze 2016

Zachłystuję się obrazami z Twojego ogrodu, piękne zdjęcia i kwiaty. Piwonie masz niesamowite takie pełne, wręcz napakowane. W porównaniu te moje to wielka lipa.

Żurawkom jeszcze daruję, nie chcę całkiem oszpecić gazonu, na który i tak już patrzeć nie mogę. Poczekam do wiosny, tak jak radzisz.
Widzę, że miskant się wreszcie zastanowił i rusza, Jeszcze Cię zaskoczy Ja moimi nibygrackami dziś zasiliłam kompostownik. Drogocenny kompost będzie wiosną
renatamama3 08:39, 08 cze 2016

Reniu ,śliczne kolory irysów masz ,też mam zawsze problem z czym je zestawiać .Wyczytałam u Agatki ,że kalinki Cię interesują ,kilka widziałam w Krzywaczce już od 7 zł ( koralowa,Nanum ) te pamiętam bo brałam dla teściowej.
07_Rene 09:31, 08 cze 2016

Pszczółko, Juziu

Wydaje mi się, że to ten irys

Iris_ensata_Momogasumi

U mnie ma razem z kwiatem ok 50cm wysokości. Granatowy w pączku. Liście są sporo niższe. Mam jeszcze sporo irysów, które po podziale u mnie nie kwitły, więc nie wiadomo, czy nie mam ich więcej.

Wygląda na to, że po 1 kłączu dałoby się dla Was uszcznąć bo po bokach są nowe pary liści. Na 100% okaże się jak wykopię po kwitnieniu w pierwszej połowie lipca.

07_Rene 09:32, 08 cze 2016

Juzia, którego byś jeszcze chciała?